'En İyi İlk Senaryo Ödülü ' sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

En İyi İlk Senaryo Ödülü  sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 11:45

DenizBank’ın, Türk ve dünya sinemasında kalıcı eserlerin oluşması için en önemli ihtiyaç alanlarından biri olarak görülen özgün senaryo yazımını desteklemek amacı ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile birlikte hayata geçirdiği ‘En İyi İlk Senaryo Yarışması'nın kazananları dün akşam düzenlenen törenle belli oldu. Raffles Otel’de gerçekleştirilen gecenin sunuculuğunu Özge Özberk üstlenirken, Ferhat Göçer sesiyle unutulmaz film müziklerine hayat verdi.

Haberin Devamı

Kazanan sinemacılar ödüllendirildi

Gecede ayrıca Fransa’nın Oscar adayı olarak gösterdiği Deniz Gamze Ergüven’in ilk senaryosu olan Mustang filminin gösterimi beğeni topladı. Ödül vermek üzere sinema dünyasına emeği geçmiş oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcılar da gecede hazır bulundular.

 DenizBank’ın katkılarıyla düzenlenen ‘En İyi İlk Senaryo Yarışması’nda sinemaya adım atan genç senaristlere maddi destekte bulunuldu. Gecede ödül alan isimler ve senaryolar şöyle;

1- “Asi’nin Sonunda” – Mehmet Kanadlı

2-“İzlanda Sendromu” – Muhammet Cihat Gökbulut

3-“İclay-ı Vatan” – Emre Hasan Yılmaz

En İyi İlk Senaryo Ödülü  sahiplerini buldu


 Birincilik ödülünü kazanan Kanadlı 30 bin TL ve Fransa Senaristler Evi’nin kurucusu Georges Ruquet’ten senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi Gökbulut 15 bin TL ve yönetmen – senarist Ümit Ünal’dan senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Yılmaz ise 10 bin TL ve yönetmen Derviş Zaim’den senaryo danışmanlığı kazandı.

Haberin Devamı

 Gecede “Büyük Aile” ile Emre Çaltılı, “Gölgemi Bıraktım Lale Bahçelerinde” ile Tekin Özertem ve “Çöp Şehir” ile Emren Meroğlu da mansiyon ödüllerinin sahibi oldular.

 “Kültür sanata olan desteğimiz gelecek nesillere olan borcumuz”

Sinema sanatının gelişimine destek sunmak amacıyla gerçekleştirilen projeyi değerlendiren DenizBank Yönetim Hizmetleri Grubu Genel Müdür Yardımcısı Tanju Kaya şöyle konuştu; “DenizBank olarak ülkemize değer katan, sanatı topluma yakınlaştıran her proje bizleri heyecanlandırıyor. Kültür sanat alanında attığımız adımlar bizim sadece bugüne değil; gelecek nesillere de olan borcumuz. Deniz Kültür iştirakimiz aracılığıyla tiyatrodan senfonik müziğe, operadan edebiyata, belgeselden sinemaya onlarca ses getiren projeye imza attık. Türsak Vakfı ile hayata geçirdiğimiz İlk Senaryom Yarışması ile, tamamen ayrı bir uzmanlık olduğunu düşündüğümüz senaryo yazımına destek vermeyi, kültür ve sanat yatırımlarımız kapsamında bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Esasen üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasından bize kalan son derece zengin ve kıymetli bir kültürel hafıza var. Bu hafızanın sürekliliğini sağlamak da yine hikaye anlatıcılığından geçiyor. Dolayısıyla İlk Senaryom Yarışması’nın özünde sinemamıza katkı sağlama; bunun doğal bir uzantısı olarak da toplumumuzun kültürel gelişimine destek verme amacı yer alıyor. Ekonomik gelişimi kültürel gelişimle desteklemediğimiz takdirde kazanamayacağımız inancıyla, önümüzdeki dönemde de kültür ve sanatı desteklemeyi sürdüreceğiz. Yarışmaya katılan ve ödül alan tüm yazarlarımızı tebrik ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!