En başarılı sanatçıları oylarınız belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

En başarılı sanatçıları oylarınız belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 01:56

Hürriyet Gazetesi tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenecek olan ‘‘Altın Kelebek Yarışması’’nda geri sayım başladı. İlk kez 1973 yılında yapılan yarışmayla, bugüne kadar pek çok tanınan isim Altın Kelebek sahibi oldu. Her yıl sizin oylarınızla kendi dalında en başarılı olan isimlerin ödül aldığı gece, 20 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Sanat dünyamızın nabzını tutan ‘‘Altın Kelebek’’ ödüllerinin heyecanı başlıyor. Her yıl, kendi dalında en başarılı seçilen isimlere verilen ödüller, ödül alanlar kadar oy verenler için de önemli. Oy verenler, birbirinden değerli hediyeler kazanırken, ödül alanlar ömür boyu haklı bir gururu yaşıyor.

İlk kez 1973 yılında düzenlenen ‘‘Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması’’, zamanla değişti, eklemeler yapıldı. O zamanlar bir avuç sanatçıyla başlayan bu maraton, bugün Türkiye'nin Oskar'ları diye adlandırılan en önemli yarışmalardan biri haline geldi. Ödül alan sanatçıların duydukları gurur ve yoğun katılım, bunun her yıl canlı bir kanıtı oluyor.

Geçen 29 yıl içinde bugünün starları kadar, star olmaya aday birçok isme de verildi Altın Kelebek. Ve birçoğu da gerçekten star olmayı başardılar. Sadece oyuncular değil, zamanla eklenen yeni kategorilerle birlikte, müzik sanatçıları, sunucular ve klipler de ödül aldı.

Altın Kelebek ödülleri, emektar sanatçıların yanı sıra, birçok yeni sanatçı adayına da kendini gösterme fırsatı vermesiyle ayrı bir heyecanı beraberinde getiriyor. Değişik sanat dallarından, spor, politika ve iş dünyasından birçok simanın katıldığı gecede, uzun zamandır görüşemeyen dostlar, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorlar...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!