En iyi reçete bazen bir hayali gerçek yapmaktır

Güncelleme Tarihi:

En iyi reçete bazen bir hayali gerçek yapmaktır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 01:19

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan bir grup öğrenci, İstanbul Çapa’da “1 çocuk, 1 istek” temasıyla başlatılan “Leyla’dan Sonra” adlı iyilik hareketinin İzmir’deki gönülleri oldu.

Haberin Devamı

Şu an sayıları 30’u bulan gençler, bir yandan doktor olmayı öğrenirken, bir yandan da hastanenin onkoloji servisinde tedavi gören çocukların hayallerini gerçekleştirmek için çabalıyor. Kariyerlerindeki ilk ilacı da ‘moral’ olarak veriyor. Çocuklar ve öyküleri sosyal medyadan da paylaşılarak iyilik zinciri büyütülüyor.

En iyi reçete bazen bir hayali gerçek yapmaktır

YİĞİT’E FERRARİ SÜRPRİZİ

Genç hekim adayları son olarak lenfoma tedavisi gören motor sporları tutkunu Yiğit Şeremet’in (17) hayal dünyasına ortak oldu. Akhisarlı bir ailenin 2 çocuğundan küçüğü olan Yiğit’e 2011’de bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı olan ‘langerhans hücre histiositozu’ tanısı kondu, 2 yıl önce de ilik nakli gerçekleştirildi. Yiğit’in bu senenin başında ise lenfoma olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 2 aydır ilaç tedavisi gören Yiğit’le bir şekilde yolları buluşan Leyla’dan Sonra Ege gönüllüleri, en büyük tutkusunun motor sporları olduğunu öğrendi. Bu aşamadan sonra Twitter üzerinden buluşan pek çok iyi insan, Yiğit’in hayali için adeta seferber oldu. Müzisyen Anıl Piyancı elini taşın altına koyarken, bir müjde de Pınarbaşı’ndaki Ülkü Yarış Pisti’nden geldi, kırmızı bir Ferrari’nin Yiğit için beklediği müjdelendi. İşletmeci Muhammet Ali Ülkü’nün yardımcı pilotu olarak pistte yerini Yiğit’in mutluluğuna gönüllüler ordusundan Şahin Totan ile Ecenur Özcan da tanıklık etti. Bütün sorulara, “Her şey süper” yanıtını veren ve sürüş boyunca gülümseyen Yiğit, liseden sonra makine mühendisliği okumak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

En iyi reçete bazen bir hayali gerçek yapmaktır

EN AZ ONUN KADAR MUTLUYUZ

Yiğit’le artık ağabey-kardeş gibi olduklarını dile getiren Totan, “Yiğit’in drag ve drift yarışlarının tutkun olduğunu, Akhisar’daki benzer organizasyonları da kaçırmadığını öğrendik. Spor bir arabanın içinde hızla yol almak istiyordu. Biz de elden ele yayılan bir çabayla bunu gerçekleştirdik. En az Yiğit kadar mutluyuz” dedi. Tedavi gören çocukların beyaz önlüklü ağabey ve ablalarının da olabileceğini gördüğüne, bu sayede doktor korkusunu da yenmeye katkı sağladıklarına işaret eden Ecenur Özcan da proje sayesinde tedaviyi bir de hasta gözünden görme fırsatı yakaladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

AİLEDE BÜYÜK SEVİNÇ VAR

Yiğit’in annesi Derya Şeremet ve babası Haluk Selçuk Şeremet, tüm gönüllülere teşekkür ederken, “Yiğit’in en mutlu günlerinden birini yaşadık. Bu fırsatı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!