GeriSeyahat En iyi 10 Uzakdoğu restoranı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi 10 Uzakdoğu restoranı

En iyi 10 Uzakdoğu restoranı

Uzakdoğu mutfağına ilk başlarda “Damak tadımıza uymaz” diyerek soğuk yaklaştık. Hatta “Hatır için çiğ tavuk yerim ama çiğ balık asla” diye dalga bile geçtik. Ama artık durum değişti. Çin, Japon, Tayland derken tüm Uzakdoğu lezzetlerine alıştık. Özellikle suşiye bayıldık. Bu hafta Türkiye’de yaşayan Uzakdoğululara, bu mutfağın yerli tutkunlarına, yemek yazarları ve gurmelere ‘En iyi 10’ mekânı sorduk. Japon mutfağı bir adım öne çıktı. Ortaköy’deki Zuma zirveye yerleşti.

En iyi 10

1. Zuma / istanbul2. Dragon / istanbul3. Wan-na / istanbul4. Miyako / istanbul5. Çok Çok / istanbul6. Sunset / istanbul7. Quick China / ankara8. Tokyo / istanbul9. Banyan / istanbul10. Sushi-co / izmir

1-Zuma

Açık ara farkla  bir numara

2008’de Ortaköy’de açılan Zuma, açık ara farkla birinci oldu. Konsept olarak Londra Zuma ile aynı. İki kattan oluşuyor. Aperatif için lounge katı, yemek için suşi bar, robata grill ve açık mutfağın olduğu ana salon kullanılıyor. Yazın, Boğaz manzarasını ayaklar altına alan terası var. CEO’lar, sosyetik ünlüler ve yabancı işadamları müdavimler arasında. Modern Japon mutfağına ait yemekler arasında ebi tempura, black codi ızgara Şili levreği ve tuna tataki favoriler. Fiyatlar ortalama 100-175 lira arasında. Cumartesi 13.00-15.30 ve 19.00-23.30, pazar 19.00-22.30, diğer günler 12.00-14.30 ve 19.00-23.00 arasında açık. (212) 236 22 96.

 2-Dragon

O bir klasik

Hilton Oteli kompleksinde yer alan Dragon, istanbul’un en eski çin lokantalarından; 1987’den beri açık. Boğaz manzaralı yazlık mekanı da var. En sevilen yemekleri çin mutfağının klasikleri arasında yer alan ördek, tatlı-ekşi soslu tavuk ve acılı-ekşili çorbaları. Başlangıç, ana yemek, tatlı ve içecek dahil ortalama kişi başı fiyat 125 lira. Pazartesi hariç her gün 12.00-15.00 ve 18.30-23.30 arasında açık. (0212) 231 62 00.

3-Wan-na

Yemekten sonra gece kulübü

2003’te Beyoğlu’nda Uzakdoğu restoranı ve gece kulübü olarak açılan Wan-na, Kanyon’daki yeni yerinde Vietnam, Thai, Japon ve çin mutfağı ve özel suşi mönüsüyle hizmet veriyor. En sevilen yemekleri masada özel olarak servis edilen pekin ördeği, Xo Prawn, beef cubes, dim-sum çeşitleri ve Cengiz Han tavuk. Her cuma, dünyanın ünlü DJ’lerinin ev sahipliğinde “Wan-na Friday Parties” düzenleniyor. Müdavimler arasında Ralf Tezman, Emre Kütük, Özlem Önal ve Yılmaz Erdoğan var. Kişi başı ortalama fiyat 120-150 lira arasında. Her gün 17.00 - 00.00 arasında açık. (212) 353 11 80

4-Miyako

Kimonolu servis

Swissotel’deki Miyako, geçen eylülde yeni dekorasyonuyla tekrar açıldı. Mönüsünde Japon mutfağının geleneksel lezzetleri var; nigiri ve maki suşi çeşitleri anında konukların önünde hazırlanıp servis ediliyor. A la carte bölümdeyse, özel Japon yemekleri sukiyaki ve shabu shabu, masalardaki özel ocaklarda pişiriliyor. Izgara et, tavuk, balık yemekleri altı kişilik sac ızgaralardan meydana gelen masalarda, müşterilerin önünde hazırlanıp, kimonolu servis elemanları tarafından sunuluyor. Suşi, saşimi, tempura set mönüleri 80 lira civarında. A la cart mönüde 70-80 çeşit yemek bulunuyor; fiyatları 35-70 lira arasında. Pazartesi hariç her gün 19.00-23.00 arası açık. (212) 326 11 00.

5-Çok Çok

Mutfakta kraliyet aşçısı

Thai mutfağı denince ilk akla gelen adreslerden. 2006’dan beri Tepebaşı’nda hizmet veriyor. Mutfağın başında Tayland’ın tanınmış şeflerinden Bayan Nuch var. Tayland kraliyet ailesi için yemek organizasyonları yapan Bayan Nuch’un dört yemek kitabı bulunuyor. Şefin tavsiyeleri ballı ızgara somon, kaju fıstıklı deniz mahsulleri, tom yam kung, pad thai, yeşil körili tavuk ve istiridye soslu biftek. Mezzanine katındaki özel locada bulunan 12 kişilik masa, iş yemekleri için ideal. Kişi başı ortalama fiyat 50-70 lira arası. Pazartesi hariç her gün 12.00’den 24.00’e kadar açık. (212) 292 64 96. 

