En genç yazardan ’Uyum’ kitabı

Güncelleme Tarihi:

En genç yazardan ’Uyum’ kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:53

Frankfurt Kitap Fuarı’nda "Gençlik ve Uyum" adlı kitabını tanıtan 18 yaşındaki Aydın Doğan Yalçındağ büyük ilgi gördü. Koç Lisesi son sınıf öğrencisi olan Aydın Doğan Yalçındağ, okul projesi olarak hazırlamaya başladığı "Türkler’in Avrupa’ya uyumu" konusunu zaman içinde kitaba dönüştürdü. Fuarın en genç yazarı olan Aydın Doğan Yalçındağ’ın kitabı Literaturca Yayınevi standında tanıtıldı. Literaturca Yayınevi sahibi Beatrix Caner, "Gençlik ve Uyum" adlı kitabının Avrupa’da yaşayan binlerce Türk gencine ışık tutabilecek nitelikte olduğunu söyledi. Kitabın önsözünü Almanya’da Uyum ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer yazdı. Bakan Böhmer, lise öğrencisi bir gencin ülkesinden Almanya’ya yaşanan göçü irdeleyerek tarihi süreci başarıyla sayfalara taşımasının kendisini şaşırttığını söyledi.
/images/100/0x0/55ea2c59f018fbb8f86f950f

Tanıtım töreninde kendisine destek veren Bakan Böhmer ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’e teşekkür eden Aydın Doğan Yalçındağ, kitabıyla Almanya’da olduğu kadar Türkiye’deki gençleri de ilgilendiren sorunlara dikkat çekmek istediğini söyledi. Yalçındağ, "Türkiye’de Almanya’yı, Almanya’da Türkiye’yi özleyen, kendisini hiçbir yere ait hissetmeyen gençlerin peşine düştüm" dedi ve Bakan Böhmer’e imzalı kitabını hediye etti.

Genç yazarın kitabının tanıtım törenine, dedesi Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, annesi Arzuhan Doğan Yalçındağ, babası Mehmet Ali Yalçındağ, teyzesi Vuslat Doğan Sabancı, Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, yazar Altan Öymen, Hürriyet Yayın danışmanı Doğan Hızlan ve birçok misafir katıldı. Kitabın Türkçesi Doğan Kitap, Almancası ve Türkçesi Literaturca tarafından yayınlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!