GeriSeyahat En güzel yılbaşı vitrinleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En güzel yılbaşı vitrinleri

En güzel yılbaşı vitrinleri

Yılbaşı alışverişinin en güzel kısmı, mağazaların rengarenk, pırıltılı vitrinleri arasında dolaşmak belki de. Yılın bu zamanı, ünlü markalar en dikkat çekici, en gösterişli vitrinleri hazırlamak için birbiriyle yarışıyor.

Sadece vitrinle sınırlı kalmayan, tüm mağaza içini de yeni yıl süslemeleriyle donatan düzenlemeler hazırlayıp gövde gösterisi yapıyorlar. Uzman vitrin tasarımcılarının hazırladığı yılbaşı vitrinleri, büyük metrekarelerde onlarca kişi tarafından uygulanıyor. Özellikle bu vitrinlerin yan yana geldiği alışveriş merkezleri görülmeye değer. Noel’i çağrıştıran kırmızı, altın sarısı ve yeşil renklerin ağırlıkta olduğu yılbaşı vitrinleri, 10 gün daha görülebilecek. Klasik süslemelerin yanında bu yıl, daha farklı ve modernize edilmiş vitrin düzenlemelerini tercih eden markalar da var. Biz de bu hafta jürimize, bu renk cümbüşü içinde en beğendikleri yılbaşı vitrinlerini sorduk. Listeye, tüm şubelerinde aynı vitrinleri uygulayan zincir mağazalar ağırlığını koydu. İşte Türkiye’nin en güzel 10 yılbaşı vitrini.

EN İYİ 10

1. Vakko

2. Beymen

3. YKM

4. Vetrina

5. Faik Sönmez

6. DKNY

7. Boyner

8. Mudo Concept

9. Damat Tween

10. Levi’s

VAKKO
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ee3

Kırmızı çam ağacı

Vakko görsel sunum ekibinin tasarladığı vitrinin, klasik yılbaşı temasından farklı ve sanatsal özellikte olmasına, duygulara hitap etmesine dikkat edilmiş. Vitrinde dev bir çam ağacı, kırmızı renkli aksesuvarlar ve ışıklar bir arada bulunuyor. Fondaki siyah pırıltılı perde sonsuzluğu ve gökyüzünün gece halini temsil ediyor. Bildik çam ağacından farklı bir şekilde tasarlanan kırmızı ağaç, 3 metrelik bir plakadan yapıldı. Vakko’nun tüm mağazalarında, bu konsepti yansıtan benzer vitrinler yapıldı. Bu vitrin düzenlemesini en geniş haliyle, İstanbul’da Nişantaşı, Suadiye, Akmerkez ve Beyoğlu ile İzmir Alsancak mağazalarında görebilirsiniz.
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ee5

BEYMEN

Vitrin kütüklerle kaplandı

Beymen vitrinlerinden, Murat Türkili’nin yönettiği Görsel Düzenleme Departmanı sorumlu. Tüm Beymen vitrinleri benzer olarak düzenleniyor. Bu yılbaşı için Beymen vitrinine, yeni yıl sıcaklığını vurgulamak amacıyla odundan evler, üzerine kar yağmış ağaçlar ve kütük şeklinde pastalar kondu. Vitrin kütüklerle kaplanarak, bir orman havası yaratıldı. Vitrin camları kırmızı şeffaf film ile kaplandı. Bu doğal ortamın içinde, üzerinde abiye bir kıyafet olan bir manken bulunuyor. Amaç; yılbaşının parıltılı giysilerini ahşabın üzerinde öne çıkarmak.

YKM
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ee7


Kar kaplı oyun parkı kuruldu

YKM’nin İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki en büyük mağazasında, gayet ilgi çekici bir vitrin kuruldu. İçinde ahşap evler, karla dolu bir bahçede kar topu oynayan çocuklar, kardanadamlar bulunuyor. Yılbaşı vitrininden çok, masaldan çıkmış bir oyun parkı gibi görünüyor. Işıklı çam ağaçları ve tahta evlerin yanında, hareketli kedi ve penguenler de görebilirsiniz. Altın sarısı karton süslemelerin çerçevelediği vitrinde, 55. kuruluş yılı için hazırlanan altın sarısı bir logo bulunuyor. Diğer mağaza vitrinleri yeri elverdiği kadar buna benzetildi.

