Emniyetten, 'Bahar Dalları' galası

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten, Bahar Dalları galası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 10:30

Emniyetten, 'Bahar Dalları' galası

Haberin Devamı

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, 'Bahar Dalları-2' projesinin galası yapıldı. Proje kapsamında yıl boyunca yaklaşık 4 bin öğrencinin katılımıyla yapılan şehir içi ve şehir dışı geziler hakkında konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Çocukları korumak, bizim görevlerimiz içerisindeki en öncelikli olanı. Sizden sadece çalışmanızı ve okumanızı istiyorum" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan 'Baharı Dalları 2' projesinin galası İzmir Polis Evi'nde yapıldı. Galaya İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Alan, Çocuk Şube Müdürü Gülden Türkan, Asayiş Şube Müdürü Seda Okur, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri ve yaklaşık 200 öğrenci ile öğretmen katıldı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2017 yılı içerisinde yürüttükleri 'Baharı Dalları 2' projesi kapsamındaki etkinlikleri İzmir merkez ve çevre ilçelerdeki yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı. Şehir dışı gezilerde öğrencilere İstanbul ve Ankara'nın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. İzmir içinde de Bayındır çiçek festivali ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı olmak üzere birçok gezi düzenlendi. Ayrıca proje kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 100'ün üzerinde okullara giderek seminerler düzenleyip, öğrencileri suçlar ve suçlular hakkında bilgilendirdi.

"ÇOCUKLARI KORUMAK BİZİM EN ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ'

Gala yemeğinde konuşan ve şehirlerin güvenli olmasına çok önem verdiklerini belirten İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Şehirlerimizin suç odaklarından arındırılması, her türlü suç işleyen insanların özellikle de gençlerimize, çocuklarımıza zarar vermemesi için inanın ki İzmir polisi ağabeyleriniz, ablalarınız büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Günün tamamını, sizler daha mutlu daha güvenli olun diye mesailerini harcayarak geçiriyorlar. Çocukları korumak, bizim görevlerimiz içerisindeki en öncelikli olanı. Dünyanın her tarafında savaşlar devam ediyor. Özellikle bizim içinde bulunduğumuz coğrafyada savaşlar var. Çocuklar bombaların altında kaldılar, çocuklar yoksulluk çekiyor. Hepiniz görüyorsunuz ki ülkemize başka ülkelerden gelen mültecilerin çocukları çok zor şartlarda yaşıyorlar ama büyük Türk milleti ve büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti bu çocukların da hayatın içinde olmalarını, sağlıklı olmalarını, eğitimin içinde olmaları için çalışıyor. Bu da çok zor. O çocukların neler yaşadığını hepiniz sokaklarda görüyorsunuz. Bu mülteci çocuklar da dahil olmak üzere bütün çocukların suçlulardan suçtan uzak kalmasını temenni ederiz. Uyuşturucu satıcıları özellikle çocuklarımızı zehirleyen bu zehir tacirlerine karşı çok büyük bir savaş içerisindeyiz. Gençler sizden tek bir şey istiyorum. Çalışmanızı, okumanızı istiyorum" dedi.

Çocuk Şube Müdürü Gülden Türkan ise çocukların sadece akademik başarıya endeksli değil, sosyal sorumluluk sahibi, çevresiyle barışık ve çok yönlü düşünebilecek bireyler olarak yetişmesi açısından da bu projeleri son derece önemsediklerini, eğitime karşı İzmir Emniyetinin işbirliği içerisinde ve çalışmaları destekleyen birçok projeye imza attığını söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan da bugüne kadar gerçekleştirilen projelere değindi.

POLİSLER İLE EĞLENDİLER

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışması dalında dereceye giren öğrencilere ve proje kapsamında kurulan voleybol takımına ödülleri verildi. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, projede görev alan polis memurlarına da plaket verdi. Öğrencilerin proje kapsamında kuruduğu müzik grubu, gelen konuklara eğlenceli anlar yaşattı. Öğrenciler, polis ağabeyleri ve ablaları ile yemek yiyerek, keyifli bir akşam geçirdi.

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!