Emre Altuğ'lu açılış

Güncelleme Tarihi:

Emre Altuğlu açılış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 01:11

Ankara’da inşa edilen LÖSEV Onkoloji Kenti ve Hastanesi Emre Altuğ konseri ve birçok etkinlikle yarın açılıyor. LÖSEV yetkilileri, “Bir bahar festivali havasında geçecek etkinliğe tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) Ankara İncek’te yaptırdığı Avrupa’nın ilk Onkoloji Kenti ve Hastanesi’nin yapımında sona gelindi. Kapasite artırım talebi, Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat engeline takılan LÖSEV Onkoloji Kenti, 100 yatak kapasitesiyle hayata geçirilecek. 2013 yılının şubat ayında temeli atılan ve gönüllülerin bağışlarıyla inşa edilen Onkoloji Kenti, yarın, gün boyu sürecek etkinlikler ve şarkıcı Emre Altuğ’un konseriyle açılacak. İncek’e kurulan kentte, tek kişilik refakatçili odalardan yoğun bakım servislerine, ameliyathanelerden hobi evlerine, yüzme havuzundan eğlence ve tiyatro salonlarına, laboratuarlardan eğitim ünitelerine ve hasta yakınlarının kalabileceği otele kadar pek çok alan yer alıyor. Binlerce lösemili çocuğun ve ailelerinin umudu olan hastane, ücretsiz tedavi imkanı sağlayacak.

HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR

Haberin Devamı

Cem Yılmaz, dahil tüm Türkiye’nin sahip çıktığı LÖSEV kent açılışının festival tadında olacağını belirten LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver şunları söyledi:
“100 milyon dolarlık bir yatırımla İncek’te hayata geçirilen onkoloji kenti tamamen bağışlarla yapılan Avrupa’nın ilk, Türkiye’nin ise en donanımlı ‘Onkoloji Kenti’ olma özelliğini taşıyor. Bu bir masa etrafında kurduğumuz vakfımızın en büyük hayaliydi. Bu aşamaya gelmesine, ektiğimizin tohumların kocaman bir çınar olduğunu görmemize vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz.

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK

Her zaman ‘Kanser kimsenin kaderi olmayacak’ diyerek hareket ettik. Bugün geldiğimiz nokta da bunun eseri. Binanın her tuğlasında emeği olan insanlar, gelecek adına çok önemli bir adım attı. Bu kentte çocuk–erişkin, zengin ve fakir ayrımı yapmadan, hiçbir kısıtlama olmadan, tıbbın tüm olanaklarını kullanarak, tamamen parasız ve herkese eşit hizmet sunulacak. Yarın açılışımıza bizimle bu zorlu yolda mücadele eden miniklerimiz, aileleri ve binlerce gönüllümüz katılacak.

KAMU SPOTU ENGELİ

Hastanenin 400 yataklı açılmasına izin vermeyen Sağlık Bakanlığı, LÖSEV’in “Tuğla koymaya devam eder misin” temalı kamu spotunun yayınlanmasını da engellemişti. Bakanlığın itirazı üzerine RTÜK, LÖSEV’in onkoloji hastanesine yönelik kamu spotunun yayınının durdurulması kararını almıştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Bursa’da ise bir grup LÖSEV gönüllüsüne hastane isyanı üzerine, “Hastanenin açılmasıyla ilgili bir sorun yok. Ama benim Ankara Dışkapı’daki, Ankara Onkoloji’deki lösemili çocuklara bakan doktorlarımı çekerlerse oradaki çocuklar ne olacak? Doktor sayım belli. Onlara vereceğim doktor da belli.” karşılığını vermişti.

Haberin Devamı

ONLARCA ETKİNLİK

Yarın açılacak olan kentte, satranç-tavla turnuvaları, minikler için yüz boyama, kum boyama, uçurtma atölyeleri, sanat sokağında ebru, hat, ritm, karikatür atölyeleri olacak. Bunun yanı sıra şenlik alanında Emre Altuğ ve Armağan Elçi ile müzik ziyafeti yaşanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!