En iyisi Tek Parti

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

CHP'nin bir seçim sloganı var: Boş verme!

Herhalde bu sloganla bir söz oyunu yapmak istiyorlar. Hem seçimlere karşı kayıtsız kalmayın, anlamında; hem de bu seçimin en önemli derdi olan baraj sorununa değiniliyor.

Bazı partilerin oy oranının yüzde 10'un altında kalacağı, adaylarının Millet Meclisi'ne giremeyeceği malum. İşte bu partilere atılacak oyun ‘‘boşa gideceği’’ inancı var.

Ben (müsaadenizle) böyle düşünmüyorum.

Eğer bu mantıkla hareket edeceksek, seçimleri kaldıralım bari.

Sonuçta her belediyede tek bir parti adayı kazanacak, bütün Türkiye'de de tek bir parti birinci olabilecek.

Oylarımız ‘‘boşa gitmesin’’ istiyorsak, bunun tek bir çaresi var:

Tek Parti dönemine geri dönelim.

* * *

Bir Beşiktaşlı olarak bugün arkadaşım Tolga Tanış'ın hazırladığı ilçelerde seçim profili dizisinde sıranın Beşiktaş'a geldiğini görünce heyecanlandım. Ama bu listede Mücella Yapıcı'nın adı yoktu.

Her ilçede bütün adayların görüşlerini yansıtamıyoruz, çünkü gazetemizde yer yok. Bu fiziki engel, bizi başka hiçbir gerekçesi olmayan bir eşitsizliğe sürüklüyor.

Bu defa, bu eşitsizliği bozmaya karar verdim.

Çünkü bir adaydan söz edeceğim.

Mücella Yapıcı, mimar, ÖDP Beşiktaş Belediye Başkanı adayı.

ÖDP propagandası yapacağımı sanmayın. Çünkü bu partiye hiçbir hayranlık beslemiyorum. Benim önemsediğim, bu partinin Beşiktaş'taki adayı.

Arkadaşımız Şengün Kılıç'la yaptığı bir röportajda şunları söylüyor:

‘‘Beşiktaş için hazırlanmış 5 bin ölçekli bir plan var. Bu planda, Kamburun Bahçesi de dahil pek çok yer yeşil alan görünüyor. Ama encümen kararıyla bu alanlarda çok katlı otoparka, Balıkçılar Çarşısı'nın çevresinde çok katlı binalara izin verildi. Bu plandan Beşiktaşlılar'ın haberi yok. Sözde belediyeler şeffaf!’’

Şengün ona ‘‘peki ne yapacaksınız, bu yasal olmayan binaları yıkacak mısınız?’’ diye sorduğunda, Mücella Yapıcı ‘‘Bunu birlikte çözeceğiz’’ diye cevap veriyor. ‘‘Birinin oturup ben yıkarım, birinin de ben yaparım demesiyle olacak şey değil...’’

Bu adayın bana ilginç gelen özellikleri: Beşiktaşlı olması, ilçenin imar ve belediyecilik sorunlarını iyi bilmesi, imarla ilgili bilgilerin halka açık olması gerektiğini savunması ve ‘‘yıkarım, yaparım’’ diye hava atmaması oldu.

* * *

Bütün ilçelerde hangi partiden olursa olsun, doğrudürüst adaylar mutlaka vardır. Ben onlara verilmiş oyların ‘‘boşa gittiğini’’ bir an bile düşünemem.

Aksine oyumu kötünün iyisi vasat bir adaya verirsem, asıl o zaman oyum boşa gitmiş olur. Ve aslında desteklemediğim ama oyumla iktidara getirdiğim o adamların saltanatında ilelebet inim inim inlerim.

Yazarın Tüm Yazıları