Emre Belezoğlu’ndan 2 saatlik küfür ifadesi

Güncelleme Tarihi:

Emre Belezoğlu’ndan 2 saatlik küfür ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 11:56

Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında Kadıköy’de oynanan karşılamada küfür ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu, dün Anadolu Adalet Sarayı’na gelerek ifade verdi.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Olcay Erge’nin odasında avukatıyla birlikte yaklaşık 2 saat kalan Emre Belözoğlu daha sonra adliyeden ayrıldı.

EMRE'DEN KÜFÜR SAVUNMASI - FOTO GALERİ

Emre adliyeden çıkarken şunları söyledi:  “İddiayla alakalı birşey söylemem doğru olmaz. Sonuçta dava devam ediyor. Herkesin bildiği üzere Kasımpaşa Spor suç duyurusunda bulundu. Devlet çağırdı. Biz de geldik. Gelmemiz gerekiyordu. Biz çocukluğumuzdan beri sahanın içinde olan sahanın içinde kalır diye biliyoruz. Ülkemizde bir adalet sistemi var. İnsanlar bizden şikâyetçi olurken bunu göz önünde bulundurup şikâyetçi olmuş. Biz de saygı duyuyoruz. Sonuçta ülke yönetenler, adalet adına karar veren insanlar var. Onlara da saygımız var. İfademizi verdik. Sonuçta ne çıkar ne çıkmaz bilmiyorum. Benim tatlıya bağlama gibi bir niyetim yok çünkü şikâyetim yok. Onların bir şikâyetim var. Kişilerle alakalı benim ettiğim bir küfür yok. Ne konuştuğunun şu anlamda çok fazla bir önemi yok.”

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU

İddialara göre Emre Belözoğlu’nun adliye koridorlarına taşıyan süreç şöyle gelişti: Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının ilk yarısı sonunda, soyunma odası koridorunda Emre Kasımpaşalı futbolculara “Ne oluyor lan.... Şampiyon mu olacaksınız” diyerek küfür ediyor. Kasımpaşalı savunma oyuncularından Yalçın ise Emre’ye “Küfretme, ayıp oluyor” karşılığını veriyor. Bunun üzerine milli futbolcunun “Sana küfretmiyorum. Yere yatıp kalkmayan ...’lere söylüyorum” yanıtını vermesi koridorda tansiyonu yükseltiyor. Ardından saha içinde bir pozisyonda Kasımpaşa kenar yönetiminin, hakemi uyarması üzerine Lacivert-Beyazlı takımın yedek kulübesinin önüne gelen Emre’nin Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arvaladze ve menajer Oğuz Erkan’a dönerek “Ne konuşuyorsunuz l.. a... s.... çocukları” diye bağırıyor.

ZOKORA’YLA DA SORUN YAŞAMIŞTI

Emre Belözoğlu, İngiltere’deki takımında ırkçı tavrı nedeniyle ayrıldığı iddiaları konuşulurken,  Trabzonspor’un siyahi futbolcusu Zokora’yla da benzer bir sorun yaşamıştı. İddialara göre, Emre’nin sezon başında takımla ilişiğinin kesilmesi de teknik direktörü Aykut Kocaman’a küfür etmesiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!