En iyi G.Saray

6, 10, 11, 15, 16, 17, 18...

Haberin Devamı

Bu rakamlar Hiper Toto’da oynamanızı önereceğim şanslı rakamlarım değil. Bunlar Galatasaray’ın 33. dakikada ilk golü bulana kadar üst üste değerlendiremediği net gol pozisyonlarının dakikaları... Kiminde zamanlama, kiminde kişisel hatalar, kiminde de Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın kurtarışları engel oldu Galatasaray’a...
İlk 5 dakikanın ardından rakibini allak bullak eden bir tempoya erişti Galatasaray. Sürekli olarak Fenerbahçe’yi boş yakaladı. Süratli bir şekilde dikine kaleye gitti. Epeyce zor anlar yaşattı. 20. dakikadan sonra rüzgarın hızı biraz kesilir gibi oldu. Tribündeki Galatasaray taraftarlarının zihinlerinde, “O meşum, ‘Atamayana atarlar’ kuralı mı işleyecek yoksa?” sorusu belirdi. Fakat 33’te Eboue, sağ taraftan coşkun bir ırmak gibi akarak geldi. Ve hem takımını hem tribündekileri rahatlatan golü attı.

Haberin Devamı

Sadece Caner’in hırsı

Galatasaray’ın iştahı kesilmemişti. İlk yarı sona ermeden, bu kez dün gecenin en başarılı futbolcusu olan Elmander sırasını savdı. İkinci yarı Fenerbahçe, daha çok hücumu düşündüğünü belli eden değişikliklerle başladı oyuna...
İlk yarı çok etkisiz olan Emre’nin değiştirilmesi, zaten gerekliydi. Sadece, Caner’in hırsıyla maça tutunmaya çalışan Fenerbahçe, gol bulmak için risk almalıydı. F.Bahçe’nin kendisini toparlamaya başladığına dair sinyaller belirirken, öldürücü darbe geldi. Maçı 2-1’e getirse, başka bir hikaye olma ihtimali vardı belki... Fakat 3-0 işin rengini Fenerbahçe açısından kararttı.

Daha fazlası olamazdı

Bu sezonki yabancı transferlerinin üçüyle birden gol bulan G.Saray, hem sezonun en iyi maçını çıkardı, en güzel futbolunu oynadı. Hem uzun süredir yenemediği rakibini tartışılmayacak bir skor üstünlüğüyle geçti hem de Fenerbahçe’den liderlik koltuğunu aldı.
Farkın daha da büyük olabileceği bu maçtan, bir G.Saraylı daha fazlasını bekleyemezdi herhalde. Puan açısından olduğu kadar, moral açısından da Galatasaray’ı bir üst seviyeye taşıyacak bir galibiyet oldu. Böyle durumlarda elbette kazanan kutlanır. Tebrikler Fatih Terim, tebrikler Galatasaray.

Yazarın Tüm Yazıları