En beğenilen belde belediye başkanı Kuşu'dan seçildi

Güncelleme Tarihi:

En beğenilen belde belediye başkanı Kuşudan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 16:20

En beğenilen belde belediye başkanı Kuşu'dan seçildi

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinin belediye başkanı Kaymakam Türker Çağatay Halim, Türkiye'nin en beğenilen belde belediye başkanı seçildi.

Belediye Başkanları Birliği Genel Merkezi'nce Türkiye genelindeki 1347 belediye başkanı arasında 'büyükşehir belediye başkanı', 'büyükşehir ilçe belediye başkanı', 'il belediye başkanı', 'ilçe belediye başkanı' ve 'belde belediye başkanı' olmak üzere 5 ayrı kategoride yarışma yapıldı. Ziyaretçiler beğendikleri belediye başkanları için "www başkanlarodul.com" adresinde oylamaya katıldı. Halkın oylarıyla belirlenen isimlerden bu 5 kategoride kazananlar belli oldu. Halkın başlattığı hukuk mücadelesiyle tekrar belde statüsüne geçen Simav'ın Kuşu Belde Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, beldeler arası kategoride ikinci turda Şırnak iline bağlı Hilal beldesi ile yarıştı. Yarışta 27 bin ziyaretçinin oyunu alan Halim, 'Türkiye'nin en beğenilen belde belediye başkanı' seçildi. Başkan Halim, "Beldeler kategorisinde Türkiye'nin en beğenilen belediye başkanı seçilmek elbette güzel bir duygu. Ancak şunu hemen belirtmek istiyorum. Bu bireysel bir başarı değildir. Bu başarı Kuşu beldesi başta olmak üzere tüm Simav halkına aittir. Yarışmada, Ege Bölgesi'nden seçilen tek başkan olmanın ayrı bir onur ve gururu da yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanları Birliği Genel Merkezi'nden 3 Mart günü yapılacak ödül töreni için davetiye aldığını ifade eden Başkan Halim, "Kuşu beldesi, Yerel Yönetimler Yasası kapsamında 2011 yılında nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde olmaktan çıkarılıp köye dönüştürülmüştü. Kuşu halkı daha sonra topyekun hukuk mücadelesi vererek Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi'nin 2017/292 sayılı kararı ile belde olma hakkını yeniden elde etti. Kütahya Valiliği yeni bir yerel seçim yapılıncaya kadar beni Kuşu beldesine belediye başkanı olarak atadı. Ben şimdi yaklaşık bir yıldan bu yana hem Simav Kaymakamlığı'nı yürütüyor, hem de Kuşu da belde belediye başkanlığı görevini sürdürüyorum. Türkiye genelinde en beğenilen belde belediye başkanı seçilmenin onur ve gururunu Kuşu halkı başta olmak üzere tüm Simavlılar la paylaşıyorum. Bu başarı verdiği 3 yıllık hukuk mücadelesiyle adını tüm dünyaya duyuran Kuşu halkına, ardından Simav'a aittir. Yarışmada bize oy vererek destek sağlayan tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. 3 Mart günü Ankara'da yapılacak ödül törenine katılıp alacağım ödülü de Kuşu halkına armağan etmek istiyorum" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!