Emniyet ve Tenis Federasyonu elele

Güncelleme Tarihi:

Emniyet ve Tenis Federasyonu elele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 16:33

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Tenis Federasyonu arasında Toplum Destekli Polislik Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Emniyet mensuplarıyla, kimsesiz ve aile ortamı dışında kontrolsüz yaşamakta olan çocuk ve gençleri suça karşı koruyarak spora yönlendirmeyi amaçlayan protokole, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğankılınç ile Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç imza attı.

Mustafa Doğankılınç, daha önce badminton, güreş, judo ve kuraş, atletizm gibi ayrı federasyonla işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti.

Doğankılınç, “Tenis Federasyonuyla işbirliğimiz 10. protokolümüz oluyor. Teşkilat çalışanımız boş zamanını spor yaparak değerlendirebilmeli. Personelimizin yanı sıra yalnız, kontrolsüz kalmış çocuklarımız var. Bunların yaşları 12 ile 18 arasında değişiyor. Sahipsiz kalırlarsa toplum için tehdit oluşturabilirler. Projeyle bu çocuklara ulaşmak ve kazanmak istiyoruz” diye konuştu.
Daha önce yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığını belirten Doğankılınç, “Pilot il belirlemedik. Proje için önce bir çalışma düzeni oluşturacağız. Hangi illere öncelik vermemiz gerektiğini belirleyeceğiz. Protokollerimiz yazılıp dosya içinde kalmayacak. İşbirliği kapsamında öncelikli olarak taş atan çocukların bulunduğu sokaklara girmekte yarar var” dedi.

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da uyumlu bir çalışma yapacaklarını ifade ederek, “Yetenekli çocukları sokaklardan spora kazandırmamız gerekiyor. Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki çocuklara öncelik verilmeli. Mümkün olduğu kadar sosyal projelere yatırım yapmalıyız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!