En çok atık pil toplayan okul ödüllendirilecek

Güncelleme Tarihi:

En çok atık pil toplayan okul ödüllendirilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:55

En çok atık pil toplayan okul ödüllendirilecek

Haberin Devamı

TRABZON (DHA) - Trabzon'da atık pillerin toplanması konusunda başlatılan çalışmalar devam ederken, konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, en çok atık pil toplayan okula, ihtiyacına göre çocuk parkı ya da spor sahası kazandıracaklarını açıkladı. 

Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği tarafından, atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda il genelindeki okullarda bilgilendirme çalışması yapan öğretmenlere yönelik olarak eğitim programı düzenlendi. Program kapsamında Proje Sorumlusu Rümeysa Ercan pillerin verimli kullanılması, insan ve çevre sağlığına zararları, toplanması ve bertaraf edilmesine yönelik olarak eğitim semineri verdi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKUL ÖDÜLLENDİRİLECEK

Trabzon’da il genelinde sürdürülmekte olan atık pil toplama çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, atık pillerin toplanmasında öğretmen ve öğrencilerin takdire şayan çalışmalarda bulunduğunu ifade etti, 2017 yılı içinde Trabzon’da en çok atık pil toplayan okula, ihtiyacına göre çocuk parkı - spor sahası kazandıracaklarını söyledi.

Trabzon’da 2016 yılında 6 ton atık pil toplandığını belirten  Başkan Gümrükçüoğlu şöyle konuştu:

“Atık piller içerdiği ağır metaller ve kimyasallar nedeniyle çöplere, doğaya, akarsu ve denize atılmamalı. Çok masum gibi görünen atık piller, toprak ve su kaynaklarına karışmadan mutlaka ayrı olarak bertaraf edilmeli. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği ile imzaladığımız protokol kapsamında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şehrimizde 2016 yılında toplanan atık pil miktarı, 2015 yılına göre yüzde 50 oranında artış göstermiştir. Hedefimiz 2017 yılında da bu artışı devam ettirmektedir. 2016 yılında toplanan atık pillerin yüzde 40’ı okullarımız vasıtasıyla toplandı. Bu konuda duyarlılık gösteren tüm öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerimize şükranlarımı sunarım. 2017 yılında en çok atık pil toplayan okula ihtiyacına göre çocuk parkı, spor sahası kazandıracağız. Belediye olarak her yıl il genelindeki en az 10 ayrı okula çocuk parkı ve spor sahası yapıyoruz. Bu alanda birinci olan okulumuza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!