En büyük problem Gökhan Gönül

Güncelleme Tarihi:

En büyük problem Gökhan Gönül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 00:34

Sarı lacivertlilerin eski yıldızı, “Fenerbahçe’de asla bozulmaması gereken defansın geri dörtlüsünün dengesini Gökhan’ın ileri çıkışları bozuyor. Liberonun açığı kapatma gayreti, savunma hattını alt üst ediyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun en önemli oyuncularından biri olarak Fenerbahçe’ye 550 milyon TL gibi rekor bir ücretle transfer olan Erdi Demir, dünü ve bugünü Hürriyet’e anlattı. Sarı lacivertlilerin 103 gollü şampiyon kadrosunda yerini alsa da beklentilerin çok altında kalan Erdi, sarı lacivertlilerden ayrılmasına hâlâ pişman olduğunun altını çizdi. “Milli takım kadrosunda olan bir Fenerbahçeli olarak sağ bek oynamamak ve forvette oynamak için takımdan ayrıldım” diyen Erdi, “Şimdiki aklım olsa Fenerbahçe’de kalırdım ve 35 yaşına kadar oynardım” ifadelerini kullandı. Demir, kendisinden yola çıkarak Fenerbahçe’nin şu an en büyük sorununu da sağ bek yani Gökhan Gönül olduğunu belirtti. İşte Erdi’nin milli futbolcu ve Fenerbah-çe hakkındaki görüşleri...

ŞAMPİYONLUĞA MAL OLDU

Haberin Devamı

F.BAHÇE’nin oynadığı dörtlü savunma sistemi bir zincirdir. Bu zincir asla bozulmamalı. Yoksa dünyanın en iyi oyuncularıyla bile çok gol yersiniz. F.Bahçe’de defansın bu kurgusunu, Gökhan olur olmaz çıkışlarıyla sürekli bozuyor. Onun çıkışıyla, liberonun Gökhan’ın açığını kapatma gayreti nedeniyle defans kurgusu dağılıyor. Gökhan gerekli olduğunda ileri çıkmayı öğrense, hem sorun azalır hem de çıkışları etkili olur. Zico döneminde kaybedilen şampiyonlukta Bursa maçı buna en iyi örnek. Gökhan defalarca uzun bindirmeler yaptı. Onun bu çıkışları gören Ertuğrul Sağlam, Sercan’ı oyuna sokup maçı kazandı. Bence o maçtaki yenilginin bütün sorumlusu Gökhan’dır.

AZİZ YILDIRIM DÜNYA KULÜBÜ YAPTI

AZİZ Yıldırım, Dereağ-zı’nda barakadan yönetilen Fenerbahçe’yi bir dünya kulübü yaptı. Fenerbahçe’ye hayatını adayan böyle bir başka başkan bulmak çok zor. Her şeyinden vazgeçmiş, Fenerbahçe için cezaevlerine girmiş bu insanla gurur duyuyorum. Kimse sportif başarılara kilitlenmesin. Şampiyonluklar gelir geçer. 3 kere 5 kere şampiyon olmasan ne olur? Kulübü borca sokar büyük paralar harcayıp her sene şampiyon da olursun. Ama kulübü borca sokarak kazanılan şampiyonluktan hayır gelmez. Benim başkandan tek isteğim artık hırsına yenilmemesi, biraz daha etrafını dinlemesidir.

Haberin Devamı

Altay’dan zirveye

ALTAY’dan 1987 yılında Fenerbahçe’ye gelen Erdi Demir 1991 yılına kadar sarı lacivertli formayı giydi. Aynı yıl Sarıyer’den Fenerbahçe’ye gelen Rıdvan’dan, Samsunspor’dan Galatasaray’a giden Tanju Çolak’tan bile yüksek ücret aldı. Şenol Çorlu, Rıdvan Dilmen ve Kayhan ile müthiş bir forvet oluşturan Fenerbahçe’de önce forvet daha sonra da sağ bek olarak forma giydi. Teknik adamlığa soyunan Erdi Demir, Aydın, Ağrı, Erzincan, Urfaspor, Kartal ve Bandırmaspor’da da teknik adamlık yaptı.

