En iyi sensin Gomez

Güncelleme Tarihi:

En iyi sensin Gomez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 01:04

MARIO Gomez... Sezon başı adı Beşiktaş ile anıldığında, “Ağır sakatlıklar geçirdi ve eski günlerinden çok uzak” denilerek, alınması tartışma konusu yapıldı.

Haberin Devamı

Tıpkı geçen sezon Demba Ba için söylenenler gibi! Evet, Gomez için yapılan tespitler doğruydu ancak eski günlerine dönme ihtimali yok muydu?

Bugün itibariyle Süper Mario’nun, eski günlerine döndüğünü görüyoruz. Sahaya çıktığı 18 lig maçında 15 gole imza koydu. Fiorentina’da çaptan düşen Gomez, bir aksilik olmazsa Almanya ile Euro 2016’da mücadele edecek. Nitekim Löw onu yeniden milli takıma çağırdığında Beşiktaş forması giyiyordu.

Güneş’in kararını saygıyla karşıladı

Gomez’in yeniden kendini bulup yükselmesinde teknik direktör Şenol Güneş’in payı yadsınamaz. “Yıldız oyuncu banko oynar” klişesine prim vermeyerek, ligin ilk iki maçında yedek soyundurdu. O da hocasının verdiği kararın doğru olduğunu ve buna saygı duyduğunu söyledi. Bu arada Cenk Tosun, ligin ilk maçında hat-trick yapınca, “Gomez’in formayı alması hiç de kolay olmayacak” yorumları yapılıyordu.
Alman golcü, ligin 4. haftasında ilk gollerini attı ve sonrasında sadece 3 maçı boş geçti. 3. haftadan itibaren banko olan Panzer, 9 maçta son düdüğe kadar oynarken diğerlerinde de 70 dakikanın altına düşmedi.

Haberin Devamı

Kazancı, takımda bir sıkıntı yaratmadı

Gomez, başta rakibi Cenk Tosun olmak üzere disiplini ve performansıyla takımın saygısını kazandı. Yıllık 3.5 milyon Euro’luk kazancıyla neredeyse diğer tüm futbolcuları ikiye katlıyor. Ama hakkını verdiği için takımda bu da hiç problem olmadı. Maçı nasıl ciddiye alıyorsa idmanları da o şekilde görüyor. Eski golcülerle kıyaslandığında şöyle yorumlar yapılıyor onun için: “Almeida çok kaytarırdı ama Gomez hiçbir idmandan kaytarmıyor”. QG Dergisi’nin şubat sayısına konuşan Gomez, “Biri senden daha iyi olduğunu kanıtlayana kadar en iyisi sensin” diyor. Rakamlar ve performans şimdi en iyinin Gomez olduğunu söylüyor!

GEÇEN YILI 18 MAÇTA GEÇTi

GOMEZ geçen yıl Fiorentina’da 20 lig maçında 1403 dakika oynadı. Bu sezon ise 18 maçta 1508 dakikaya ulaştı.

PENALTI VE ŞUT ÇALIŞIYOR

ALMAN golcü, çalışkanlığıyla takıma büyük örnek oluyor. Gomez her idmanda ekstra penaltı ve şut çalışıyor.

ÖNCE HUZUR SONRA MUTLULUK

Haberin Devamı

GOL attığında yaşadığı duyguları şöyle anlatıyor, “Önce bir anlık bir huzur, ardından mutluluk.”

FAZLA CiDDiYE ALMAMAK LAZIM

FUTBOLA bakış açısını ise şöyle anlatıyor Gomez: “Gereğinden fazla ciddiye almak zararlıdır.”

1000 EURO’YA KALACAK!

KALMAYI seçerse Beşiktaş, Fiorentina’ya sadece 1000 Euro gibi sembolik bonservis ödeyecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!