“En büyük sorunumuz uyuşturucu”

Güncelleme Tarihi:

“En büyük sorunumuz uyuşturucu”
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 12:25

“En büyük sorunumuz uyuşturucu”

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Altınova ilçesinde devam eden İlçe Tanıtım Projesi kapsamında lise öğrencileri ile bir araya gelen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, günümüzde toplumun en büyük sorunlarının başında uyuşturucu geldiğini söyledi.

Altınova Bülent Özyürük Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Oral, toplumun en büyük sorunlarından olan madde bağımlılığıyla mücadele konusunda herkese büyük görev düştüğünü, bu sorunun ancak el ele vererek çözümlenebilineceğini söyledi. Başkan Oral, okulun konferans salonunda gerçekleşen programda öğrencilere ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verdi. Öğrencilere ilk olarak, belediyenin tanıtım videosu izletildi. Ardından ilçe ile ilgili genel bilgiler veren Başkan Oral, Hersek Lagünü Gölü ve flamingolar, Osmangazi Köprüsü, Çobankale, Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi, Hersek Sahili, çiçekçilik, kivi ve tersaneler konularına değindi. İlçede kurulan İlçe Halk Kütüphanesi ve yapılacak olan 4 müze hakkında öğrencilere bilgiler de veren Başkan Oral, her türlü öneri ve şikâyetlerin kendilerine iletilmesini istedi. Başkan Oral, havaların ısınmasıyla tüm öğrencilere yönelik ilçe gezileri düzenleneceğini açıkladı.

Günümüzün en önemli sorunlarının başında madde bağımlılığı geldiğini ifade eden Başkan Oral, “Bu konuda Altınova Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sizlerden uyuşturucu konusunda yardım, destek, öneri istiyoruz. Bu illetle topyekûn mücadele gerekmektedir. Tek başına aile, öğretmenler, emniyet, bizler, sizler bir yere varamayız. Ancak ortak mücadele sergilenirse, el ele verilerek çalışılırsa sonuç alabiliriz. Madde bağımlılığıyla mücadelede herkese büyük görevler düşüyor. Bu konu siz gençlerimiz, daha küçük çocuklarımız, geleceğimiz için çok önemli” dedi.

“GÖREV GENÇLERDE”

Anadolu Medeniyeti’nin M.Ö. 12.000’li yıllara dayandığını ifade eden Başkan Oral, “Anadolu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, her dönemde büyük önem taşımış, birçok zenginliklere sahip bir bölge olma özelliği taşımış. Devletler, tarih boyunca Anadolu’ya sahip olmaya çalışmış. Durum bugün de farklı değil. Geçmişte 600 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı’yı yıkanlar, bugün ülkemize göz dikmiş durumda. Her koldan ülkemize saldırıyorlar. Çanakkale’de tek vücut ülkesini savunan Türk milletini bugün bölmek istiyorlar. Türk milletini Laz, Kürt, Türk, Çerkez, göçmen, Sünni, Alevi gibi zenginliklerimizi kullanarak bölmek istiyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu konuda en önemli görev de siz gençlere düşüyor. Sizler iyi eğitim alırsanız ülkesine, vatanına, bayrağına, geçmişine sahip çıkan bir genç olarak yetişirseniz bundan sonra inşallah bu ülkeyi kimse yıkamaz, bu ülke her geçen gün daha da büyüyerek geçmişindeki o şanlı günlere yeniden dönecektir. O yüzden sizlere çok iş düşüyor. Sizler bu konuda bilinçli olun” diye konuştu.

TEŞEKKÜR

Projenin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Oral, “Projemiz kapsamında bizleri misafir eden Altınova Bülent Özyürük Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürümüz Erdinç Bakkal’a, Müdür Yardımcıları Volkan Hışır ve Dilek Akkuş’a, öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!