6-Sunset

Nobu’dan transfer şef

Japon mutfağını ve suşi barı, Londra’daki meşhur Nobu Restaurant’ın master şefliğini yapmış, Sushi Cook Book kitabının yazarı Hiroki Takemura yönetiyor. Takemura stilini “Yeni Japon Mutfağı” olarak tanımlıyor ve tüm dünya mutfaklarından esinleniyor. Spesiyalleri arasında ume sos veya acılı krema sos ile shitake mantarlı karides tempura, havyar ve trüf mantarlı, tatlı miso sosla marine edilmiş ızgara, siyah Morina balığı bulunuyor. Başlangıçlar 34-49 lira, ana yemekler 50-85 lira arasında. Pazar 19.00-02.00, diğer günler 12.00-15.00 ve 18.00-02.00 arasında açık. (212) 287 03 57.

7-Quick China

200’den fazla çeşit

İlk restoranını 15 yıl önce ankara Gaziosmanpaşa’da açan Quick China’nın şu anda ankara’da üç, istanbul’da bir şubesi bulunuyor. Mekan, klasik Uzakdoğu restoranlarının aksine dekorasyonunda minimalist bir çizgiye sahip. Mönüsünde çin, Japon ve Tayland olmak üzere üç farklı mutfağa ait, 200’den fazla çeşit yemek var. Satay tavuk, yahi soba beef ve kızarmış dondurma en beğenilen yemekleri. Müdavimleri arasında ankara’daki tüm elçilik, ateşalik ve yabancı firma mensupları bulunuyor. Hafta sonu sınırsız şarap ve meşrubatla 35 liraya açık büfe, hafta içi her gün 17.00’ye kadar 30 liraya sınırsız çin yemeği ve suşi yiyebiliyorsunuz. Bunun dışında kişi başı ortalama fiyat 40 lira. Hafta içi 11.00-23.00, hafta sonu 11.00-24.00 arasında açık. 0 (312) 437 03 03. 

8-Tokyo

Özel tatami odası var

2000’de Ortaköy’de açılan restoran, 2006’dan beri Taksim’de, Aya Triada Kilisesi’nin hemen karşısındaki sokakta yer alıyor. Japon esintileri taşıyan dekorasyonunun yanında özel bir tatami odası var. Mönüde sadece Japon yemekleri bulunuyor. ‘Tokyo Special Sushi’ tabağı, saşimi, udon, nabe ve kabocha adı verilen kabak tatlıları denemeye değer. Kişi başı fiyat 28-60 lira arasında değişiyor. Her gün 11.00-23.00 arası açık, 15.00-18.00 arasında ve pazarları gün boyu yüzde 20 indirim var. (212) 293 58 58.

 9-Banyan

Asya füzyonun en iyisi

Bir tarafı Topkapı-Sultanahmet, diğer tarafı Boğaz Köprüsü ve Ortaköy Camii’ne bakan Banyan, Asya füzyon mutfağıyla yedi yıldır Ortaköy’de hizmet veriyor. Yarı kapalı terasıyla sadece yazın değil, kışın da muhteşem manzaradan yararlanabiliyorsunuz. Spesiyal yemekleri arasında Zencefil ve limon aromalı somon tartar, zeytin kapari sos ile wokta kalamar, hindistan cevizi sütünde lağos buğulama var. Yemeklerin sunumu da sıradışı; Bali usulü mini kömür mangallarında servis edilen şişte bonfile, karides ve balık ‘satay’lar büyük beğeni topluyor. Her gün açık mekanda kış boyunca çarşambaları saat 20.30’da canlı caz var. Kişi başı ortalama fiyat 90 lira. Her gün 12.00-02.00, pazar 10.30-03.00 arasında açık. (212) 259 90 60.

10-Sushi-co

İzmirlilerden büyük ilgi

Geçen kasım ayında açılan SushiCo izmir şubesi, minimal hatları ile dikkat çekiyor. Mimarlığı Tolga Altun Tuğcu tarafından yapılan restoran, açıldığından beri tüm İzmirliler’den büyük ilgi görüyor. En beğenilen spesiyalleri zencefil soslu çıtır tavuk, istiridye soslu dana eti, buharda levrek ve karidesli ramen noodle. Ana yemek fiyatları 17 lirayla 28 lira arasında değişiyor. Kişi başı ortalama 40 liraya karnınızı doyurabiliyorsunuz. Öğlen saatlerinde ve paket serviste promosyonlar var. Her gün saat 12.00-23.00 arasında açık. (232) 484 00 70.

False