En büyük derbiler

Şansal Büyüka, İnter- AC Milan maçının ardından iki takım taraftarının aynı toplu taşıma araçlarıyla olaysız bir şekilde dağıldıklarına şahitlik ettiğini anlatırken, ‘Dünyada İnter-Milan derbisinden önemli kaç derbi maçı var?’ diye sordu.

Haberin Devamı

Giles Goodhead'in yazdığı ‘Us v Them-Journeys To The World's Greatest Derbies’ adlı kitabı, yazarın dünyanın en önemli 8 derbisini yerinde izleyerek kaleme aldığı yazılardan oluşur.


Goodhead'in 8 derbisi şöyle:


Barcelona - Real Madrid (İspanya derbisi)

Sparta- Slavia (Prag derbisi)

Rangers- Celtic (Glasgow derbisi)

Inter- AC Milan (Milano derbisi)

America- Guadalajara (Mexico City derbisi)

F.Bahçe- G.Saray (İstanbul derbisi)

Boca Juniors- River Plate (Buenos Aires derbisi)

Tottenham- Arsenal (Londra derbisi)


Yılın maçı budur


F.BAHÇE- Beşiktaş derbisinin bu sezonun en iyi futbol maçı olduğu konusunda herkes hemfikir. Hakikaten hem futbolla hem de Fenerbahçe taraftarının maç sonunda rakibi alkışlayarak yollamasıyla, her şeyiyle mükemmel bir maçtı.

Bu maçı yabancı takımların maçlarıyla örnekleyerek yorumlamaya çalışan tek program Maraton değildi. Mehmet Demirkol, stadyumdan canlı bağlantıyla katıldığı İleri 3'lüde, bu yıl Avrupa'da oynanan en iyi üç maçtan biri olarak gösterdi Fenerbahçe-Beşiktaş maçını.

Haberin Devamı

İlki Şampiyonlar Ligi'ndeki unutulmaz Chelsea-Barcelona maçı, ikincisi geçen hafta Real'in 4-2 kazandığı Real Madrid-Barcelona derbisi, üçüncü olarak da seyrettiğimiz bu güzel maç.

Bu arada ben de dahil olmak üzere hemen herkes bu sene ligdeki futbol kalitesinin düşüklüğünden söz ediyordu.

Bu derbiyi veya ne bileyim işte Wederson'un Ankaragücü'ne attığı muhteşem golü gören birinin fikri değişebilir.


Sarsak futbolcu modeli


MEHMET Demirkol, Tuncay Şanlı'nın oynadığı futbolu yorumlarken, futbol dünyasına yeni bir tabir de kazandırmış oldu: Sarsak futbolcu modeli.

Örneği örnekle açıklamak için de ‘Klinsmann gibi, Ali Gültiken gibi...’ dedi.

Bir de Galatasaray'da Küçük Savaş vardı. O da girer mi acaba bu kategoriye?..


Japon bayrağının sırrı


KADIKÖY deplasmanına giden Beşiktaşlı taraftarların ellerindeki Japon bayraklarına tribün kültürüne hakim olmayanlar pek anlam veremedi.

Ben bayrağın hikayesini Beşiktaşlı arkadaşlarımdan daha önce dinlediğim için biliyorum. Anlatmayı deneyeyim.

2001/2002 sezonunda Fenerbahçe müthiş bir seri yakalamış, kendi sahasında sürekli galip geliyor ve rekora koşuyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Kadıköy'e geliyor, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanıyor ve Beşiktaşlılar'ın ‘kanlı çarşaf’ adını verdikleri ancak sonra zamanla Japon bayrağı adını alacak olan meşhur bayrak açılıyor.

Beşiktaş aynı şeyi Galatasaray'a da yapınca ‘Rekorsavar’ takım olmuştu, onu da söyleyeyim.

İşte o el üretimi bayrak, daha sonra Beşiktaş'ın meşhur ‘Japon’ bayrağı oldu. Bu son maçta baktım bayağı ciddi Japon bayrakları da getirmişlerdi yanlarında...


Ali Şen'in hücre hesabı

TV8, derbi sonrası sıkı ekip toplamıştı doğrusu. Ali Şen, Sinan Engin, Selim Soydan, Abdürrahim Albayrak.

Tabii Ali Şen'in olduğu yerde başkasına pek laf kalmıyor. Ali Şen, küfür etmenin zararlarından bahsederken şu anısını anlattı: ‘Ben bu işi merak edip uzmanına sordum, dedim ki ‘Küfür edince ne oluyor insana?'... Doktor dedi ki; her küfür sırasında beyinde 50 ila 100 hücre ölüyor...’

Haberin Devamı

Ali Şen, küfür eden kişinin beyninde hücre kaybı yaşadığını söyleyerek, hadiseye bambaşka bir boyut kazandırmış oldu. Ama uzman ne uzmanıymış, onu bilemedim.

Yazarın Tüm Yazıları