En iyiler Doğa Koleji'nde

Güncelleme Tarihi:

En iyiler Doğa Kolejinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 15:23

Doğa Koleji'nin 2013-2014 yılı erken kayıt avantajlarını kaçırmayın!

Haberin Devamı




Doğa Kolejleri Türkiye’de Zirveye Koşuyor

Eğitimde klasik kalıpları yıktık

/images/100/0x0/55eb6213f018fbb8f8bd9182

2002 yılında Beykoz’daki Doğa Koleji ile eğitim sektörüne adım attı. 20 çalışan ve 100 öğrenciyle başladığı “Doğa konseptli eğitim modeli” yolculuğunda bugün 52 kampüsü 32 bin öğrencisi ve 5 bine yakın çalışanı ile tüm Türkiye’de büyüyor. Doğal ortamlarda kullanılacak bir konsept dışında şehir konseptine de geçen okul, öğrenci ve istihdam sayısı ile Türkiye’de zirveye çıkıyor. Dünyada ise ilk 5’te yer alıyor. 11 yıl içinde ciddi bir büyüme yaşayan, 100 yılda sağlanacak başarıya 10 yıl içinde ulaşan Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker’le konuştuk:

Haberin Devamı

Diğer okullardan farkınız ne?
-Doğa Koleji’ni rakiplerinden ayıran en büyük fark; öğrencilerine ‘öğrendikleri bilginin nasıl hayata geçirileceğini’ uygulamalı olarak göstermesi ve aynı zamanda onlara çok küçük yaşlarda özgüven aşılaması. Çok büyük bir etkinlikte dünya devi markaların CEO ve başkanlarına sunum yapan Doğa Koleji öğrencileri için Apple’ın üst düzey yöneticilerinden birinin “Keşke yetkim olsa da bu çocuklara üniversite okutmadan şimdi, Apple’da yönetici yapayım diyebilsem” demesi de bunun en büyük göstergelerinden biri... Türk eğitim sektöründe ilk kez uluslar arası yatırım çeken özel okul olan Doğa Koleji’nin en büyük hedefi, ilkokul ve lise dönemini kapsayan k12 kapsamında dünya lideri olmak.

Kalıpları yıktık

Eğitimde en değer verdiğiniz şey nedir?
-Eğitimde klasik kalıpları yıkarak modern, vizyonist modeller hayata geçirmek, Türkiye’de ve dünyada pek çok ilke imza atarak sektöre öncülük yapan bir eğitim kurumu olmak önceliğimiz. ‘Yaparak ve yaşayarak öğrenme’ felsefesiyle yola çıkan Doğa Koleji, bugün öğrenci, kampüs ve istihdam sayısıyla dünyanın en büyük eğitim kurumları arasında ilk 5’te. Doğa Koleji’nin ön plana çıkan en önemli özelliklerinden biri de ‘doğa’, ‘uzay’, ‘bilim’, ‘yabancı dil’ gibi alanlarda konsept okullar oluşturması ve bu modellerin patentlerini Amerika’dan Brunei’ye kadar birçok ülkeye vermesi. Diğeri ise Apple, Oxford Üniversitesi, Pearson gibi dünya devleriyle yaptığı, çoğunlukla sektörde ilk kez hayata geçirilen uluslararası işbirlikleri.

Haberin Devamı

Nasıl bir okul kurgunuz var?
-Günün ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap vermek amacıyla öğrenci ve velilerin ilgi duyacağı alanlara yöneldik. Eğitime gelenekçi bakış açısıyla yaklaştığınızda yeniliklere kapalı oluyorsunuz. Çeşitli aktivite ve yarışmalar düzenliyoruz. Örneğin Roket Yarışması düzenledik. Türkiye’de 18 yıl aradan sonra düzenlenen ilk ulusal model roket yarışması olma unvanını kazanan yarışma kapsamında geleceğin mühendisleri yer çekimine karşı koyacakları roketler geliştirerek tasarladılar. Bu sene roket yarışmasına 6 ilden 60 lise öğrencisi katıldı. Öğrencilerimiz okula geliyor uzay dersliğinde eğitim görüyor, sanat sokağında ders alıyor, üç boyutlu laboratuvarda deneyler yapıyor. Tüm öğrencilerimizin ortak özelliği, heyecanla okula gitmek istemeleri, merak duyguları ve mutlulukları…

