GeriSeyahat En eğlenceli seyahat rotaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En eğlenceli seyahat rotaları

En eğlenceli seyahat rotaları

Yaz tatili hızla yaklaşıyor. Şimdiden tatil planları yapmaya başladıysanız ve yurt dışında çocuğunuzla gidebileceğiniz eğlenceli bir yer arıyorsanız, size iyi bir haberim var.

Uçak bileti arama motoru Skyscanner, çocuklara göre seyahat rotalarını derlemiş. İsterseniz listeye bir göz atın. Belki içlerinden bir tanesi hoşunuza gidebilir.
Çocuklar için en eğlenceli tatil adresleri listesinin başında Harry Potter Film Seti Turu var. Londra’da geçtiğimiz Mart ayında halka açılan stüdyolar Harry Potter filmleriyle ilgili yüzlerce detay barındırıyor. Burada film yıldızlarının kıyafetlerini, Dumbledore’un çalışma ofisini, Sırlar Odası ve devam filmlerinde yer alan unutulmaz dekorları görmek mümkün.
İkinci sırada Almanya, Fransa, İsviçre’nin birleştiği yerde kurulmuş olan Avrupa’nın en büyük eğlence parkı Europa Park bulunuyor. 2011 yılında 4 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği parkta 10 tane hız treni, oteller, ve kamp alanı var. Tiyatro ve sahne gösterileri yapılan parktaki en beğenilen etkinlik ise ‘Balina Macerası’.
Paris’te yer alan, bu yıl yirminci yılını kutlayan Disneyland elbette listede yer almış. Walt Disney karakterleriyle dolu bu eğlence parkında günlerce gezmek mümkün. Ziyaretçilerin buradaki otellerden birinde kalma olanağı olduğunu da hatırlatalım.
İspanya’nın en büyük adası olan Mayorka’da yer alan Aquacity Mayorka ise listede yer alan tek su parkı. Dev yüzme havuzu, hayvanat bahçesi ve çiftliğiyle çocukları eğlendiren Aquacity Mayorka, Mini Park, Dragoland ve Polinezya gibi bölümlerinde farklı temalarda eğlence alternatifleri sunuyor.
Ne dersiniz, hepsi birbirinden eğlenceli değil mi?

ACAYİP BİR DENİZ YOLCULUĞU’NU OKUSUN

Edebiyatımızın güçlü yazarlarından Müge İplikçi, çocuklar için yazdığı ikinci kitap olan ‘Acayip Bir Deniz Yolculuğu’nda çocukları Antik gemi Kibele’yle tanıştırıyor. 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği’nin “Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk” projesini çocuklara yakınlaştırmak için hazırlanan kitap, aslına uygun inşa edilen gemi Kibele’nin gerçek yolculuğundan esinleniyor. 2009’da 56 günde tamamlanan bu zorlu yolculukta Kibele, Foça’dan yola çıkmış, gönüllü kürekçileriyle Akdeniz’i katederek Fransa’nın Marsilya limanına ulaşmıştı. Sedat Girgin’in resimlediği kitap Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı ve fiyatı 13 TL.


ÜNLÜ RESSAM GOYA’YLA TANIŞSIN

Pera Müzesi’ndeki ‘Goya: Zamanının Tanığı - Gravürler ve Resimler’ sergisi kapsamında 4-12 yaş arası çocuklar için etkinlikler düzenleniyor. 24 Haziran’a kadar cumartesi günleri 11.00 ile 16.00, pazar günleri ise 12.20 ile 17.00 arasında yapılacak eğitimler sanatçı Leyla Sakpınar eşliğinde, farklı malzeme ve tekniklerle gerçekleşecek. Bugün saat 14.00 ila 16.00 arasında gerçekleşecek etkinlik ‘Benim Orijinal Baskım’, yaş grubuysa 7-12. Katılım ücreti 30 TL olan atölyenin kontenjanı 15 kişiyle sınırlı. Çocuğunuzun ünlü ressam Francisco de Goya’nın dünyasıyla tanışma fırsatı elde etmesini istiyorsanız kaçırmayın. (212) 334 99 00

SEVİMLİ TAVUKLAR YAPSIN

Bugün Akmerkez’de düzenlenecek etkinlikte çocuklar küçük piyonlardan bir tavuk ailesi yapacak. Üstelik kendi elleriyle hazırlayacakları sevimli piyonları eve götürmeleri serbest. 14.00-16.00 saatleri arasında Akmerkez’in yemek katında gerçekleşecek atölyeye katılım ücretsiz. (212) 282 01 70.


7 SANATLA TANIŞSIN

Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü’nün düzenlediği 7 Sanat Projesi ‘Daima Sanat’ bugün başlıyor. Çocuklardaki potansiyel yaratıcılığı açığa çıkartmayı hedef alan 7 Sanat Projesi, güzel sanatların tiyatro, yapı, sinema, resim ve heykel, dans, müzik ve edebiyat sanatlarını içeriyor. Atölyeler, 17 Haziran’a kadar her hafta sonu 14.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek. Katılım ücretsiz. (212) 852 00 01.


 

False