En kötüsü F.Bahçe

BEKO Basketbol Ligi başladı..

Haberin Devamı

THY Euroleague başladı.. Basketbol futbola yakın çekişmeye sahne olacak bu yıl. Özellikle Anadolu Efes’in kadrosu, MP Galatasaray’ın hamleleri ile potalar çok renklendi. Ve Fenerbahçe.. Hızla geriye gidiyor sarı lacivertli takım. Geçen yıl Barcelona’yı deplasmanda yenen ekip sahasında kaybetmeye başladı. Evet rakip güçlüydü. Ama Anadolu Efes’in yendiği Partizan da Avrupa’nın en zor deplasmanlarından biri ve iki yıl önce Final Four oynamıştı. Kadrosunda NBA’den gelen iki yıldız vardı. Efes buna karşın bir takım olgusuyla hareket ediyor. Bunda da başrol Ufuk ve Kerem’in.. Biri sahada, biri kenarda takımı kusursuz yönetti. Yeni transferlerin katkısı müthiş.
Fenerbahçe toparlanmalı. Kenar yönetiminin ne kadar kötü olduğunu Kayseri’deki Galatasaray maçında görmüştük. Dökülen Kaya’nın oyunda olduğu bölümlerde Fenerbahçe kilitlendi. Bogdanoviç geçen yılın sayı kralı olmuş ismi değil sanki. Spahija bu takımı iyi tanımalı. Fenerbahçe, etkili savunmanın yanı sıra içeriden oynarsa maç kazanacak bir takım. Galatasaray karşısında olduğu gibi sürekli boş dış şutlar çok maç kaybettirir bu takıma..

Haberin Devamı

Bünyamin Gezer’li günler

- BÜNYAMİN Gezer hakemliği bıraktı. Hayırlı olsun. Giderayak MHK’yi suçladı. Karabük-Galatasaray maçındaki kararı yüzde yüz doğru, hakemliği bırakma kararı çok büyük hataydı. Muslera’ya gösterdiği kırmızı kart rakibe kasıt yüzünden değil bariz gol şansını engellediği içindi. Aynı hafta Tisdell, İnönü Stadı’nda kaleci Cenk’in hatasından ceza alanı dışında topu kaptı ve golü attı. Kademeye Ekrem girmişti ve son bir hamleyle topu çıkartmak istedi. Eğer Cenk, Tisdell’i düşürseydi, Ekrem kademede olmasına karşın bariz gol şansı yok olmayacaktı. Karabük’te de Shelton Muslera’yı geçseydi, Ujfalusi‘nin varlığına karşın bariz gol şansını eline geçirecekti. Bu tür pozisyonlarda kademede bir oyuncunun daha olması kalede kaleci varken önemli. Eğer kale boşalmışsa doğal olarak bariz gol şansınız da artıyor demektir. Gezer bu konuda haklı, ona maç vermeyen MHK haksızdı. Gezer’in hakemliği bıraktığı gün TRT’ye başlaması ülkemiz adına düşündürücü, onu ikna eden programcıların hamlesi ise televizyonculuk adına müthişti.

Haberin Devamı

Tartışması yok!

- VE penaltılar.. Kayseri’de Bilica, Mersin’de Bekir’in elle kestiği topların tartışması yok. İkisi de net penaltı. Fenerbahçe’nin ligin ilk üç haftasında Caner’in düşürülmesine, Danny’nin elle oynamasına verilmeyen penaltılarında, Semih’in golünün geçersiz sayılmasındaki tepkilerinin ardından iki deplasmanda iki önemli hata yapıldı. Keşke olmasaydı. Ujfalusi’nin elle kestiği, Eboue’nin düşürüldüğü pozisyonlara da penaltı verilseydi. Gaziantep’te İsmail haksız atılmasaydı. Ama oluyor işte.. MHK’nin iş zor.. Her zaman olduğu gibi..

Miroslav Stoch..

- ŞAMPİYONLUĞA büyük katkı yaptı.. Geçen hafta İstanbul BB maçının kazanılmasında da başrol oynadı. Ama hala çocuk.. Dia da katkı yaptı şampiyonluğa, Caner de, Semih de.. Onlar da yedek.. Hatta 3 yıl önce milli takımda oynayan, Şampiyonlar Ligi’nde fırtına gibi esen Uğur da o kanatta yedek.. Sezer de, Özer de yedek kalıyorlar.. Hatta takımdan ayrılan Güiza bile şampiyonluğa katkı yaptı. Stoch bir şeyi bilmeli.. Fenerbahçe’de yedek iken bir gol atıp o stadı ayağa kaldırmak Twente’deki 12 gole bedeldir.. Daha dikkatli olmalı ve sırasını beklemeli. Sırası geldiğinde gol atmak için oynamamalı.. Takım için mücadele etmeli. O zaman goller gelecek, asistler gelecek. Tıpkı Belediye maçında olduğu gibi..

Haberin Devamı

Biraz daha dikkat!

- ANADOLU’daki maçları da izliyorum elimden geldiğince. Büyük takımlar olmayınca statlarda heyecan biraz düşük kalıyor bu doğal. Ama görevliler de işlerini çok aksatıyor. Yayın yapılan yerleri, basın tribünlerini, giriş çıkış bölümlerini hiç beğenmedim. Avrupa’nın en çok para dönen liglerinden birine sahibiz. Alex’i, Quaresma’yı, R.Carlos’u, Anelka’yı, Guti’yi, Eboue’yi, Amrabat’ı getirip kötü zeminlerde, kötü ortamlarda oynatıyoruz. Federasyon bir an önce bu konuda elinden geleni yapmalı.. Herkese sert davranırken kendi işlerini de...

PES mi FIFA mı?

- PLAYSTATION tutkunları için heyecan yeniden başladı PES 2012’nin çıkmasıyla. Oyunda bireysellik biraz ön plana çıkartılmış. Çalım atan oyuncunun ayağından topu almak zor. Futbol Life bölümü ise müthiş kurgulanmış. Çok güzel olmuş. FIFA’nın tamamen lisanslı kulüplerden oluşmasına karşın bu sezon Türkiye Ligi’ne yer vermemesi biraz eksi puan. Bakalım bu sezon iki oyunun mücadelesinden kim galip çıkacak.

Yazarın Tüm Yazıları