En güzel müzik filmleri Bodrum’da

Güncelleme Tarihi:

En güzel müzik filmleri Bodrum’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 13:02

13’üncü yılında kapsamını genişleten Bodrum Müzik Festivali, bu yıl Başka Sinema işbirliğiyle Miles Davis, Dalida, Mozart gibi efsanevi müzisyenlerin hayatını anlatan film ve belgesel seçkilerini izleyiciyl buluşturacak.

Haberin Devamı

Bodrum Müzik Festivali, bu yılki programında müziğin ruhunu sinema filmleriyle canlandırmaya hazırlanıyor. Başka Sinema’nın katkılarıyla 12-16 Ağustos tarhileri arasında gerçekleşmesi planlanan Sinemada Müzik programı, dünyaca ünlü müzisyenlerin yaşamına ışık tutan filmleri seyirciyle buluşturuyor.
Cinemarine Açık Hava Sineması ve Midtown AVM Açık Hava Sineması’nın ev sahipliği yapacağı organizasyon cazın unutulmaz ismi Miles Davis’in sınır tanımaz hikayesini konu alan ‘Miles Davis: Zamanın Ötesinde’, Wolfgang Amadeus Mozart ve Antonio Salieri’nin rekabet dolu ilişkisine odaklanan Oscar ödüllü ‘Amadeus’, müzik aşkıyla yanıp tutuşurken kendini trajikomik olayların içinde bulan Florence Foster Jenkins’in biyografik filmi gibi kült yapımlar seyirciye sunulacak.
Bir dönemin parlayan ismi Dalida’nın hüzünlü yaşamını anlatan ‘Dalida’ ve The Beatles’ın 1000 günlük dünya turnesini arşiv görüntüleriyle ele alan ‘The Beatles: Eight Days a Week’ ise belgesel izleyicisini eğlenceli bir yolculuğa davet ediyor.
Phillip Glass 80. Yıl Özel Gösterimi’nde ise, Glass’ın keyifli müzikleriyle hafızalarda iz bırakan ‘Koyaanisqatsi’ perdede olacak. Film ağır çekim ve kare atlamalarıyla görüntüden görüntüye geçiş yaparak insan, doğa ve teknoloji arasındaki ilişkiyi ilginç bir bakış açısıyla sunuyor.
Doğuş Yayın Grubu, Audi ve D-Marin ana sponsorluğunda yapılan Bodrum Müzik Festivali, biletleri mobilet.com, mobilet iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla satın alınabiliyor. Bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.
Doğuş Grubu tarafından düzenlenen Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 13’üncü yılında kapsamını daha da genişleterek Bodrum Müzik Festivali adıyla yola devam etme kararı almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!