Emniyet’ten Millet’e binler yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Emniyet’ten Millet’e binler yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 16:09

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Başkent’te gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce Ankaralı katıldı. Öncek gece, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Beştepe’deki Millet Camisi’nde son buldu.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için önceki gece ‘15 Temmuz Şehitler Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Binlerce vatandaşın, ay-yıldızlı Türk bayrakları ve meşalelerle katıldığı yürüyüş, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünden başlayıp, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camisi’nde sonlandı. 15 Temmuz gecesi ateş altında yürüdüklerini, şimdi de bunu şehitler için tekrarladıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:
“O gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz sokaklara dökülmüş, sivil direnişle tankların önüne yatmış, kurşunların üzerine yürümüş, adeta gövdesini siper etmiştir. Şehit ve gazi olma pahasına geri çekilmeden istiklal ve istikbal mücadelesi veren milletimize şükran borçluyuz. O gece kutlu bir yürüyüştü, teröristler halkın üzerine uzun menzilli silahlarla ateş açtı.

Haberin Devamı

‘27 ŞEHİT 200 GAZİMİZ VAR’

Keçiören’in, milli irade savunmasında 27 şehidi, 200 gazisi var. Biz bu inançla, bu imanla, bu güçle inşallah ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozacak, tüm çabaları boşa çıkaracağız. 23 gün önce bu meydanda toplanıp yürüdüğümüzde şehitlerimiz aramızdaydı. Bugün şehitlerimiz için yürüyoruz ve onların ruhaniyetleri de burada.”

KEÇİÖREN KENDİNİ İSPAT ETTİ

Aralarında Keçiörenli şehit ve gazi ailelerinin de bulunuduğu yürüyüş kortejine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Ali Babacan ve Aydın Ünal, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da eşlik etti. Milletvekilleri yaptıkları kısa konuşmalarda Keçiören’in 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkarak, birkez daha demokrasiye bağlılığını kanıtladığının altını çizdi. Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar, 15 Temmuz şehitleri için dua etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!