En çok taraftar G.Saray'da

Güncelleme Tarihi:

En çok taraftar G.Sarayda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:00

"Son 10 yıldan bu yana yapılan kamuoyu yoklamalarında Türkiye’de futbolla ilgilenen insan sayısı yüzde 70. Bunların yüzde 34’ü G.Saraylı çıkıyor. Yüzde 30-32’si F.Bahçeli. Beşiktaşlılar ise yüzde 17 civarında."

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat yine büyük yankı yapacak açıklamalarda bulundu. Dün medyada görev yapan spor müdürleri ve G.Saray muhabirleriyle bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, 9 aylık görev süresinde yaptıklarını anlatan Polat bir soruya, "En çok taraftar bizde. Kamuoyu yoklamaları böyle söylüyor" karşılığını vererek çok tartışılacak bir konuyu gündeme taşıdı.

Polat Renaissance Otel’de 150’yi aşkın gazetecinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda önce bir durum değerlendirmesi yapan, ardından soruları yanıtlayan Polat, devre arasında takımının transfere ihtiyacı olduğunu düşünmediğini söylerken, Mehmet Yıldız konusuna da farklı bir açıdan yaklaştı. "Mehmet Yıldız’ın transferinin gerçekleşmesi için bazı şartların oluşması gerekir" diyen Polat, şöyle devam etti:

Yıldız’ı gelecek adına istiyoruz

"Mehmet Yıldız bizim arzu ettiğimiz bir futbolcu. Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz ile oturup konuştuk. Mehmet Yıldız’ı ve başka futbolcuları görüştük. Her görüşmeden transfer çıkacak diye bir şey yok. Transferleri yaparken sadece bu sezonu düşünmüyoruz. Gelecekle ilgili projelerimizin içinde M.Yıldız bugün var, ama yarın daha çok var. İki sezon içinde bonservis bedeli olarak 22 milyon Euro harcadık."

Servet’in ayrılmak istemesi durumunda, kulübün de menfaatlerini düşünerek yardımcı olacaklarını söyleyen Adnan Polat, "Futbolcularımıza, ’sözleşmeniz var diye kendinizi esir zannetmeyin, biz burada esir ticareti yapmıyoruz’ dedim. G.Saray formasını giymek istemeyene, yurt dışında hayalini kurduğu takımdan teklif alana biz yardımcı oluruz. Bu, Servet için de geçerli" derken, aralarında Arda’nın da bulunduğu genç futbolcuların durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Genç oyuncularımızın Avrupa’nın sıradan kulüplerine gitmelerine gönlüm razı olmaz. Daha 22-23 yaşındaki sporcuların maceraya girmesini istemiyorum. İngiltere’de ilk 6 sıradaki takımlara olabilir. İngiltere’nin büyüsüne kapılıp da sıradan bir takıma oyuncumu göndermem."

Futbol Federasyonu, MHK ve federasyona bağlı diğer komitelere güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan G.Saray Kulübü Başkanı, "Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve yönetimini şartsız destekliyoruz. Bugüne kadar ağzımdan federasyon ve komiteleriyle ilgili olumsuz tek kelime duymadınız. Bundan sonra da böyle olacak.

Federasyona şartsız destek veriyoruz

Hatalar oluyor, olmaya da devam edecek. Maçın sonucuna göre adam yargılamayı G.Saray olarak yapmayacağız. Türk hakemleri bu kadar eleştiriye rağmen ayakta durabiliyor. Başka ülke hakemleri olsa kesinlikle kimyaları bozulur. Bu ligi, bu hakemlerle oynayacağız. Kulüplerimizin biraz daha anlayışlı davranmalarını rica ediyorum. Direkt şahısların kendilerine yönelik tepkilerden, taraftarları ayağa kaldırarak federasyon ile hakemleri sıkıntıya sokmaya, baskı altına almaya çalışmaktan vazgeçilmesi lazım" diye konuştu.

Herkes hatayı kendinde arasın

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in, "Türkiye’de 2 büyük kulüp bırakılmaya çalışılıyor" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Polat, "Polemiğe girmek istemiyorum" dedi. Ve şöyle devam etti: "Bizim, ligin ilk 6 sırasındaki takımların maçlarını izleyen profesyonel bir heyetimiz var. Bizim ve diğer takımların maçlarındaki hakem yönetimi hakkında bu heyetten rapor alıyorum. Yapılan lehte ve aleyhte hataları gördüğümüz vakit, birbirine denk hatalar yapıldığını görüyoruz. Onun için hiç kimsenin başka sebepler aramamasını ve herkesin biraz hatayı kendinde aramasını istiyorum."

Seyrantepe’de yapımı süren yenin stat projesinde, ileri sürüldüğünün aksine devlete külfet değil, büyük kaynak yarattıklarını ifade eden Adnan Polat, "Bu kaynak sayesinde Türkiye’de gecekondu dönüşüm projelerinde 5 bin aileye ev olarak geri dönecek" diye konuştu.