/images/100/0x0/55ea83d4f018fbb8f884ff4b

KARiYERi
· 1981-1987 Altay
· 1987-1991 Fenerbahçe
· 1991-1994 Sarıyer
· 1994-1996 Sakaryaspor
· 1996-1998 Linyitspor
· 1998-1999 Beylerbeyi
· 1999-1999 Linyitspor

Haberin Devamı

İşte O paranın bugünkü değeri

ERDİ’nin transfer bedeli olan 550 milyon lira 1987’de büyük bir servetti. 1 doların 850 TL olduğu o dönemde, 1 cumhuriyet altını da 86 bin 500 TL idi. 647 bin dolar eden Erdi’nin transfer parasıyla, 6 bin 360 altın alınabilirdi. 6 bin 360 altının bugünkü değeri ise 3 milyon 543 bin 400 Lira.

Güiza kötü değildi

GÜIZA kötü bir futbolcu değildi. Ancak F.Bahçe’nin futbolcusu değildi. O İspanya’da kontratak oynayan bir takımda penaltısız 27 gol atarak kral oldu. Barcelona, Real neden bu futbolcuya talip olmadı diye düşünmek gerekir. F.Bahçe kontratak oynamadığı için başarısız oldu. Oysa Gaziantep veya Gençlerbirliği gibi takımlarda müthiş başarılı olurdu.

Haberin Devamı

Yanal değil Heynckes gelsin

ERSUN Yanal. Eskişehir’de, Trabzon’da ya da Milli Takım’da ne yapmış. Bugün her yüz Fenerbahçeli’den 70’i Yanal’ı istemiyor. Yılmaz Vural bile Yanal’dan daha başarılı olur. Bırakın Yılmaz Hoca şovunu yapsın. Bence Fenerbahçe’nin başına Bayern Münih’i bırakan Jupp Heynckes gelmeli. Bu kadar başarılı olmuş boşta başka bir teknik adam yok. Onun gelmesiyle takım büyük bir ivme kazanır. Kesinlikle başarılı olur ve takımı şampiyon yapar. Fenerbahçe’ye son yıllarda gelen en başarılı teknik adamlardan biri Zico’dur. Bir şampiyonluk yaşattı, ertesi yıl son maçta şampiyonluğu kaçırdı, Şampiyonlar liginde kısıtlı kadrosuyla çok büyük bir başarılar yakaladı. Maalesef Fenerbahçe Zico’dan gerektiği gibi yararlanamadı.

Haberin Devamı

Aykut’un gitmesine hâlâ üzülüyorum

Erdi Demir, başarılı teknik adamın, zor bir görevin altından kalmasına rağmen istifa etmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

ERDİ Demir, Fenerbahçe ile Avrupa’da yarı final gören ve Türkiye Kupaları kazanan Aykut Kocaman’ın istifa etmesinin oldukça yanlış bir karar olduğunu vurgularken “Sabretmesi gerekirdi. İstikrarlı olunca zaten başarı kendiliğinden geliyor. Aykut Kocaman oturmasını, kalkmasını, konuşmasını bilen, bir duruşu, karizması olan önemli bir futbol adamıdır. Bu yüzden ayrılmasına hala çok üzülüyorum” dedi. Tam işlerin rayına oturduğunu düşündükleri anda başarılı çalıştırıcının görevi bıraktığına değinen Demir “Fenerbahçe’de teknik adamlık çok zor olmasına rağmen Aykut Kocaman bu zor görevi çok iyi taşıdı. İyi bir ekibi, iyi bir futbolcu kadrosu ve oturmuş bir sistemi varken bunu yapması iyi olmadı” dedi.

ALEX’İ GÖNDERMEK ÇOK BÜYÜK HATAYDI

KOCAMAN’ı sadece Alex’i göndermesi nedeniyle eleştirdiğini belirten Erdi Demir “Onun futbolculuğunu kimse tartışamaz. Alex çok rahat bir insan. Karşısında çok önemli bir isim de olsa bile onu eli cebinde karşılayabiliyor. En çok eleştirilen yanı bu olmadı mı? ‘Kimseyi kaale almıyor, eli cebinde, bacak bacak üstüne atarak karşımızda oturuyor’ denildi. Onun tarzı bu. İşini de çok iyi yapıyordu. Aykut’un en büyük hatası onu göndermeden ‘Ben Alex’siz bir sistem düşünüyorum’ demesi oldu ki sistem hâlâ aynı sistem” dedi.

Emre artık olgunlaşmalı

EMRE’yi çok seviyorum. Saha dışında mükemmel biri ama sahada bir başka. ‘Hırsıma yeniliyorum’ diyor. Ben bunu kabul edemem. Sen profesyonel bir futbolcusun. Kendini törpüleyeceksin. Transfer dönemi para istemesini biliyorsun. Sen ciddi bir takımın kaptanısın, milli takımın kaptanısın. Artık olgunlaşma ve bir başka Emre portresi çizmesinin zamanı geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!