GeriSeyahat En güzel 10 bahçe restoranı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En güzel 10 bahçe restoranı

En güzel 10 bahçe restoranı

Havalar iyice ısınıyor ve artık bahçelere çıkıyoruz. Açık havada kahvaltı ya da yemek keyfi yaşarken, yeşil çimenlere yayılmak, ağaçların altında bacaklarımızı uzatmak, doğa manzarasına dalmak, bir hamakta kitabımızı okumak ya da..

Leonardo

Polonezköy meydandaki Leonardo, 1992’de restore edilerek restoran haline getirilen 110 yıllık iki katlı bir ev. Osmanlı, Orta Avrupa ve Slav mutfaklarının örneklerini sunuyor. Bahçesi 800 kişi kapasiteli. Hafta içi alakart mönü, hafta sonu açık büfe servisi var. Açık büfede şarküteri çeşitleri, zeytinyağlılar, tuzlu balıklar, salatalar, tatlı ve dondurmalar, ara ve ana sıcaklar, barbekü bulunuyor. Spesiyalleri Steak ala Polonez, Leonardo böreği, steak salatası, böğürtlenli krep ve restoranın sahibi Ana Dohoda’nın yaptığı vişne likörü. Mekanda kokteyller, bahçe partileri de düzenlenebiliyor. Yarı olimpik havuzu, ayrıca snack barı ve çocuk parkı da bulunuyor. Köyiçi Sokak No: 32, Polonezköy-İstanbul, 0216 432 30 82

Limonlu Bahçe Yemyeşil ve sessiz

2001 yılında faaliyete geçen Limonlu Bahçe, Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi’nin yanından Tophane’ye inerken hemen sağda. Yeşillikler içinde. Ne araç sesi ne de İstiklal Caddesi’nde yürüyen kalabalığın uğultusu ulaşıyor buraya. Bahçe’de gelişigüzel yerleştirilmiş, birbirinin aynı olmayan oturma grupları ve hamak bulunuyor. Kaplumbağalarla arkadaşlık ederek vakit geçirebileceğiniz mekanın mönüsünde tostlar, salatalar, makarnalar, et ve tavuk yemekleri, tatlılar var. Çeşit çeşit limonata kokteylleri müşterilerin vazgeçilmezleri arasında. İçinde zencefil, limon, portakal kabuğu ve nanenin olduğu özel karışım bir gün önceden hazırlanıyor. Mekánda Chill-out tarzında müzikler çalınıyor. Özel bir toplantı, doğum günü, kutlama için rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Yeniçarşı Caddesi No: 98, Galatasaray-İstanbul, 0212 252 10 94

Adile Sultan: Saraydaki Borsa

Kandilli’deki tarihi Adile Sultan Sarayı’nın içinde yer alan Borsa Restaurant, yaklaşık bir aydır hizmet veriyor. Bahçe 130 kişi kapasiteli. Bir yanda çiçekler, büyük çınar ağaçları, yemyeşil çimler, bir yanda mavi Boğaz manzarası var. Mönüde Osmanlı-Türk mutfağından lezzetler ağırlıkta, mantıdan ahtapota, humustan yoğurtlu kebaba kadar pek çok seçenek var. Düğünlere, davetlere, kongrelere evsahipliği yapan sarayın restoranı Kandilli Borsa saat 12.00’deki öğle servisiyle açılıyor. Yakında Avrupa yakasından gelenlerin denizden ulaşımı için servis hizmeti başlayacak. Çocuklar için oyun alanları oluşturulacak. Kandilli Mah. Vaniköy Cad. Sıraevler Sok No: 12 Vaniköy-İstanbul, 0216 332 23 33

Beyaz Bahçe Mangal: yürüyüş, at binme

Cumhuriyetköyü’nde doğal atmosferli bir mekan. 1500 kişi kapasiteli. Mangal ve ve barbekü keyfi için birebir. Yemyeşil ağaçların altında köy kahvaltısı da yapabilirsiniz. Kuzu pirzola ve köfte mekánın en çok sevilen yemekleri arasında. Ayrıca çok çeşitli soğuk sebze ve meyve seçenekleri var. Bahçenin içinde çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, voleybol sahaları bulunuyor. Ayrıca gün içinde ata binebilir, tavla, okey ve iskambil oynayabilir; yer minderlerinde oturup, hamak keyfi yapabilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız varsa onun da bahçede özgürce dolaşmasını sağlayabilirsiniz. Davet, düğün, davet organizasyonları paket program olarak yapılıyor. Hafta sonu canlı fasıl da var. Cumhuriyetköyü-Polonezköy-İstanbul, 0216 434 51 31

Romantika: Deniz, ağaçlar, çiçekler

Fenerbahçe Parkı içindeki Romantika, 1990 yılından bu yana hizmet veriyor. Deniz kenarında, yeşillikler içinde, camla çevrili. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Mönüsünde köfte, tavuk pane, salata, tost, hamburger gibi pek çok yiyecek ve içeceğin yanı sıra alkollü içecekler de mevcut. Sabahları kahvaltı servisi de yapılıyor. Girişte sağda Yeşil Cafe bulunuyor. Romantika’nın yanında Papatya Cafe, orta bölümde Ağaçaltı Cafe ve uç kısımda Setüstü Cafe yer alıyor. Çiçeklerle bezenmiş mekánda daha yeni gül bölümleri oluşturuldu. Çocuklar için park da var. Fenerbahçe Parkı, Kadıköy-İstanbul, 0216 336 38 28

