'Emzirme Haftası' etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Emzirme Haftası etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 13:04

'Emzirme Haftası' etkinlikleri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Atatürk Devlet Hastanesi'nde düzenlenen 'Emzirme Haftası' etkinliğe katıldı.

Perge Kadın - Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nda düzenlenen etkinliğe Sevim Karaloğlu'nun yanı sıra Antalya milletvekili Mustafa Köse'nin eşi Ünzile Köse ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Sıdıka Birgül Yılmaz da katıldı. Hafta kapsamında emziren anne, anne adayları ve hastane çalışanlarına yönelik düzenlenen etkinlikte, emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgiler aktarıldı.

Hastanelerinde anne sütü ve önemiyle ilgili çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halenur Şahin, "Anne sütünün bebeklerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi için son derece önemli olduğunu her fırsatta anlatıyoruz. Bu olağanüstü besinin içerisinde her tür vitamin, mineral bulunur. Anne sütüyle bebeklerimiz enfeksiyonlardan, alerjik durumlardan korunur" dedi.

Bebeklerin en az iki yaş ve üzerine kadar emzirilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Annelerimize diyoruz ki bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü versinler. Sonrasında ek gıdalarla iki yaşına kadar emzirmeye devam etsinler. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve derin dondurucuda 3 ay bekleyebilir. Anneler bebeklerini her zaman her yerde emzirmelidirler" dedi.

Etkinlik sonrası Sevim Karaloğlu ve beraberindekiler çocuk servisine giderek annelere hediye ve çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!