Emoji kullanımında Drake ilk sırada!

Güncelleme Tarihi:

Emoji kullanımında Drake ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 14:56

Spotify’da 35 milyonun üzerinde çalma listesinde “Emoji” Bulunuyor. Drake ile birlikte Justin Bieber, One Direction, Rihanna ve The Weeknd, en çok emoji kullanılan TOP 5 sanatçı olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Dünyada muhtemelen, son yıllarda evrensel olarak herkes tarafından en çok anlaşılır olan dil, “emoji”ler oldu.  Bu evrensel dilin her geçen gün artan yaygınlığını dikkate alan Spotify, müzik ve sanatçılar ile tüketicilerin onları tanımlarken kullandıkları emojiler arasındaki ilişkiyi inceledi.

Spotify’da, kullanıcılar tarafından oluşturulan iki milyarın üzerinde çalma listesi var. 35 milyonu aşkın çalma listesinin ise isimlerinde en az 1 adet emoji bulunuyor.

İşte Spotify’da en çok emoji kullanılan TOP 10 sanatçı ve bu sanatçıların müzikleri ile en çok ilişkilendirilen “emoji”ler: 

1-Drake 🔥

2- Justin Bieber 😍

3- One Direction 🆔

4- Rihanna 👑

5- The Weeknd 💦

6- Ariana Grande 🎄

7- Beyonce 🐝

8- Ed Sheeran 😴

9- Shawn Mendes 😍

10- Chris Brown 💦

Spotify, sanatçılar, şarkılar ve emojiler arasındaki ilişkileri ortaya koymak üzere, interaktif grafikler kullandı. Aşağıda detaylarını görebilirsiniz: 

  • Sanatçıların Emojiler ile Tanımlanması grafiği 5000’in üzerinde sanatçıyla ilişkilendirilmiş olan 10 emojiyi ortaya koyuyor. Bu veri,bir sanatçıyı tanımlamak için kullanılan bir emojinin, diğer sanatçılara kıyasla daha sık kullanılmasıyla elde ediliyor. Dinleyiciler, grafikte bulunan herhangi bir emojiyi tıklayarak, o sanatçının o emoji ile en çok ilişkilendirilen şarkısını dinleyebiliyor. Daha detaylı bir analiz görmek isteyen müzikseverler ise listedeki spesifik bir sanatçıyı, müzik türünü ya da emojiyi seçip, tek bir seferde listede bulunan 50’ye yakın sanatçı ile karşılaştırabiliyor.
  • Emoji Yarışması grafiği ile dinleyiciler, iki sanatçıyı birbiri ile karşı karşıya getirerek, hangisinin hangi emojiyi kazanacağını görebilir. Bu çizelge, herhangi iki sanatçı için TOP 150 emojiyi içeriyor ve bir emojinin o sanatçıyı tanımlamak için ne kadar sıklıkla kullanıldığını (dikey eksen) ve o emojinin o sanatçı için diğer emojilerden farkını (yatay eksen) görsel olarak sunuyor.
  • Sanatçının Paylaşılması grafiği ile müzikseverler, Spotify üzerinde en çok emoji kullanılan TOP 5000 sanatçı arasından spesifik bir sanatçının emojisini Facebook, Twitter ya da Instagram üzerinden paylaşabiliyor.

 

Haberin Devamı

Sanatçı Emojileri ile İlgili Diğer Analizler:

David Bowie için en çok kullanılan emoji, yüksek voltaj ⚡️ emojisi. Bu emoji, sanatçının 1973 yılında çıkardığı ikonik Alaaddin Sane albümünün kapağına gönderme yapıyor.

Adele, sanatçının “Make You Feel My Love” ve “Hello” gibi yürek burkan aşk şarkılarına bir gönderme olarak, daha çok kırık kalp, gözyaşı ve hüzün 💔 😭 😔 emojileri ile ilişkilendiriliyor.

Ed Sheeran ile ilgili öne çıkan iki emoji ise, sanatçının “Thinking Out Loud” ile “Photograph” adlı rüya gibi baladlarına ithafen uyuyan surat 😴 ve uyuma 💤 sembolleri.

Miley Cyrus’ın kendisini farklılaştıran “aksesuarı” aynı zamanda sanatçı için en çok kullanılan emoji haline gelmiş 👅👅👅

Katy Perry için dinleyiciler tarafından en çok kullanılan emojiler, sanatçının en tutkulu fanları KatyCats’i temsil eden ve hit şarkısı “Roar”a ithafen kedi surat 🐱 ve kaplan surattan 🐯 oluşuyor.

Daft Punk ile en çok ilişkilendirilen emoji ise, grubun ikonik başlıklarını ve elektronik soundlarını hatırlatan robot 🤖 sembolü

Major Lazer  dinleyicilerini hem dans pistlerinde hem de spor salonlarında gaza getirince emojiler de 🎉 ve 💪🏼olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Nicki Minaj ile en çok ilişkilendirilen iki emoji ise taç 👑 ve şeftali 🍑 sembolleri

Luke Bryan, 👢 çizme, at kafası 🐴 ve traktör🚜 emojileri ile en çok emoji kullanılan country müzik sanatçısı olarak öne çıkıyor.

Emoji kullanımında Drake ilk sırada

Galaksinin Koruyucuları Geri Döndü - Sinefil

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!