Emrah Serbes 'Yazarlığı bıraktım' dedi, sevenlerini ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Emrah Serbes Yazarlığı bıraktım dedi, sevenlerini ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 02:05

Yazar Emrah Serbes, Twitter hesabından "Yazarlığı bıraktım. Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne yazabilirim. İki sene sadece boksla ilgileneceğim" mesajını yayınlayınca sosyal medyada ve edebiyat dünyasında tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

Diziye uyarlanan ‘ Behzat Ç .’ romanının yazarı Emrah Serbes, yazarlığı bıraktığını açıkladı.

Serbes Twitter 'dan yaptığı açıklamada, "Yazarlığı bıraktım. Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne yazabilirim. İki sene sadece boksla ilgileneceğim" dedi.

Emrah Serbes, Gezi Parkı protestolarından bu yana muhalif tavrıyla tanınmış hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'a hakaret suçlamasıyla dava açılmıştı.

Emrah Serbes'in Twitter'dan paylaştığı mesaj şöyle:

Emrah Serbes'in bu mesajı edebiyat dünyası ve sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

soL yazarı Nevzat Evrim Önal, "Kusura bakmasın, eğer çocuklar ölürken yazamayacaktıysa, daha baştan Erken Kaybedenler’i yazmayacaktı. Kapitalizm kaybedenleri öldürür ve yer. Dahası, Serbes'in yaptığı tam da yapmamız istenen şey: İçimizde, göğsümüzü sıkıştırıp patlatırcasına biriken öfkenin enerjisini cansız nesnelerin üzerine, onlarda hiçbir değişiklik yaratmayan yumruklarımızla boşaltalım ve sonra da yatağımıza bir afyonkeşin sedire yanladığı gibi tükenmiş, tasaları yorgunlukla ertelenmiş olarak uzanalım" dedi.

Haberin Devamı

Emrah Serbes Yazarlığı bıraktım dedi, sevenlerini ikiye böldü

'BİRAZ AYIP OLUYOR'

Serbes'in bu tavrını popülist bir çıkış olarak nitelendirilen Aydınlık gazetesi yazarı Tunca Arslan ise şunları söyledi: "Hiç kuşku yok ki edebiyatımız için büyük bir kayıp yok ortada ama Serbes'in simgelediği aydın takımı açısından, iki yıl öncesinin Gezi ruhunu düşündüğümüzde bile net bir gerileme ve teslim bayrağı var. Kuşkusuz ki her insan, her sanatçı günün birinde her şeyden bıkabilir, her şeyi terk edip alıp başını gidebilir, yazar kimliğini unutup-unutturup tümüyle boks, yelken ya da kum havuzunda geçen üç adım atlama gibi sporlara gönül verebilir. Ama bunu 'sıkı muhalif' bir tavırmış gibi sunmaya çalışmak, çocukların öldürüldüğü bir dünyada neresinden bakılsa biraz ayıp oluyor, anti-faşizmden falan vazgeçtim popülizmin bile yozlaştırılmasına örnek oluşturuyor. Serbes'in yazarlık mesleğini kutsamasını da eleştiren Arslan "Çocukların, gençlerin öldürüldüğü ülkede köylünün tekil olarak 'Tarlayı ekmeyeceğim, ürünü kaldırmayacağım', işçinin 'Vidayı sıkmayacağım, çiviyi çakmayacağım', fırıncının 'Ekmek yapmayacağım' demesinin nasıl hiçbir anlamı, yararı ve işe yarar sonucu yok ise yazarın tekinin 'artık yazmayacağım' demesi de aynı kapıya çıkıyor. İki üç roman ve bir iki öykü kitabına imza atmış olmak, 'yazarlık mesleğini' bulutların üstünde bir yerlere yerleştirmiyor ne yazık ki. Meslek dediğin, alt tarafı yazarlık."

Haberin Devamı

'HER ZAMANKİNDEN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR'

Yazar Yekta Kopan ise köşe yazısında düşüncelerini şöyle anlattı: "Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede, tam da bu zamanda, eveleyip-gevelemeyen, işkembeden sallamayan, ezberleri tekrar etmeyen, yaşananları anlatmak için yeni ve cesur cümleler kurmaya cesaret eden, normalleştirmeyen-sıradanlaştırmayan bir sanat anlayışına her zamankinden çok ihtiyacımız var."

SOSYAL MEDYADA EMRAH SERBES

BAKMADAN GEÇME!