Emniyet Müdür Yardımcısı Sarıkaya "Kazaların en büyük nedeni aşırı hız"

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdür Yardımcısı Sarıkaya Kazaların en büyük nedeni aşırı hız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 14:19

Emniyet Müdür Yardımcısı Sarıkaya "Kazaların en büyük nedeni aşırı hız"

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, Ülke ve Kayseri genelinde meydana gelen trafik kazalarının temel nedeninin aşırı hız olduğunu söyledi.

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri Cumhuriyet Meydanına çeşitli etkinlikler düzenlendi. Törene katılan Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Sefa Sarıkaya kaza nedenleri ile ilgili yaptığı açıklama da " Kayseri'de ve Türkiye kaza nedenleri incelendiği sebep aynı. Kayseri'de günlük 13-14 kaza oluyor ve bu kazaların yarısı yayaya çarpmadır. Araba ile bir başka arabanın çarpışması çok fazla değil. Kazaların bir çoğu tek taraflı veya yayaya çarpmadı. Bunun nedeni de insandır. Kayseri trafik işaretlemesi konusunda çok iyi bir şehirdir. Mahalle aralarında oluşan kazaların nedeni bile trafik kurallarına uymayışıdır. Kayseri'de radar denetimlerini insanlar nerede kaza yapıyorsa orada yapıyoruz. Yazın ve kışın otobüs kazalarının oluşma nedeni de aşırı hız. Kış lastiğinde artık sorun kalmadı" dedi.

"SEYİR HALİNDE CEP TELEFONU KULLANANLARA CEZA GELEBİLİR"

Telefonla konuşarak araç kullanmanın refleksi azalttığına dikkat çeken Emniyet Müdür Yardımcısı Sarıkaya, " Cep telefonu kullanımı ile ilgili gerekli cezaları yazıyoruz. Kayseri'de mobil kent güvenlik sistemi çok fazlalaştı. Vatandaşlar bu kameralara dikkat etsin. Mobil kent güvenliği ile ışık ihlali yapanlara, trafikte seyir halinde iken cep telefonu kullanan, emniyet kemeri takmayanlara trafik cezaları gelebilir. Otomobille seyir halinde iken telefon kullanan bir kişi ile kullanmayan bir kişinin arasındaki farkı, araba kullanırken anormallik görüldüğünde frene basma hissi sinir sisteminden 40 salisede geliyor. Ancak cep telefonu kullanan bir kişi de bu durum 2 katına çıkıyor. Biz vatandaşlarımızın yaşamasını istiyoruz. Lütfen araç kullanırken cep telefonu kullanmayın" diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!