« Hürriyet.com.tr

En iyi 10 salaş balıkçı

15 Ekim, yani bugün Lüfer Bayramı olarak kutlanıyor. Bu bayramı gönlünüzce doya doya kutlayabilirsiniz çünkü artık balığın bollaşıp ve ucuzladığı zamanlardayız. Protein ve Omega 3 açısından son derece değerli bir besin olan balık, maalesef pek çok balık lokantasında yüksek fiyatlarla servis ediliyor.

Aslı BİBER - Betül USTA
X

Biz de bu hafta jürimize “Balık biraz daha hesaplı fiyatlarla nerelerde yenilebilir? diye sorduk. İşte paranızı ambiyansa değil lezzete yatıracağınız, bazılarında içki bulunmayan 10 adres

1- Akın Balık / İSTANBUL
2- Palukçu / İSTANBUL
3- Ali Baba / İSTANBUL
4- İsmet Baba / İSTANBUL
5- Sandal Balıkevi / İSTANBUL
6- Can Balık / ANKARA
7- Bizim Balıkçı / İSTANBUL
8- Adem Baba / İSTANBUL
9- Nazlı’nın Yeri /CUNDA-BALIKESİR
10- Tabaklar Balıkçısı / İZMİR

Bahçesi de var
AKIN BALIK
Karaköy Fermeneciler Caddesi’ndeki balık lokantası 10 yıldır hizmet veriyor. Yazlık bahçesi 250, kapalı mekânı da 75 kişilik. Öğlen 12.00’de başlayan servis gece 02.00’ye kadar sürüyor. İçki servisi yok. Balıkların ortalama porsiyon fiyatları şöyle: Levrek 15, barbunya 25, uskumru 10, karides ve palamut 20 lira. Tek kişilik mevsim salatasıysa 4 lira. (212) 244 97 76

Hamsi 7 lira
PALUKÇU
Şehremini Saray Meydanı Caddesinde’ki balık lokantası 50 kişilik. İsmini Karadeniz şivesinde balıkçı anlamına gelen Palukçu’dan alan mekân beş yıldır hizmet veriyor. Alkollü içki satışı yok. 10.30-22.30 arası açık. Balıkların ortalama porsiyon fiyatlarına gelince; hamsi 7, lüfer 22.5, palamut 10, barbunya 15 ve tekir 8 lira. (212) 529 08 72

Tam 91 yıllık
ALİ BABA

Kireçburnu’nda 1920 yılından beri hizmet veren balık lokantası 15 kişilik. 09.00-24.00 arası açık. İçki servisi var. Mekânda bu ay en çok tercih edilen balık olan palamut 18 liraya yenebiliyor. Diğer balık çeşitlerinin fiyatları da şöyle: Çipura 16, kılıç 33, sardalya 18 ve levrek 18 lira. (212) 223 25 25

İçki de bulunuyor
İSMET BABA
Kuzguncuk Çarşı Caddesi’nde hizmet veren balık lokantası 130 kişilik. 60 senedir açık olan mekânda içki servisi yapılıyor. 12.00-24.00 arasında hizmet veriyor. Lokantada ortalama bir balık mönüsü 70-80 liraya yenilebiliyor. Bugünlerde palamut 25, lüfer 45 ve çipura 24 liradan satılıyor. (216) 553 12 32

Yeniköy’ün gözdesi
SANDAL BALIKEVİ

Sandal Balık Evi Yeniköy’deki Köybaşı Caddesi’nde sekiz yıldır hizmet veriyor. 100 kişi kapasiteli. Sabah 11.00’den gece 23.00’e kadar açık. İçki satışı yok. Balıkların porsiyon fiyatları ortalama şöyle: Levrek ve çipura 16, deniz levreği ve çipurası 27, palamut 18, hamsi ve istavrit 13, lüfer 40 ve tekir 18 lira. (212) 262 36 43