Cezayir: Lokanta, kafe lounge, bar

Galatasaray Lisesi’nin arkasında, Fransız Sokağı’nın girişinde 2005’te açılan Cezayir, eskiden bir İtalyan okuluydu. Geleneksel Türk mutfağından lezzetler bulabileceğiniz mekanda, dönmeyen döner, fener kavurma, kuzu karanfil, tavuk tanduri ve pofuduk bonfile gibi yemekler var. Mekan, lokanta, cafe lounge ve bar kısımlarından oluşuyor. Geçen haziranda açılan bahçesi oldukça şık ve sakin bir atmosfere sahip. 130 kişi kapasiteli. Büyük ağaçlar altındaki masalar, yazın her gün, kışın ise hafta sonları hizmet veriyor. Özel davetlere de açık. Hayriye Cad. No: 16 Galatasaray-İstanbul, 0212 245 99 81

Sunset: Baharatlar bu bahçeden

İstanbul’da 13 yıldır hizmet veren Sunset’in bahçesi nisan ayından itibaren hizmete açıldı. 300 kişi kapasiteli bahçede geniş bir suşi bar ve şezlonglar, bej, lila ve mor renklerinde koltuklar bulunuyor. Güneşten korunmak için de beyaz tenteler var. Taylandlı suşi ustaları çeşit çeşit suşi hazırlıyor. Suşi Bar cumartesi ve pazar öğlenleri hariç, her zaman hizmet veriyor. Mönüde şişte köfte, tavuk gibi hafif yiyecekler ve Türk ve dünya mutfağından lezzetler de yer alıyor. Mekanın özel tatlısı "apple crisp." Yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılan baharatlar bu bahçede yetişiyor. Adnan Saygun Caddesi Yol Sokak No: 2, Ulus-İstanbul, 0212 287 03 57

Giritli: Meyve ağaçları altında

Giritli, 3.5 yıldır İstanbul Ahırkapı’daki Armada Otel’in yanında iki katlı tarihi bir binada yer alıyor. Bahçe, nar, dut ve kiraz ağaçları, ekoseli örtüleri, ahşap sandalyeleri, teneke kutulardaki çiçekleriyle doğal bir ortam sunuyor. Misafirlere bu ağaçların meyveleri ikram ediliyor. Bar bölümünde minderli banklar var. Film tanıtımı, evlilik, doğum günü kutlamaları yapılıyor. Mönüde Girit’in meşhur otları, mezeleri, salata ve kavurmaları var. Deniz mahsullü pilavı, ızgara ahtapot ve bahçedeki taş fırından otlu pide özel ürünleri. Fiks mönü uygulanıyor. Keresteci Hakkı Sok. Cankurtaran-İstanbul, 0212 458 22 70-71

Kaşıbeyaz: Biri İtalyan, iki bahçesi var

1987 yılından bu yana Florya’da hizmet veren Kaşıbeyaz’ın et, balık ve İtalyan olmak üzere iki ayrı bölümü bulunuyor. Her ikisinin de kapalı bölümleri ve bahçeleri var. İtalyan bölümünün bahçesinde çadır altında masa ve sandalyeler, tek kişilik hamaklar ve salıncaklar yer alıyor. Et ve balık bölümü ise turuncu renkli koltuklarla dekore edilmiş. Mönüsünde Antep yemekleri, kebap çeşitleri, ızgara çeşitleri ve deniz ürünleri bulunuyor. Özel yemekleri mevsimlik sarmısak kebabı, malta eriğinden yenidünya kebabı, patlıcanlı kebap, alinazik ve fıstıklı kebap. Çocuk odası ve oyun parkı da cabası. Çatal Sok. No: 17, Florya-İstanbul, 0212 663 28 90

Kaplan Dağ: Ormandan ovaya bakıyor

İzmir’in Tire İlçesi’ne 4 kilometre uzaklıkta olan Kaplan Dağ, 1993’ten bu yana hizmet veriyor. Ormanın içinde. Tire ovasına tepeden bakıyor. Misafirlerine yöresel yemekler sunuyor. En çok mevsim otlarıyla yapılan yemekler beğeniliyor. 100 kişilik mekanda, tüm ot türlerini sofrada görebiliyorsunuz. Kiminin salatası, kiminin kavurması yapılıyor, kimi haşlanmış, kimi de kuzu etiyle pişirilmiş olarak sunuluyor. Arapsaçı, ısırgan, deniz börülcesi, şevketibostan, gelincik, hardal ilkbahar ve sonbaharda toplanıp yemeği ve salatası yapılan otlar arasında. Kaplan Köyü Tire-İzmir, 0232 512 66 52.
 

False