En çok hangi şirkette çalışmak istersiniz?

Güncelleme Tarihi:

En çok hangi şirkette çalışmak istersiniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 08:17

"Çalışma için en çok arzulanan şirketler" listesinde, bu yıl da teknoloji devleri ağır basıyor. İşte o liste ve listedeki devler...

Haberin Devamı

İş arama platformu Glassdoor, her yıl yaptığı araştırmalar ile işinizi ne kadar sevdiğinizi inceliyor. Geçtiğimiz hafta firma tarafından Employees' Choice Awards(Çalışanların Tercihi Ödülleri) sonuçları yayınlandı ve bu sonuçlar, 2.1 milyon anonim yoruma göre belirlenmiş.

Bu yıl da en iyi çalışma yerleri içerisinde ciddi bir teknoloji firması varlığı bulunmakta. ABD'de en iyi çalışma alanları olarak görülen ilk 50 yerin 20si, teknoloji firmaları olmakta.

Yönetim danışmanlığı firması Bain&Company'nin arkasında ikinci sırada Facebook yer alıyor ve dördüncü sırada Google, beşinci sırada World Wide Technology yer alıyor. Diğer tanıdık Silikon Vadisi devlerinden Salesforce, SAP, LinkedIn ve Adobe da bu listede yer almakta. Microsoft ise, 37. sırada kendine yer bulabiliyor.

Haberin Devamı

Bu firmaların listede yer almasının özel bir sebebi bulunmakta. Teknoloji endüstrisinde, firmaların en yetenekli isimleri kendilerine çekmek için çok fazla uğraşmaları gerekli ve bu da firmaların çalışan memnuniyeti alanında rekabet etmeleri anlamına geliyor.

Glassdoor'dan Scott Dobroski, hemen her endüstride yetenekli isimler için bir savaş sürdüğünü söylerken, bunun teknoloji endüstrisinde özellikle ciddi olduğunun altını çiziyor.

Bu rekabet, ücretsiz yemek, masajlar, dinlenme bölümleri, yoga dersleri ve benzeri, bir önceki neslin düşünmeyeceği pek çok sıra dışı avantajın sunulması anlamına geliyor. 2014 yılında Twitter, San Francisco ofisi için iki adet 19. YY odun kabini satın almıştı. Facebook ise geçtiğimiz yıl, aile iznini dört aya uzatmıştı. Mart ayında Etsy, altı ay aile izni sunacağını söylemişti. ABD'nin aile izni verme zorunluluğu olmayan tek endüstri ülkesi olması sebebiyle de bu önerilerin değeri artmakta.

Dobroski'nin söylediğine göre teknoloji, Dünya'nın geri kalanında iyi bir çalışma ortamının nasıl olması gerektiğini belirlemeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!