Emniyet Müdürü Ilgaz'dan uyarı

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürü Ilgazdan uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 11:04

 Emniyet Müdürü Ilgaz'dan uyarı

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - GAZİPAŞA Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, Karayolları Trafik Kanunu'nda taşıt plakalarına ilişkin yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vererek sürücüleri uyardı.

Gazipaşa Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23'üncü maddesindeki değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Yapılan değişikliklere uymayanlara ağır cezaların uygulanacağını aktaran Ilgaz, yönetmelikte belirtilen nitelik ve ölçülerin dışında plaka takan araç sürücüsüne 412 lira para cezası verileceğini, plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre verileceğini ve bu süre içerisinde değiştirilmezse 844 lira para cezası verileceğini kaydetti.

Yönetmelikte öngörülen sayıda plaka takmayanlara 412 lira para cezası uygulanacağını ve yine verilen 7 günlük sürede bu eksikliği düzeltmeyenlere 844 lira para cezası verileceğini anlatan Ilgaz, "Plakanın farklı okunmasına sebebiyet verecek şekilde harfi değiştirenlere 412 lira para cezası verilecek. Bu sürücülerden 7 gün içerisinde plakalarını düzeltmeleri istenecek. 7 gün sonunda plakalarını düzeltmeyenlere 844 lira para cezası uygulanacak. Tescilli araç- motosikleti plakasız kullanan sürücülere 1698 lira para cezası verilecek" dedi.

Başka bir araca ait plakayı takan veya kullananlara 5 bin lira para cezası verileceğini ve aracın trafikten men edileceğini vurgulayan Ilgaz, bu kişilerin ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 204'üncü maddesine göre 'evrakta sahtecilikten' yargılanacağını belirtti. Ilgaz, 'Alman baskı' olarak tabir edilen plakaların basımı ve dağıtımını yapan yetkisiz kişilere de 10 bin lira para cezası uygulanacağını vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!