En iyi albüm bakın nerde dinleniyor?

Mart ile gelen bahar, müzik piyasasına hep yaramıştır. Birçok sanatçı hep bu dönemi bekler, yeni albüm için yapılan onca emeğin artık hasadını alma dönemidir. Yeni albümler fabrikadan çıkan bisküviler gibi birbiri ardına her hafta çıkmaya başlar, turne programları netleşir, klipler ekranlarda dönmeye başlar, piyasa hareketlenir kısaca. İstanbul açısından konuya bakınca, konser duyuruları ile banka kredilerinin kullanımı aynı dönemde artar da denebilir. Şaka bir yana konser sezonu kapıda. Caz festivali, stad konserleri, diğer festivaller derken konser bütçesi gerçekten hatırı sayılır bir rakama dönüşüyor müzikseverler için.

Haberin Devamı

Bu hafta, önümüzdeki yazılarda bu sayfada incelemek için, birçok albüme dalıp dalıp çıktım. Hepsini derinlemesine dinleyip, detaylarını öğrenmek için ne kadar kaynak varsa altından girip üstünden çıkıyorum. Özlem Tekin – Kargalar, Aylin Aslım – Zümrüdüanka, Depeche Mode – Delta Machine, Suede- Bloodsports, Sasha – Invol3ver ve Justin Timberlake – The 20/20 Experience şeklinde daldan dala uzanan şahane bir portföyden bahsediyorum. Buradan bir itirafta bulunmak istiyorum, en iyi albüm galiba toplu taşıma araçlarında dinleniyor. Ne zaman bir albümü yazacak olsam, her ne kadar evde, işte şarkıları dinlesem de şarkıları en iyi metroda yolculuk yaparken dinlediğimde tecrübe ediyorum.


Yeri gelmişken belirtmeden geçemeyeceğim, toplu taşımada müzik dinlerken, diğer müzik dinleyenlerin kulağında ne olduğunu çok merak ediyorum. Bununla ilgili bir araştırma yapmak buradan yayınlamak istiyorum da, acaba halk buna hazır mı ona emin olamıyorum.

Haberin Devamı


YILDIZLAR - OSCARLAR


ÖZLEM TEKİN – KARGALAR

 

En iyi albüm bakın nerde dinleniyor


 

Efendim, Özlem Tekin bomba gibi bir albümle geri geldi. Kargalar albümü 10 şarkıdan oluşuyor. Hepsi de yerinde duramayan hınzır yumurcaklar gibi. Albümde 5 yeni şarkı, 2 yeni düzenleme ve 3 de remiks bulunuyor.


Böyle cesur işler piyasaya çıkınca gerçekten çok seviniyorum. Sanırsın ben çıkartıyorum albümü, içimin yağları eriyor. Hatta dinlerken yaşadığım heyecanla şunu diyebilirim ki, Özlem Tekin'in ÖZ albümünden beri yaptığı en orijinal iş olmuş.

Özlem Tekin’in yeni albümünün çıkış şarkısı ve klibi Kargalar ile taçlanmış vaziyette. Şarkının klibi Simin Sinkil tarafından çekilmiş. Özlem Tekin'in bu klip için büründüğü Sparta modu, şarkıya nefis uymuş, dinleyeni/izleyeni bir kere daha izlemeye sevk ediyor.

 

Malum birçoğunuz internetten konuyu duymuşunuzdur. Klibin Powertürk TV'de yayınlanması/yayınlanmaması bir muamma oldu. Şarkının sözlerinin şiddet içermesi sebebiyle yayınlanmasında sıkıntı olduğu dilleniyor her yerde.  Konu nereye bağlanacak bilmiyorum ama şu bir gerçek ki, reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bu durumla şarkı sosyal medya da belki beklenenden daha çok konuşuldu ve konuşulmaya devam ediyor. Özlem Tekin'in Kargalar albümü Heavy Metal kıvamında bangır bangır bir albüm. Hal böyle olunca, şarkılar elbette sert, biraz da agresif olması çok normal, gerisi bence teferruattır.

 

Haberin Devamı


Mevzu bahis albüm On Air- Ateş Müzik etiketiyle çıktı. Albümün künyesinde Össan Deneç nerdeyse her yere imzasını atmış. Özhan albümün Müzik Prodüktörlüğü yanında Gitar-Bas-Synthesizer ve Midi programlamada albümün enstrüman kayıtlarını çalmış. Albümün tüm kayıtları ve mix'i albümdeki gitarları çalan Arın Baykurt tarafından Jingle Jungle'da tamamlanmış.
Kargalar'ın yapımcılığını Burak Demirsaran ve Özlem Tekin üstlenmiş. Şarkıların vokal kayıtlarını Tolga Görsev, birçok sanatçının tercih ettiği Erekli Tunç stüdyolarında yapmış. Mastering ta İsveç’lerde Jens Bogren'e teslim edilmiş.


