En keyifli 90+

DEFANSI önde kurmak çağdaş futbolun gereği. Ama çizgi oynamak rakibe su böreği.

Haberin Devamı

Stoperlerden biri önde basarsa diğerinin kademe yapması lazım. Aksi takdirde araya atılan her top gol pozisyonu. Bekler de kademeye geç kalıp, ofsaytı bozarlarsa Isaac affetmez. Makukula’nın pozisyonlarda cömert davranması Kartal için büyük şans.
Peki defansta oyun kurarken yapılan hatalara ne demeli. Sakat çokluğunda dondurucudan çıkarılan Fink’in maç eksiği başa bela. Stoperlerden pas almıyor, alınca da topu eziyor. İbrahim Toraman da mecbur kalıyor uzun vurmaya. Bobo ve Nobre bu toplarda başarılı olamayınca Manisaspor stoperlerinin keyfi yerinde.
BeÅŸiktaş’ın gecikmeyen beraberlik golü çift forvet oynamanın lütfu. Ortalarda ön ve arka direklerde adam bulundurma ÅŸansını yakalıyorsun. Kaleciden ve direklerden seken toplarda da topun düştüğü yerlerde olma ÅŸansında yüksek. Forvetlerin birbirine yaptığı asistler de cabası. Tabata’nın yakalayamadığı topu çeviren Nobre’nin, Bobo’ya asistinin sonucu gol. Bu kadar basit. Â
Hepsi mi ele çarptı?
Manisaspor beş yıldır İstanbul’a tatile geliyordu. Galibiyete hasrettiler. Hikmet Hoca bu  makus talihi değiştirmek için ofans ağırlıklı bir ilk onbir kurmuş. Beşiktaş’ın defans zaaflarını da göz ardı etmemiştir. Makukula’nın sağında Isaac solunda da Simpson var. Gezgin Murat Erdoğan bu üçlüye pozisyon hazırlama çabasında. Çalışkan Yiğit İncedemir sahanın her yerine koşuyor. Mehmet’in top kullanmadaki başarısı Manisaspor için büyük avantaj. Dixon’ın müdahaleleri tam isabet. Hem defansta hem de ofansta. Eren ve Ömer Aysan kademelerde çok başarılı. Ne de olsa çakma bek değiller..
Hakemin Manisasporlu oyuncuların elle müdahalelerinin hepsini ele çarpma olarak değerlendirmesi enterasandı. Mesafe yakındı ama bazı pozisyonlarda elle oynama vardı.
Hikmet Karaman eksilen Kartal’a karşı bitirici hamlesini yaptı. Süratli Yiğit Gökoğlan’ı sahaya sürdü. O da hocasını mahcup etmeyince Manisaspor bu sefer İstanbul’dan üç puanla dönüyor. Tabata ve kaleci Hakan’ın katkılarıyla.. Hiçbir maçın 90+sı bu kadar keyifli olmamıştı. Bu ablukayı Porto maçında da bekliyoruz. Haydi Beşiktaş..

BEÄžENDiM

Murat Erdoğan’ı.

BEÄžENMEDiM

Beşiktaş defansını.

DÄ°KKAT

Haberin Devamı

Porto bu defans hatalarını affetmez.

Yazarın Tüm Yazıları