En acı almanak onlar için hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

En acı almanak onlar için hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 14:00

İş cinayetlerinin unutulmaması, sorumlularının yargı önünde hesap vermesi için hazırlanan "İş Cinayetleri Almanağı 2014" kitapçılarda yerini aldı.

Haberin Devamı

Adalet Arayana Destek Grubunun hazırladığı ve iş cinayetlerinin belleğini tutan 3. kitap İş Cinayetleri Almanağı 2014’te aylık iş cinayetleri raporları, Ailelerin Adalet Mücadelesinden Kesitler, yavaş yavaş ve sessizce ölen meslek hastalıkları mağdurlarının öyküleri; iş kazası ve meslek hastalıkları nedir, çocuk işçiliği ve çizgilerin diliyle iş cinayetleri dosyaları yer aldı.

Almanağın, Adalet Arayan İşçi Ailelerinin Davutpaşa, Ostim, İvedik patlamalarından Esenyurt'taki çadır yangınına; Bayram Otel'den Soma'ya kadar 2008 yılından beri sürdürdüğü adalet mücadelesini görünür kılmak, iş cinayetlerinde Avrupa 1.’si, dünya 3.’sü olan Türkiye'de iş cinayetlerini birlikte durdurulabileceğine dikkat çekmek için hazırlandığı vurgulandı.

HER GÜN 5 İLA 8 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRİYOR
Adalet Arayana Destek Grubu, “İş cinayetlerini birlikte durdurabiliriz” çağrısı yaptı.
"İşçi hayatının köşede kalmış soğuk bir haber ve istatistikten daha fazlası olduğunu vurgulamaya çalıştık. Türkiye’de 2014’te en az 1886 işçi çalışırken hayatını kaybetti. Her gün 5 ila 8 işçi çalışırken hayatını kaybediyor. Türkiye bir işçi mezarlığına döndü. İş cinayetlerinde yakınlarını kaybedenlerin ve yaralanarak kurtulanların oluşturduğu Adalet Arayan İşçi Aileleri, Davutpaşa’dan Ostim ve İvedik patlamalarına, Esenyurt çadır yangınından Kozlu’ya, Van/Bayram Otel’den Milas/Güllük’e, Arka Sıradakiler dizi setinden BEDAŞ’a ve Doğa Hastanesi’nden Soma’ya iş cinayetlerinde en çok canı yananlar, iş cinayetlerini unutturmamak için, 'başka canlar yanmasın' diyerek adalet mücadelelerini sabır ve sebatla sürdürüyor. Birlikte ceza davalarını takip ediyor, her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda Vicdan ve Adalet Nöbeti tutuyor, başka iş cinayetleri olmasın diye aslında konunun muhatabı olan hepimizi mücadele etmeye çağırıyorlar. Birçok ülkede olduğu gibi 28 Nisan’ın ülkemizde de İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesi talebiyle başlattıkları imza kampanyasını (www.iscinayetlerinunutma.org) sürdürüyorlar" denildi.

BAKMADAN GEÇME!