VETRINA
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ee9


Ödüllü vitrinlerin mağazası

İstanbul Teşvikiye’deki İtalyan ayakkabı mağazasının vitrini oldukça dikkat çekici. Aralık başında düzenlenen vitrinde altın varaklı masa, sandalye, ayna, avize, şampanya kovası ve duvar lambaları başaşağı duruyor. Taban ve tavan yer değiştirmiş gibi. Yılbaşı gecesi için süslenmiş bir odayı anımsatan bu vitrin, mağaza müdürleri tarafından tasarlandı. Vetrina’nın vitrinleri, her yıl vitrin tasarımı yarışmalarında dereceye giriyor.
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777eeb

FAİKSÖNMEZ

Mevlüt Akyıldız hazırladı

Tüm mağazalarda kasımın ortasından beri sergilenmeye başlanan vitrini, ressam Mevlüt Akyıldız hazırladı. Camaltı resimlerinin kullanıldığı vitrinin, klasik yılbaşı vitrinlerine göre değişik bir görüntüsü var. Vitrinde Mevlüt Akyıldız’ın elinden çıkan bir çark yer alıyor. Çarkın ortasında bir kadın ve etrafında erkek çizimleri bulunuyor. Bu çark, ikili ilişkilerde kadının seçici olan taraf olduğunu anlatıyor.

DKNY
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777eed

Amerika’daki vitrinle aynı

Teşvikiye’de bulunan DKNY mağazası vitrini, markanın Amerika’daki merkezinden gelen önerilere göre hazırlanıyor. Bu seneki vitrin kırmızı ve altın rengi ağırlıklı. Kırmızı hediye kutularından oluşturulan ve çam ağacına benzetilen piramitler bulunuyor. Ağaçların üzeri altın rengi toplarla süslenmiş. Mağaza girişindeki duvar tamamen kırmızıya boyanarak, vitrin görüntüsü mağaza içine de taşınmış. Duvarın üzerinde altın rengi boyayla yazılmış, ünlü sanatçıların ve düşünürlerin yılbaşı dilekleri bulunuyor. Mağazanın dış duvarı ve logonun etrafı tümüyle plastik ökse otlarıyla kaplı.
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777eef

BOYNER

Hediyelikler baş köşede

Boyner’in yılbaşı vitrininde klasik yılbaşı renkleri yeşil ve dore kullanılıyor. Çam ağacı şekli verilmiş altın sarısı parlak tüllerin arasında, yeşil yapraklardan yapılmış bir elbise giyen kadın ve smokinli bir erkek manken bulunuyor. Yerde köpük yıldızlar ve kozmetik ürünleri gibi mağazada satılan hediyeliklerden örnekler var. Boyner Görsel Sunum Müdürü Nufer Altunbulak, satılan ürünlerin süslemenin içinde bulunmasına özellikle dikkat ettiklerini söylüyor. Tüm Türkiye’deki Boyner’lerde benzer bir düzenleme yapılmış. En geniş örneklerini, Metrocity ve Maslak mağazalarında görebilirsiniz.

MUDO CONCEPT
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ef1

2006’ya yolculuk

Mudo mağazalarının vitrin tasarımlarını Seda Uçar ve Sandra Arslanoğullarından’ın yönettiği sekiz kişilik ekip yapıyor. Maslak’ta bulunan Mudo Concept, diğer yıllardan farklı bir uygulamayla yeni yıla hazırlandı. Journey to 2006 (2006’ya Yolculuk) temalı düzenleme gereği, mağazanın girişine beyaz patika bir yol yaratıldı. Vitrinde ışıklı süsler ve hediye paketleriyle, kırmızı renk yoğun olarak kullanıldı. Diğer Mudo mağazalarında ise, duvarlarda tarih boyunca yeni yılın hangi ülkede nasıl kutlandığını anlatan yazılar asılı.
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ef3

DAMAT TWEEN

Yılbaşı partisini temsil ediyor

Damat-Tween’in tüm Türkiye’deki mağazalarında aynı vitrin düzenlemesi yapıldı. Vitrin tasarımları, Görsel Düzenlemeler Sorumlusu Funda Turcan ve ekibine ait. Üzerinde konfeti patlamalarını temsil eden resimlerin bulunduğu beyaz bir fon ve ortada etrafında lambaların bulunduğu daireden oluşuyor. Dairenin içinde de İngilizce bir yılbaşı tebriği yazısı var. Vitrini, çingene pembesi bir filtreyle sağlanan loş bir ışık aydınlatıyor.

LEVI’S
/images/100/0x0/55ea4f61f018fbb8f8777ef5

Tüm malzemeler yurtdışından

Ülkemizdeki 70 Levi’s Original ve Levi’s Authorized Store mağazalarında aynı vitrin yapılıyor. Bu yıl, Levi’s’ın Engineered Jeans modeli üzerine kurulu bir yılbaşı vitrini düzenlemesi yapıldı. Vitrinleri, markanın Amerika’daki merkezi belirliyor. Tüm malzemeler yurtdışından geliyor ve burada uygulanıyor. Jean pantolonlar ön planda. Işıklı yıldızlar ile melek kanatlarının bulunduğu vitrinde, jean modelleri kırmızı bir halının üzerinde ve kalpli zincirlerin arasında sergileniyor.
False