Emniyet Müdürlerinin anlatımıyla 15 Temmuz gecesi

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürlerinin anlatımıyla 15 Temmuz gecesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 15:16

Emniyet Müdürlerinin anlatımıyla 15 Temmuz gecesi

Haberin Devamı

 

 

 Murat VAROL / İSTANBUL, (DHA)  15 Temmuz gecesi yaşananları emniyet müdürleri anlattı. Hazırlanan filmde özellikle Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Onay, darbe girişimi gecesi yaşananları konu olan bir film hazırladı. 
Filmde İstanbul'da özellikle Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  İstanbul'daki bazı ilçe emniyet müdürlerinin de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını konu alan '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı film 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül aldı.
İstanbul Çekmeköy Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.  

İstanbul'da özellikle Bayrampaşadaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  İstanbul'daki bazı ilçe emniyet müdürlerinin de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını konu alan '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı film 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül aldı.

EMNİYET MÜDÜRLERİ O GECEYİ ANLATTI 

'15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı filme Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı,  Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kayhan Şahan, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, gazi olan Polis Memuru Ahmet Onay  15 Temmuz darbe girişimi yaşananları anlattı. 

ÖDÜL ALAN FİLMLER

'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai, Benim Babam, Korkuya Gitmek, Masal Bitti ve Asım'ın Nesli filmlerine mansiyon ödülleri verildi. Yarışmada ayrıca,  Otuz Kuş filmine Ömer Halisdemir Özel Ödülü; Şafak Sancısı, filmine de Jüri Özel Ödülü verildi. 

15 Temmuz gecesinin dehşetine yakından şahit olan iki kurum olan Altunizade Academic Hospital'ın hazırladığı 15 Temmuz'un Gizli Kahramanları ve İstanbul İtfaiyesi'nin hazırladığı Vefa filmlerine de Jüri Özel Ödülü verildi.

Birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verildi.  Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü'ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5'er bin TL mansiyon ödüllerinin de verildiği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini buldu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Acılarımız çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!