Emniyet'in altında 1 ton bomba

Güncelleme Tarihi:

Emniyetin altında 1 ton bomba
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 22:31

Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü ek binasındaki atölyede önceki sabah 1 polis ile 2 sivil memurun şehit olduğu, 4 kişinin de yaralandığı patlamaya PKK'lı teröristlerin yandaki binadan tünel kazarak yerleştirdiği zaman ayarlı 1 tonluk bombanın neden olduğu açıklandı. Olayın ardından "Dışarıdan müdahale yok" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada, "Terör saldırısı olduğu ortaya çıktı" dedi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda Bakım-Onarım Şube Müdürlüğü’ne ait tamir atölyesinde önceki gün polis Burhan Mercan ile sivil memurlar Yunus Elaltunterin ve Cengiz Tekin’in şehit olduğu, 1’i polis 4 kişinin de yaralandığı patlamanın terör saldırısı olduğu ortaya çıktı.

RDX, AMONYUM NİTRAT, TNT, MAZOT 
Diyarbakır Valiliği’nin dün yaptığı açıklamaya göre, ek birimlerin bulunduğu alana bitişikte kaba inşaatı tamamlanan bir binanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’ne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldı. Kriminal inceleme sonucu RDX, amonyum nitrat, TNT ve mazotla hazırlanan yaklaşık

1 ton patlayıcı yerleştirildiği ve zaman ayarlı düzenekle patlamanın gerçekleştirildiği tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, olayla doğrudan ilişkisi olduğu değerlendirilen 5, terör örgütü ile bağlantılı 172 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetin altında 1 ton bomba


YERİN 2 METRE ALTINDA
Patlama noktasında tünelin ucunun bulunduğu görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, zeminin yaklaşık 2 metre altında kazılan ve bir insanın geçebileceği çapta olan tünelin diğer ucu atölyenin karşısındaki, kabası tamamlanmış inşaatın alt katında bulundu. Tünelin kazısı sırasında çıkan toprağın da çuvallara konularak inşaatta depolandığı belirlendi.

‘AYDA BİR TARAMA YAPILIYORDU’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk açıklamaların aksine olayın terör saldırısı olduğunu, yerin altına tünel açılıp içerisine patlayıcı konularak patlatıldığını söyledi. Bakan Soylu, bir televizyon kanalında dün sabah yaptığı açıklamada, emniyet binalarının etrafında ayda bir arama tarama yaptıklarını aktararak, “Yani böyle bir tehditle karşılaşmayalım diye. Demek ki çok kısa bir sürede böyle bir şey kazmışlar yerin altında bir patlayıcı yerleştirmek suretiyle” dedi.

Emniyetin altında 1 ton bomba


SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ
Emniyet Müdürlüğü ek binasına yapılan hain saldırıyı, terör örgütü PKK üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!