En güzel avcılık fotoğraf makinesi ile yapılan avdır

Güncelleme Tarihi:

En güzel avcılık fotoğraf makinesi ile yapılan avdır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 14:39

Yaban hayatın yoğun olduğu Çamlıdere’de ruhsatlı avın da yasaklanması için Ankara Valiliği’ne başvurduklarını belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, avcılara seslendi: “En güzel avcılık, fotoğraf makinesi ile yapılan avdır. Tetik yerine deklanşöre basın.”

Haberin Devamı

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde tüm av faaliyetlerinin yasaklanması amacıyla Çamlıdere Kaymakamlığı ile Çamlıdere Belediyesi, Ankara Valiliği’ne başvuruda bulundu. İlçedeki tüm yaban hayvanlarını korumak için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Hürriyet Ankara’ya konuştu. Başkan Can, şunları söyledi:

EN ÇOK GEYİK VAR

“Çamlıdere’ye 15 yıl kadar önce geyik üreme çiftliği kuruldu. 100’ün üzerinde geyik üretildi. 10 sene önce bunlar doğaya salındı, var olanlarla birlikte geyik sayısı arttı. Sürüler halinde geziyorlar. İlçimizde en çok geyik, kurt, ayı domuz, vaşak, saz kedisi var. Bunun yanında sincap, tavşan, tilki, sansar, porsuk gibi hayvanlara da sahibiz.

BİR DAKİKALIK ZEVK

Son dönemde insanlar bir dakikalık zevkleri için bu güzelim hayvanları yok ediyorlar. En güzel avcılık fotoğraf makinesi ile yapılan avdır. Avcılık, fotoğraf makinesi ile o hayvanları görüntülemek olmalı. İlla ki bir tetik kullanacaklarsa fotoğraf makinesinin deklanşöründeki tetiği kullansınlar. Bu nedenle ‘tetik yerine deklanşöre basın’ diyoruz.

Haberin Devamı

VURULMASINA KARŞIYIZ

Tüm hayvanların vurulmasına karşıyız. Birisi ruhsat alıp avlanıyor, diğeri ruhsatsız avlanıyor. Bence aralarında hiçbir fark yok, ikisi de cinayet işliyor. Hayvanları kendi hallerine bırakalım. Ankara’da doğal hayata sahip olan Çamlıdere’deki bu güzelliği kaybetmeyelim. Kaybedersek geriye getiremeyiz.”

FOTOĞRAF PAYLAŞMAYA KORKUYORUZ

“Avcıların dikkatini çeker” endişesiyle ilçedeki yaban hayvanlarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya çekindiklerini belirten Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Bazı arkadaşlarımız geyikleri görüntülüyor. Bazı avcılar telefon açıp ‘Bu geyikler Çamlıdere’nin neresinde’ diye soruyorlarmış. Fotoğraf paylaşmaya çekiniyor, endişeleniyoruz. İlçede bazı avcıları gördüğümüzde de ‘Ben domuz avlamaya geldim’ diyor. Domuz için geldiğinde geyikte çıksa vicdansızlar geyiği vuruyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!