Ben değil kamuoyu yoklamaları söylüyor

"Hangi kulübün taraftarı daha fazla?" sorusuna Adnan Polat, "G.Saray’da" karşılığını verirken kamuoyu araştırmalarından örnekler sundu. Ve bu konuda çok tartışılacak bir açıklamada bulundu: "Ali Şen abimiz ’35 milyon Fenerli var’ diyordu ama, son 10 yıldan bu yana yapılan kamuoyu yoklamalarında Türkiye’de futbolla ilgilenen insan sayısı yüzde 70. Ve bunların yüzde 34’ü G.Saraylı çıkıyor. Yüzde 30-32’si F.Bahçeli. Beşiktaşlılar ise yüzde 17 civarında. Kimin taraftarının daha çok olduğu kararını size bırakıyorum."

Kadıköy’de finale destek verdim

ADNAN Polat, Kadıköy’de UEFA Kupası Finali yolunda destek verdiğini söyledi. Polat şöyle dedi: "2 yıl kadar önce, 20 yıldır tanıdığım bir UEFA stat komiseri aradı, UEFA Kupası Finali’ne ev sahipliği yapmaya aday Şükrü Saracoğlu Stadı’nı incelemek için geldiğini söyledi. Trafik sıkıntısının, Kadıköy’de de kendilerini düşündürdüğünü söyledi. ’Bence finali buraya vermelisin. Biz orada 50 bin kişiye derbi oynuyoruz ve yarım saatte dağılınıyor’ dedim. Bu sezon Şampiyonlar Ligi için yola çıktık, 10 defa oynayıp 9’unda kazanacağımız maçta elendik. Yiğit Şardan ’Allah bizim yolumuzu Saracoğlu’na doğru açıyor’ dedi. Sanki o tarafa ittiriliyoruz. Final oynarsak da o kupayı kaldırcağımıza inanıyorum." Polat, Kadıköy’de final oynamalarına yönelik Aziz Yıldırım’ın yorumu konusunda F.Bahçe Başkanı’na benzer yanıt vererek, "F.Bahçe gelsin oynasın o zaman düşüncelerimizi açıklarız. Kadıköy’de oynayıp kupayı almak büyük anlam taşıyor" dedi.

Stresten sakalları döküldü

GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, Cassio Lincoln’ün geçen yıl eleştiri ve stres yüzünden sakallarının bile döküldüğünü belirtirken, bu sezonki çıkışını bunlara mani olunmasına bağladı. Polat, "Lincoln’ün yüzüne dikkat ettiniz mi? Onun yüzünde, çenesinin sağında ve solunda saç kıran oluştu. Neden oluştu biliyor musunuz, ona olan yüklenmelerden ötürü sakalları döküldü. Geçen sene Lincoln’e anti futbol uygulandı. Bütün ayakları simsiyahtı" dedi. "Futbol, erkek oyunu ama böyle erkekliği, anti futbolu kabul etmiyorum" diyen Polat, şöyle devam etti: "Lincoln’e, Alex’e, Delgado’ya tekme atılmasın. Hakemlerin buna mani olması lazım. Lincoln bu yıl Skibbe ile olan ilişkileri, hakemlerin faul konusunda dikkatli olması ve futbol şubesi idarecilerinin desteğiyle kendine gelmeye başladı."

Kaptan seçimimizi kabullenmeyen gider

G.Saray Başkanı, "Kaptanlık konusu bir idari karardır. Futbolcular idari kararı eleştiremez ve yorum yapamazlar. Yapanlar ikaz edilir, tekrar edenler ise kadro dışı bırakılır" dedi.

ADNAN Polat, spekülasyonlara yol açan kaptanlık konusunda ise tek söz hakkının yönetimde olduğunu belirtip, futbolcularına sert mesajlar verdi. Polat şöyle konuştu: "Lincoln’ün H.Berlin maçına kaptan olarak çıkması bir stratejiydi ve iyi oldu. Kaptanlık sadece takımın en eskisi olmaktan geçmez. Takımı yönetebilme, sürekli oynama gibi 20 kriter sayabilirim. Kaptanlık konusu bir idari karardır. Futbolcular idari kararı eleştiremez ve yorum yapamazlar. Yapanlar ikaz edilir, tekrar edenler ise kadro dışı bırakılır.

Bu durum, son olaylardan sonra kendilerine tekrar söylendi. Ben hiçbir oyuncumu tekrar ikaz etmem. Alt yapıda idmanda bulabilir kendini. İdari kararı futbolcu değerlendiremez. Onun işi değil. Çıkar oyununu oynar, takımının kazanması için katkıda bulunur. Verdiğimiz kararı kabullenmezse de Florya’nın 5 tane kapısı var. İstediğinden çıkar gider. Bir daha bunları hiçbir futbolcumdan duymayacağız. Antalya kampında kedilerine tekrar izah edeceğim."

