"En favori ülkeyiz"

Güncelleme Tarihi:

En favori ülkeyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 14:52

Türkiye A Milli Bayan Hentbol Takımı, açılışı bu akşam yapılacak Dünya Plaj Hentbol Turnuvası'nda iddialı.

Antalya Lara Birlik Plajları'nda düzenlenecek ve Türkiye'nin yanı sıra erkekler ve bayanlarda 18 ülkenin yarından itibaren mücadele edeceği turnuvanın hazırlıklarını Antalya'da tamamlayan Türkiye A Milli Bayan Hentbol Takımı'nın antrenörü Birol Ünsal, hazırlık çalışmalarının 25 gün sürdüğünü bildirdi.

Birol Ünsal, hazırlık sürecinde oynadıkları maçlarda bekledikleri performansı gösterip eksiklikleri de gördüklerini belirterek, “Gün geçtikçe daha da iyi oluyoruz. Ümit ederim ki bizim için her şey çok iyi olacak. Yarın Çin maçıyla turnuvaya başlıyoruz. Öğleden sonra ise İspanya ile karşılaşacağız. Antalyalılar'ın da desteğiyle iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Ünsal, Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen hazırlık turnuvasında elde ettikleri üçüncülüğün bir ölçü olamayacağını ifade ederek, özel maçların biraz daha rahat bir ortamda ve kazanma isteğinin daha az olduğu maçlar olduğuna işaret etti. Ünsal, hazırlık turnuvasının kendileri için geride kaldığını dile getirerek, “Önemli olan yarınki şampiyona. Hepimiz şampiyonluğu çok istiyoruz ve başarılı olmak zorundayız. Kendi açımızdan bakıldığında bizce en favori ülkeyiz” diye konuştu.

Takım kaptanı Senar Yeşilbayır Dayat da 25 gündür Antalya'da verimli bir kamp süreci geçirdiklerini ve Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen turnuvanın da dünya turnuvası öncesi hazırlanmalarına önemli bir katkı koyduğunu anlattı. Dayat, hazırlık sürecinde güçlü rakiplerin tümüyle maç yaptıklarını ve önemli mücadeleler verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bana 'Bu turnuvada favori kim' diye sorarsanız ya da diğer ülkelere de sorarsanız, kendi ülkemizde oynadığımız için cevap 'Türkiye' olur. Ama tabii ki Brezilya, İspanya, Norveç takımları da oldukça güçlü ekipler. Biz maçtan maça düşünüyoruz. İlk hedef 6 takımlı gruptan çıkmak. Bunun için de ilk olarak Çin ile karşılaşacağız ve onları yenmek istiyoruz. Çin zayıf bir rakip olarak görülüyor ancak biz her maçımızı ciddiye alıyoruz.”
Öte yandan, A Milli Bayan Hentbol Takımı, turnuva öncesi son hazırlık maçında Hırvatistan'a 2-1 mağlup oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!