Emlak Vergisi son taksidi

Kasım ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde pek çok vatandaşı ilgilendiren vergisel sorumluluklar var.

Daire, bina ve arsa sahiplerinin, ilk taksitini mayıs ayında ödedikleri Emlak Vergisi'nin ikinci taksiti kasım ayı sonuna kadar ilgili belediyelere ödenecek.

Emlak vergilerinin tamamını mayıs ayında bir kerede ödeyenlerin bir daha ödeme yapmaları gerekmiyor.

Bu ödeme aynı zamanda dört yıl önceki genel beyan döneminin son ödemesi olacak. Çünkü önümüzdeki 2002 yılından itibaren yeni arsa değerleri ve inşaat maliyetleri üzerinden hesaplama yaparak yeni Emlak Vergisi beyannamelerini vereceğiz.

ÇEVRE TEMİZLİK

Çevre temizlik vergilerinin ikinci taksitleri de 'binaları kullananlar' tarafından gene kasım ayı sonuna kadar ödenecek.

Vatandaşlara kolaylık olması için pek çok belediye, Emlak Vergisi ödeme merkezlerini cumartesi ve pazar günleri de açık bulunduracağını ilan etti.

Kendilerine intikal eden mallar dolayısı ile Veraset Vergisi beyannamesi vermiş olup vergilerini üç yıl ve altı taksitte ödeyecek veraset vergisi mükellefleri de bu yılın ikinci taksitini kasım ayı sonuna kadar ödeyecekler.

Kendisi ya da eşine ait tek evi olup, emekli maaşından başka geliri olmayanlar; beyan sırasında dilekçe vermek şartıyla bu yıl da Emlak Vergisi ödemiyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları