'En iyi' için 4 Türk aday

Güncelleme Tarihi:

En iyi için 4 Türk aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 18:00

FIBA Avrupa tarafından düzenlenen "Avrupa'da Yılın Basketbolcuları" anketinde oylama başlarken, adaylar arasında dört Türk sporcu bulunuyor.

Haberin Devamı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve FIBA Avrupa'nın resmi internet sitesi "fibaeurope.com" adresinden basketbolseverlere duyurulan etkinlikte, 2009'un en başarılı sporcu adayları arasında, NBA'de forma giyen Türk oyuncular Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova, yine ABD'de bulunan genç oyuncu Enes Kanter ve BOTAŞ Sporlu Gülşah Gümüşay da yer aldı.

Bu yıl "Erkekler", "Genç Erkekler", "Bayanlar" ve "Genç Bayanlar" olmak üzere dört kategoride yapılacak oylamada toplam 58 aday yarışacak. Yılın basketbolcuları, basketbolseverlerden gelecek oylar ve basketbol uzmanlarının değerlendirmeleriyle belli olacak. Gelecek ay içinde sona erecek oylamanın ardından, 2009 yılının basketbolcuları yine FIBA Avrupa'nın resmi internet sitesinde açıklanacak.

Erkekler kategorisinde "Avrupa'da Yılın Basketbolcuları" adayları arasında (A) Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın yanı sıra Pau Gasol, Rudy Fernandez, Juan Carlos Navarro, Dirk Nowitzki, Erazem Lorbek, Efes Pilsen'de oynayan Sırp Igor Rakocevic, Ioannis Bourousis, Vassilis Spanoulis, Marcin Gortat, Milos Teodosic, Tony Parker, Novica Velickovic ve Nikola Pekovic bulunuyor.

Haberin Devamı

Türk sporculardan Enes Kanter "Genç Erkekler", Gülşah Gümüşay da "Genç Bayanlar" kategorilerindeki adaylar arasında gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!