En çok şehit Genelkurmay’da

Güncelleme Tarihi:

En çok şehit Genelkurmay’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 23:53

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden sivil vatandaş, polis ve askerlerin ölüm nedenleri ve nerede hayatını kaybettiklerine ilişkin bir rapor soruşturma dosyasına girdi. Raporda, 15 Temmuz gecesi Ankara’da 11’i darbeci asker olmak üzere 113 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Özel Harekât Merkezi’nin bombalanması sonucu ölen 47 polisin bilgisi bu raporda yer almadı.

Haberin Devamı

Savcılık dosyasına giren raporda 89 kişinin darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olduğu, 11 darbeci askerin de öldüğü ifade edildi. Aralarında askerlerin de bulunduğu 13 kişinin durumunun araştırıldığı belirtildi.

Rapora göre, şehit sayısının en çok olduğu nokta Genelkurmay Başkanlığı oldu. Buna göre, Genelkurmay’da 33, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 28, Emniyet Müdürlüğü’nde 9 kişinin şehit olduğu ifade edildi.

HELİKOPTER VE UÇAKTAN ATEŞ

mİsminin karşısında “darbeci” yazılan isimlerin ise Genelkurmay, Akıncı Üssü, Jandarma Genel Komutanlığı’nda vurulduğu anlaşıldı. Aralarında, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ı derdest eden ekibin başında bulunan emir subayı Mehmet Akkurt da yer aldı. Şehitlerin büyük kısmının uçak ve helikopterden atılan bomba sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. 17 kişinin helikopterden açılan ateşle şehit düştüğü belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!