Emre’de ya kompleks ya da baskı var

EMRE Belözoğlu’nun Denizlispor maçı öncesi uğradığı saldırı sonrası G.Saray’ın ismini ’Geçmişte oynadığım bir takım’ diye ima etmesinin hatırlatılması üzerine Adnan Polat, "Özünde Fenerliymiş. Bunu biz bilmiyorduk, öğrenmiş olduk. Avrupa’da oynamış bir oyuncunun G.Saray’ın ismini anmaktan kaçınmasının iki nedeni vardır. Ya üzerinde baskı vardır, ya da bu bir komplekstir. Emre uygarca davranmamıştır. F.Bahçe’nin adını ’Anadolu yakasındaki rakibimiz’ diye söylesem, ayıp olmaz mı?" diye konuştu.

"50 bin kişilik Aslantepe Stadı dolar mı?" sorusuna Polat, örnek vererek yanıt verdi: "Bundan 10 sene önce ’Saracoğlu 50 bin kişilik olacak, dolar mı?’ deseler bunun cevabını vermek kolay olmazdı. Kültür seviyesi yüksek olan insanlar Ali Sami Yen’e gelmiyordu. Bu insanların Seyrantepe’ye gelmesiyle stadımız dolar."

G.Saray Kulübü Başkanlığı’nın kendisi için en yüksek makam olduğunu ifade eden Polat, "Allah bana bunu nasip etti. Elbette benim de sürem dolacak ve bayrağı devredeceğim" dedi.

Fenerbahçe derbisi başka

FENERBAHÇE Kulübü ile ebedi dost olduklarının altını çizen Galatasaray Başkanı Adnan Polat, derbide iki kulüp yöneticilerinin girdiği polemiğe de değindi. "Biz F.Bahçe Kulübü Başkanı, yöneticileriyle hiç olmadığımız kadar iyi ilişki ve diyalog içindeyiz. Bu tablonun taraftarlara yansıması gerekli" diyen Polat şöyle devam etti: "Bir de gerçek var ki, dünyadaki bütün maçlar bir tarafa G.Saray-F.Bahçe maçı bir tarafa. Ben de F.Bahçe galibiyetindeki sevinç ve yenilgide üzüntüyü hiçbir maçta yaşamıyorum. Bu kadar genlerimize kadar etkili olan bir maçta yöneticiler, olmaması gereken tavır ve söylemler içinde olabiliyor. Bunları minimize etmek önemli. Önümüzdeki basketbol maçında da ben Ayhan Şahenk Salonu’nda olacağım ve bir nezaketsizliğin asla olmayacağının da sözünü verebilirim."

Ayrılık vaktini anlamıyorlar

ADNAN Polat jübile yapılmaması eleştiri konusu olan Hakan Şükür, Arif Erdem, Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal hakkında ise şöyle dedi: "Kulübe önemli hizmette bulundu. Ama tek taraflı değil. H.Şükür G.Saray’a çok şey verdi. Kulüp de ona ’Kral’ olma imkanı tanıdı. Futbolcularımızı onore ederek uğurlamak istiyoruz, ama ayrılık vakti geldiğini anlayıp kabullenmeleri zor oluyor. Bırakmak istemeyince biz yapmak durumunda kalıyoruz. Onlara 5 Ocak’ta birlikte yemek teklif ettim kabul ettiler. Bu tabloyu gönlüm kabul etmiyor. Bu konuyu çözeceğiz."

1905 ÖZEL KİTAP

GALATASARAY
Kulübü’nün tarihini anlatan 4 yıllık çalışmanın eseri olan özel bir kitap hazırladıklarını ifade eden başkan Polat, "Güzel bir kitap oldu. İnceleyin ve görün. Yalnızca 1905 adet basıldı. Yalnız, fazlasıyla ağır, alırken yanına taşıyacak biriyle gitmek lazım" dedi.

Kalli’ye ’Yarım kalanı bitir’ dedik

GEÇEN sezon iletişim eksikliği ve prensipleri yüzünden Kalli ile yollar ayrıldı. Birden fazla taraf haklıydı. Bu dostluğumuzu bitirmedi. Teknik danışmanlık, geçen sene karar verdiğimiz bir konuydu. Borçlu hissediyordu kendini. Sezon başında telefonla tavsiye ve eleştirilerini iletiyordu. ’Bırakıp gittin, yarım kalan işlerini gel bitir’ dedik. Onu eskiden tanıyan Skibbe de gelmesinden çok mutlu. Yarın yine kavga edebiliriz ama bu Kalli ile dostluğumuzu bozmaz.

Skibbe konusunda iyi dayandık

Michael Skibbe’nin performansından memnunuz. İlk geldiği günlerde eleştirilerde taşı koysan erirdi. Skibbe’ye karşı bombardıman vardı. İyi dayandık. Kendisi ’Ekim ayında Milli Takım’daki oyunculardan ötürü sakatlıklar olacak’ dedi. Haklı çıktı. Ancak gönderilen yardımcılarının değerlendirmesi farklıydı. Kongre bana 2 sene kredi verdi. İyi kullanırsam beni görevde tutarlar. İyi kullanamazsam yollarlar. Demek ki yardımcıları görevlerini iyi yapamadılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!