En hassas ziyaretim Türkiye'ydi

Güncelleme Tarihi:

En hassas ziyaretim Türkiyeydi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 21:50

Eski Papa 16. Benedikt, görevi süresince yaşadığı tecrübeleri bir kitapta anlattı.

Haberin Devamı

Alman gazeteci Peter Seewald’la söyleşisi dün piyasaya çıkan ‘Son Sohbetler’ (Letzte Gespräche) isimli kitapta yayımlanan 89 yaşındaki eski Papa Benedikt, “En hassas seyahatiniz hangisiydi?” sorusuna, 2013 yılının Şubat ayında gerçekleştirdiği, “Türkiye ziyareti” yanıtını verdi. Eski Papa 16. Benedikt’in verdiği yanıtı, kitapta şöyle yer aldı:

‘YÜREKLERİMİZİ AÇTIK’

“Muhtemelen Türkiye’ye yaptığım seyahatti. Regensburg konuşmasının yarattığı toz bulutu hâlâ dinmemişti. Bu yüzden Erdoğan ilk başta beni kabul etmek istemiyordu. Fakat yavaş yavaş atmosfer ısınmaya başladı ve sonunda da gerçek bir anlayış sağladık. Ama ilk başta hassas bir andı, her iki tarafın da yüreklerini açtığı için Tanrı’ya müteşekkirim.” 16. Benedikt, “Papa olmak hoşunuza gitti mi?” sorusuna ise, “Desteklendiğimi biliyordum ve bu yüzden çok sayıdaki güzel tecrübe için müteşekkirim. Ama aynı zamanda yük de oldu” diye cevapladı. Eski Papa 16. Benedikt, aynı yıl kasım ayında da Türkiye’ye ziyaret etmişti. 16. Benedikt’in, Şubat 2013’te görevini bırakması tüm dünyayı şaşırtmıştı.

Haberin Devamı

KRİZ ÇIKARAN SÖZLER

Eskİ Papa 16’ıncı Benedikt,12 Eylül 2006’da Regensburg Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Bizans İmparatoru 2. Manuel Paleolugus’un, “Bana Muhammed’in getirdiği bir yenilik göster; orada ancak kötü ve insanlık dışı şeyler bulacaksın, tebliğ ettiği dini kılıçla yayma emri gibi” şeklindeki sözlerini okumuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!