En iyi projeyi çizdiler ödülü kaptılar

Güncelleme Tarihi:

En iyi projeyi çizdiler ödülü kaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 18:35

En iyi projeyi çizdiler ödülü kaptılar

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası için düzenlenen, "Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması" sonuçlandı. 99 proje arasında derece alan eserlerin ekipleri, Balkonuk Center'de yapılan törende ödüllendirildi.

Ev sahipliğini AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un yaptığı ödül törenine, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, mimarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk açılış konuşmasında, kamu binaları ve özel prestij binalarının projelerini elde etmenin en iyi yolunun yarışmalar olduğunu söyledi.

Özerk'in ardından katılımcılara hitap eden Başkan Uğur, Balıkesir'in kontrolsüz gelişen bir şehir olmayacağına dikkat çekip, "Kentsel hizmetlerin sağlanmasının yanında bir sosyal yaşam merkezi olarak halkı ile bütünleşebilen evrensel değerleri uhdesinde barındıran bir hizmet binası için bilimsel ve estetik anlamda en doğru projenin hayata geçirilmesi için yarışma yolu tercih edilmiştir. Yeni Hizmet binası için mevcut durumda sıkışık vaziyetteki kent merkezini rahatlatmak adına üst ölçekli planlarda yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde kente bütünüyle hâkim bir konum seçilmiştir. Bizler bu gelecek perspektifine kentimizi hızla hazırlamalıyız. Aksi takdirde yakın tarihimizde görüldüğü gibi sanayileşen kentlerin, kontrolsüz gelişen kentlerinden biri olmayı kesinlikle istemiyoruz. Bu sebeple Balıkesir şehir planlarını bu vizyona uygun bir şekilde üretmekteyiz. Bu doğrultuda Balıkesir revizyon kent planları inşallah yakın bir zamanda halkın görüşüne sunulacaktır" dedi.

Kent bütününde bir çok projemizi hayata geçirmekte olduklarını da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, şunları söyledi:

"Çayderesi, Çamlık Kent Parkları, Zagnospaşa Kent Meydanı, teleferik ve ulaşım projelerimiz başta olmak üzere gerçekleştirmekte olduğumuz tüm projelerin ana hedefi kentimizin sosyal ve teknik altyapısını arttırmak, Balıkesir'in tıkanık damarlarını açmaktır. Balıkesir Büyükşehir Belediye binamızı da bu bilinç çerçevesinde hayata geçirmek istedik. Yeni binamızın kentin gri dokusuna karışmış yalın beton bir yapı olmasını istemedik. Sadece belediye hizmetleri ile anılan salt bir yapı olmasını istemedik. Halkımızla iç içe çalışabileceğimiz, kentimizi her an izleyebileceğimiz, Balıkesir'in geleceğini işaret eden bir yapı olmasını istedik. Bu sebeple plan revizyonu yaparak belediye hizmet binası arazimizi donatı alanları ile çevreledik. Proje alanının bu noktada yer almasının sebebi, tüm kente hakim olması, depreme dayanıklı bir bölgede yapılaşmayı teşvik etmesi, merkezdeki sıkışıklığın azaltılması ve en önemlisi Balıkesir kentinin artık tek merkezli değil, çok merkezli gelişim stratejisinin benimsenmiş olmasıdır. Yeni binamız çevresindeki yeşil alanlar ve sosyal donatılarla bir bütün olarak hayata geçirilecektir. Yeni binamız bir belediye hizmet binasının ötesinde yeni bir yaşam merkezi olarak kentimizin geleceğinde iz bırakacaktır. Balıkesir'in geleceğini temsil edecek bir yapının tek bir yaklaşım ile değil ülkemiz mimarlık alanının serbest görüşüne sunularak farklı yaklaşımlarla elde edilmesini önemsedik ve yarışma sürecini başlattık. Yüzlerce mimar ve mühendisimizin Balıkesir halkına bir eser bırakabilmek için gösterdiği çaba bizleri çok memnun etmiştir. Yüksek düzeyde katılım neticesinde jürimizin zorlu bir süreç sonundaki seçimi yarışmanın amacına ulaştığını göstermektedir. Bugün ulusal çapta tanınan yeni yaşam merkezimiz ile birlikte sağlıklı, düzenli, ideal kentsel mekânların oluşumunun da temelini atıyoruz."

BİRİNCİ OLAN PROJEYE 100 BİN TL ÖDÜL

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, konuşmasının ardından satın alma ile ödüllendirilen projelerin ekip liderleri Rahmi Uysalkan ve Ercan Ağırbaş'a plaketlerini verdi. Mansiyon ödülü kazanan projelerin ekip liderleri, Erce Funda, Ata Kurt, Ahmed İlyas Bilgin, İbrahim Eyüp ve Mert Uslu'ya plaketleri ve 30'ar bin TL'lik çek, üçüncülüğü elde eden projenin ekip temsilcisi Mert Velipaşaoğlu'na plaketini ve 50 bin TL değerinde hediye çekini, ikinci olan olan projenin ekip temsilcisi Murat Sönmez ile Derya Güleç Özer'e plaket ve 70 bin TL'lik çek verdi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise birinci olan ekibin temsilcisi Barış Demir ve ekip arkadaşları Sıddık Güvendi ile Burak Pelenk'e plaketlerini ve ödülleri olan 100 bin liralık çeki verdi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!