Haberin Devamı


Eğitim hayattır

Öğrencileri geleceğe nasıl hazırlıyorsunuz?
-Doğa Koleji’nde öğrenciler her şeyi dünyanın en iyi öğretmeninden, doğanın kendisinden öğreniyorlar. Doğayı temel alarak geliştirilen eğitim konseptiyle, klasik kalıpları yıkarak eğitimde ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme’ anlayışını sistemleştiren, başarıyı ‘eğitim hayattır’ cümlesiyle tanımlayan Doğa Koleji, öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda geliştiriyor ve hayata hazırlıyor. Zihinsel ve bedensel becerilerini arttırarak, onlara aktif bir eğitim deneyimi sunuyor. Doğa Konseptli Eğitim Modeli, her çocuğun farklı bir birey olduğu gerçeğini temel alıyor, farklı bir bakış açısıyla dünyayı gözlemleyen ve ufkunu bu farklı bakış açısıyla genişleten bir mantığa dayanıyor. Bu modelde eğitim anlayışı statik değil, dinamik ve yenilikçi bir yapıya sahip.

Haberin Devamı

Bir üst eğitim kurumuna hazırlamak için nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?
-Çocuklarımızın geleceğini hazırlamaya anaokulundan başlıyoruz. Çocukları erken yaştan itibaren üniversite eğitimi ile tanıştıran “Çocuk Üniversitesi” adını verdiğimiz bir eğitim modelimiz var. “Çocuk Üniversitesi”, öğrencilerin yabancı dil, bilim, spor ve sosyal alanda yaşam becerileri edinmelerini hedefliyor. Anaokulundan itibaren çocukların bağımsızlık, özgürlük, gelişim ve araştırma gibi değerleri kazanmasını amaçlıyoruz. Çocuk Üniversitesi’nde farklı eğitim modelleri ile çocukları ilköğretime hazırlarken, çocukların paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenmesini de hedefliyoruz. Doğa Koleji’nin anaokullarında hayata geçirdiği bir diğer önemli yeniliklerden biri de “Deneylerle Bilim Atölyesi”. Bu uygulama sayesinde klasik “laboratuvar” anlayışını ortadan kaldırarak herkesin dokunabileceği, bir şeyler yapabileceği “atölye” kavramını çocuklara sunuyoruz. Liselerimizde uygulanan ve benzersiz bir eğitim modeli olan t-MBA uygulamamız öğrencileri hem iş hayatına hem de üniversiteye hazırlıyor. Bu model sayesinde öğrenciler, kendi potansiyellerini, başarılı yönlerini, ilgi alanlarını yaşayarak keşfediyor ve kariyerlerini bu doğrultuda inşa ediyor. Sade ve inovatif bir yaklaşımla hazırlanan t-MBA eğitim modeliyle Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu yeni nesil liderler, girişimciler ve uzmanlar yetiştiriyoruz. Bu konuda başarımız, Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası boyut kazanıyor. Doğa liselerinden mezun olan öğrenciler, uluslar arası akreditasyonu olan t-MBA diplomasına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Bett Show’a katılan ilk okuluz
Doğa Koleji olarak dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olan BETT Show (British Educational Training and Technology Show)’a Türkiye’den katılan ilk ve tek okuluz. Doğa Koleji olarak ‘BETT Show’daki Tek İnovatif Okul’ ödülünü almaya hak kazandık. Ayrıca Uluslararası t-MBA Organizasyonu Proje Yarışması’nın ödüllerini de BETT Show’da sahiplerine vermenin heyecanını yaşıyoruz.

Pearson ile içerik işbirliği
Yurtdışı çözüm ortaklarımızdan biri de dünyanın saygın eğitim şirketi Pearson. Eğitim, eğitim materyalleri, eğitim teknolojileri, ölçme ve değerlendirme teknolojileri konularında dünyanın en saygın eğitim kurumlarından biri olan Pearson’a stratejik destek veriyoruz.

Çok dilli kolej
Dünya vatandaşı yetiştirme hedefimizdeki en önemli araçlarımızın başında yabancı dil eğitimimiz geliyor. Yabancı dil eğitim modelimiz yaşayarak öğrenme temeline dayanıyor ve anaokulundan itibaren eğitim sistemimizin içinde yer alıyor. Öğrencilerimiz İngilizceyi anadillerinden sonra kendilerini en rahat ifade ettikleri dil olacak şekilde öğreniyorlar. Seçmeli olarak uygulanan ikinci yabancı dil eğitiminde öğrencilerimiz Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince’den birini seçebiliyor. Öğrencilerimizin yaşayarak öğrenmesi ve yabancı dillerini geliştirebilmeleri için MUN, münazara, yurtdışı eğitim programlarını yabancı dil eğitim programlarımıza entegre ediyoruz.

