Emniyetin rallicisi

Güncelleme Tarihi:

Emniyetin rallicisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 13:16

Emniyet teşkilatının tek ralli pilotu personeli olarak pistlerin tozunu attıran Komiser Yardımcısı Enez Al, en büyük hayalinin resmi polis aracı görünümlü ralli otomobiliyle yarışlarda kurumunu temsil etmek olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’nda görevli 26 yaşındaki Komiser Yardımcısı Enez Al, Türk Polis Teşkilatının tek ralli pilotu personeli olarak dikkat çekiyor. Komiser Yardımcısı Al’ın en büyük hayali ise resmi polis aracı görünümlü ralli otomobiliyle yarışlarda kurumunu temsil etmek. Polislik mesleğini seçerken çocukluk hayali olan ralli sporuyla da bağını koparmayan Al, İleri ve Güvenli Sürüş Eğitim Pisti’nin amiri olarak buraya gelen sürücülere trafikte güvenlik araç kullanmaya ilişkin ders veriyor. 2012’de yarışlarda yer almaya başladığını belirten Al, yaklaşık 7 yarıştan oluşan 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası “historic” kategorisinde ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini, son olarak Hitit Rallisinde ikinci olduğunu, sezonu kategorisinde üçüncü tamamladığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Emniyetin rallicisi



TEPE LAMBASI VE SİRENİ OLACAK

Yarışlara farklı bir otomobille katılmak istediğini ifade eden Enez Al projesini ise şöyle anlatıyor:
“Bir ralli otomobiline resmi polis aracı gibi branding yerleştireceğiz. Yan taraflarında polis yazacak. Üstte tepe lambası olacak, sireni olacak, yine yan taraflarında son şehitlerimizden Fethi Sekin ağabeyimiz, aynı zamanda Ömer Halisdemir ağabeyimizin isimleri olacak. Onların ailelerini yarışa davet edeceğiz. Yanımızda ünlü bir oyuncuyla beraber yarışacağız.

Emniyetin rallicisi

Emniyetin hem tanıtımı hem bu sporla iç içe olduğunu göstermek hem de insanlara bu tarz tehlikeli hareketlerin trafiğe kapalı alanlarda yapıldığını göstermek gibi hedefimiz var. Gerekli yerlere iletip arkasında hep duracağız ve gerçekleştirmeye çalışacağız.”
Komiser Yardımcısı Enez Al, bu yıl katılacağı yarışlara antrenörü Yavuzhan Cabbaroğlu ile Haymana’daki özel toprak pistte hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!