 

Albümde bir tek remiksler için emin olamıyordum.  Genelde remiks zor bir konudur, seveni kendine has bir kitledir.  Ancak “Dünyam”  remiksi çok hoşuma gitti, hafif Depeche Mode hissi veriyor.

 

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Kıyamet  (3:13 'de başlayan tipik Özlem Tekin vokali harika)

Dünyam

Sebepsiz Savaş (“Durdurmaya yetmedi” derken ki o aslan sesli haykırışa 10 puan)

Tarlalar

 

OSCAR'IMI VERDİM GİTTİ:

 

Kargalar ( şarkının gotik klavye sesli introsuna hayranım, şarkıyı durup durup başa alıyorum. Çok iyi iş)

 


SAHNEDEN KULİSE

 

• Athena @ Bayblon, İstanbul, 22-23 Mart, 22.00


Akustik ve elektrikli performanslarıyla iki gece üst üste sahne alacak Athena, bu konserlerden en azından birini kaçırmamakta fayda var.


• Elif Çağlar M-U-S-I-C Band @ Alt, İstanbul, 22.03.2013, 22.30


Elif Çağlar’ın geçen sene GS Üniversitesinde bir performansına izleyebilmiştim. Sesine ver performansına hayran kalmamak imkansız. Hafta sonuna başlamak için nefis bir plan olabilir.

Haberin Devamı


• Jamie Lidell @ Salon IKSV, İstanbul, 23.03.2013, 21.30

 

 


KARIŞIK KASET


Dans pistinde insanların nabzına göre şerbet vermek gerçekten çok zor iş. Kulüp Dj’liği yapabilmek için, şarkı bilmekten farklı olarak biraz da deli merakı olması lazım diye düşünürüm. Mutlak Kulak’ta Karışık Kaset listeleri yapmaya başladıktan sonra hep aklımda olan bir liste türüydü remiksler listesi. Bu anlamda Karışık Kaset’te çıtayı yükselttiğimiz bir liste ile karşınızdayız.


Remiksler konusuna hep temkinli yaklaşırım, birçok kişi gibi benim için de remiks sevmek çok kolay bir durum değildir. Remiks dediğin, şarkıyı rezil de eder vezir de.  Bu yüzden istedim ki konuyu bilen birine danışalım. Kulüp Dj’liği ve dans müziği bilgisiyle ile adından söz ettiren birine danışalım dedim ve Karışık Kaset’i Can Yalçın ‘a emanet ettim.

Haberin Devamı


Can bu listeyi bana gönderdiğinde,  "DjCan’a ilham veren şarkılar olarak düşündüm bu listeyi” diye de eklemiş. Şarkıların çoğu 10 seneden yaşlı, “bu şarkıları dinleye dinleye bugünki müzik zevkim oluştu” demiş. Altın değerinde anlayacağınız bu liste.


DJCan’a kendi web sitesinden ulaşabilir, hazırladığı/çaldığı setlerini indirerek dinleyebilirsiniz.


 

Hepinize keyifli dinlemeler…


1. Alicia Keys ft. Tony! Toni! Tone! - Diary (Hani Extended Club mix)
2. ATFC ft Inaya Day - Reach Out To Me (Haji & Emanuel Remix)
3. Avalon Superstar - All My Love (Soul Seekerz Mix)
4. Axwell-Feel The Vibe (Original club mix)
5. Benjamin Diamond - In Your Arms (Joey Negro Mix)
6. Bobby D'ambrosia Feat M Weeks - Moment Of My Life (Original mix)
7. Danny Tenaglia - Music Is The Answer (Original mix)
8. Everything But The Girl - Temperamental (Hex Hector Club Mix)
9. Funky Green Dogs - Body (Original mix)
10. Garbage - You Look So Fine (Eric.Kupper Mix)
11. Hidden Agenda - Story Of My Life (Club69 Mix)
12. INAYA DAY - Keep Pushin (Sharem Jey Vocal Mix)
13. Jean Michel Jarre Feat Natasha Atlas - C'est La Vie (Futureshock mix)
14. Karen Ramirez - Looking For Love (Dave's Found You mix)
15. King Unique - Love Is What You Need (Knee Deep Classic Club mix)
16. Mariah Carey - Dream Lover (Def Club Mix)
17. Powerhouse - What You Need (Full Intention Power Mix)
18. Soulsearcher - Do It To Me Again (Jazz'n'groove Club Mix)
19. SPACE COWBOY - Crazy Talk (Pique And Nique mix)
20. TEXAS - I'll see it through (Roger Sanchez mix)

Yazarın Tüm Yazıları