Çeyrek asrı tamamladı
CAN BALIK

Kızılay’daki Can Balık, tam 25 yıldır Ankaralıları balığa doyuruyor. Mekân 120 kişi kapasiteli. Sabah 10.00’da açılıyor, gece 23.45 civarında da kapanıyor. İçki servisi yok. Balık fiyatlarını merak edenlere hemen söyleyelim: Hamsi 4.5, alabalık ve uskumru 6; palamut, çipura ve levrek 8, kalamarsa 6 lira. (312) 431 78 70

Sadece 40 kişi oturabiliyor
BİZİM BALIKÇI

Yeşilköy’deki işletme 30 yıldır 40 kişi kapasiteyle hizmet veriyor. 12.00-22.00 arası açık. Mekânda içki servisi bulunmuyor. Hamsi, istavrit ve sardalya gibi küçük balıkların porsiyonu 6-7, büyük balıklarsa 10 lira civarında. Tek kişinin salata, meşrubat ve bir porsiyon balıkla doyması 14-15 liraya mal oluyor. Mekanın Gayrettepe’de de şubesi bulunuyor. (212) 574 37 92

Üç mekanda 35 masa
ADEM BABA

Adem Baba, adını 1997’den beri Arnavutköy’de duyurdu. Aynı semtin arka sokaklarda ayrı isimle iki restoranı daha hizmet veriyor. Üç mekanda toplam 35 masası var. Kapasitesi 120 kişi. Öğlen 12.00’de hizmet vermeye başlayan Adem Baba 22.30’da kapanıyor. İçki servisi yok. Hamsi, istavrit 10; palamut, levrek ve dilbalığıysa 17 lira civarında. Salata ve meşrubatla kişi başı ortalama 20-30 lira hesap geliyor. (212) 263 29 33

İki yılda adını duyurdu
NAZLI’NIN YERİ

Ayvalık Cunda Adası’nda bulunan işletme henüz iki yıldır hizmet vermesine rağmen müdavimlerini yarattı. 40 kişi kapasiteli ve mütavazı bir mekan. Sabah 09.00’da hizmet vermeye başlayıp, gece 02.00’de kapanıyor. İçki servisi de bulunuyor. Sardalye 10, tekir 15, kalamar 12 ve midye 10 lira. Salatalar da 8 liraya satılıyor. (266) 327 27 75

Bir esnaf lokantası
TABAKLAR BALIKÇISI

Kemeraltı’nda 1959’dan beri hizmet veren mekan, çarşı içinde küçük bir esnaf lokantası. Genellikle öğlen yemeklerinde kalabalık oluyor. Sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar açık. 60 kişilik. İçki servisi yok. Sardalye ve salata 6 lira. Mekanın spesiyalitesi akya balığı. Akyayı tercih edenler salatayla birlikte 9.5 lira ödüyor. Çipura ve levrek gibi balıklarsa 10 lira. (232) 482 27 08

Jüri

Tan Morgül (İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları’nın yazarı)
Vefa Zat (Balıkçılık ve meyhane kültürü yazarı)
Sami Özbudak (İstanbul Life Dergisi editörü)
Zeynep Kazan (Gastronom)
Didem Şenol (Kızınız Defneyi, Oğlumuz İskorpite’nin yazarı)
Yalçın Manav (Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı)
Erdal İpekeşen (Doğan Burda Ankara Temsilcisi)
Artür Büyüktaşçıyan (Balıktan Hikayeler’in yazarı)
Hakkı Kesirli (İzmir Life Dergisi yayıncısı)
Deniz Gürsoy (Deniz Tutkunlarına Tekne Sofraları’nın yazarı)

Kaynak: Aslı BİBER - Betül USTA

Seyahat HaberiSeyahat Haberi
En çok gidilmek istenen ülke belli oldu!
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Avrupa'nın en ucuz tatil yerleri
GezginGezgin
Cennetten düşen bir damla: Ohrid
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Hasankeyf'te 11 bin 500 yıllık yerleşim yeri bulundu
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Sosyal medyada en popüler 7 yurt dışı tatil noktası
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Tepeden bakıldığında plaj gibi görünen havuz