En güzel ağaç seçildi

Güncelleme Tarihi:

En güzel ağaç seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:27

En güzel ağaç seçildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) işbirliğinde düzenlediği '1'inci Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması'nda 'salon çamı' en güzel kent ağacı seçildi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Dünya Ormancılık Günü ve 22- 26 Mart Ormancılık haftası dolayısıyla, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve AKSAN işbirliğinde düzenlediği '1'inci Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs bitkileri Festivali', Antalyalıların oylarıyla seçilen en güzel kent ağaçlarına ödüllerinin verildiği törenle sona erdi.

ANTALYALILAR SEÇTİ

Kent Ağaçları Güzellik Yarışması için Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda hafta boyunca, peyzaj firmaları en güzel ağaçlarını sergiledi. Yarışmaya katılan ağaçlar için festival ziyaretçileri Kent Meydanı'nda kurulan sandıkta oy kullandı. 26 Mart Pazar günü saat 15.00'de sona eren oylamanın ardından, sandıklar açıldı ve sayıma geçildi.

Doç. Dr. Meryem Atik, Semanur Kurt, Ebru Manavoğlu, Mehmet Rıza Ünlü, Teoman Akçalı, Doç. Dr. Ali Kavgacı'dan oluşan jüri de seçimin tamamlamasının ardından iki oylama sonucu birleştirildi. Sayım sonunda 'Kentim İçin en Güzel Ağacı Seçiyorum' başlığıyla düzenlenen yarışmanın sonucu belirlendi.

EN GÜZEL AĞAÇLAR

Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması'nda salon çamı birinci seçilirken 2'nci kamkat ağacı oldu. Yarışmada 3'üncülük ödülü ise zeytin ağacına gitti.

BİLİNÇ ÇALIŞMASI

Ağaçlarıyla dereceye giren peyzaj firmalarına ödüllerini Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi'yle takdim eden Belediye Başkanı Ümit Uysal bu yıl ilki düzenlenen etkinliğin bilinç çalışması olduğunu söyledi.

Projenin bu yanıyla bina cepheleri sağlıklılaştırma projesinden farkı olmadığını aktaran Başkan Uysal, “Tercih ettiğimiz renkleri beğenenler var beğenmeyenler ama sonuçta kentin boyanmasına kafa yorulmasını sağlıyoruz. 'Turizmin başkenti nasıl olmalıdır, nasıl değerlendirilmelidir, kent kimliğine görselliğin katkısı nedir?' Onu tartışmak istiyorduk. Büyük ölçüde de başarılı olduk" diye konuştu.

Bu çalışmayla da bir kent dekoru ve yaşayan organizma olarak şehir ağaçlarına kafa yorulmasını sağladıklarını belirten Başkan Uysal, “Bu da Türkiye'ye yayılabilecek güzel bir tartışmayı tetikliyor. Gelecek yıl daha gelişmiş bir çalışma olacağını zannediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!