Doğamızda Oxford da var
Oxford University Press işbirliği ile Türkiye’deki yabancı dil eğitiminde çığır açıyoruz. Yeni açılan kampüslerimizde ‘Oxford Quality School’ farkını yaşatıyoruz. Oxford University Press ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar sonucunda Oxford’un ölçme ve değerlendirme uygulamalarının laboratuar okulu oluyor ve AR-GE çalışmalarını destekliyoruz. Birlikte geliştirdiğimiz içerikler tüm dünyaya dağılıyor. Hem Türkiye hem dünyada İngilizce dil eğitimini etkileyen çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Doğa Üniversitesi kuruluyor
Eylül 2013’te yeni eğitim yılına başlarken 34’ü yeni olmak üzere toplamda 86 kampüs ve 55 bin öğrenci hedefliyoruz. Ancak devam eden kampüs inşaatlarımızla toplam sayı çok daha fazla olacak. Dünyada en büyük ilk 5 eğitim kurumundan biriyiz, hedefimiz önümüzdeki yıllarda ilk 3’e girmek. İlk etapta 300 bin öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz; zaten 100 bini geçince ilk 3’e giriyorsunuz. En büyük hedefimiz ise k12 alanında dünyanın en değerli markası olmak. 5-6 yıl içinde bu hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu yıl eğitim hayatına bir de Doğa Üniversitesi’ni dâhil ediyoruz. Doğa Üniversitesi başarılı ve vizyonist bir üniversite olacak. Sosyal bilimler ağırlıklı olacak üniversitemizin kadrosu kapsamında çok sayıda isim üzerinde netleşmiş sayılırız. Şehir üniversitesi olarak tasarlanan Doğa Üniversitesi, İstanbul’daki 4-5 lokasyonda hayata geçirilecek. Ataşehir ve Halkalı da bu lokasyonlar arasında yer alıyor.

t-MBA Uluslararası sertifika
t-MBA Eğitim Modelimiz uluslararası bir akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından akredite edildi ve uluslararası akreditasyonunu aldı. Resmi olarak t-MBA Eğitim Modeli’nin telif hakkı alınan ülkeler Fransa, İtalya, Almanya,Kırgızistan, Kıbrıs, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Azarbeycan, İngiltere, ABD, İsrail. Bu ülkelerin tamamında t-MBA akredite edilmiş bir modeldir. Pearson Grup ile yaptığımız işbirliği ile modelimizi üniversitelere tanıtıyoruz. Hedefimiz t-MBA diplomasını almış öğrencilerimizin üniversitede gittikleri paralel bölümlerde kredilendirilmesi ve sınava tabii tutularak dersten muafiyet kazanmaları. Bunun bir adım ötesi ise t-MBA diploması olan öğrencilerimizin sınavsız olarak bu derslerden muaf tutulmalarını sağlamak olacak. Bu da üniversite eğitimlerinde mezunlarımıza büyük avantaj sağlayacak. Şunu söylemekten ülkemiz adına gurur duyuyoruz: Doğa’nın içinden çıkan özgün eğitim modeli t-MBA dünyada tanınan, uygulanan, başarısı ödüllerle taçlandırılan bir eğitim modelidir.

Türkiye’nin ilk lighthouse okuluyuz
Türkiye’nin en yüksek teknolojiye sahip okulu olarak, dünyanın bilişim devi Apple ile eşsiz bir işbirliği yaptık. Doğa Koleji olarak gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği neticesinde dünya çapında her ülkede yalnızca bir tane bulunan ve Lighthouse olarak adlandırılan Apple’ın teknoloji merkezli okullarının arasına girdik.

Hem SBS, hem LYS’de başarılıyız
Öğrencilerimizin SBS ve LYS’de aldığı parlak sonuçlar her yıl gurur tablomuzu oluşturuyor. Üst üste hemen her yıl SBS ve LYS sonuçlarında en üst sırada yer alıyoruz. 2012 yılında SBS’de 494,053 puan ortalamasıyla Türkiye’nin en başarılı okulu olduk. Türkiye birincisi olan 4 öğrencimizin yanı sıra ilk 500’de 48 öğrencimiz yer aldı. 2012 LYS’de tüm alanlarda aldığımız puan ortalamalarıyla Türkiye lideri olmayı başardık.


DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN


İlandır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!