İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri ve kredi veren bankalar

Güncelleme Tarihi:

İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri ve kredi veren bankalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 17:10

20 yıl vadeli konut projeleri vatandaşların takibinde kalmaya devam ediyor. Ev sahibi olma hayali kuranlar, Ankara, İstanbul ve Bursa gibi illerde kampanya ile 240 ay vadeli konut sahibi olabilecek. Peki, kredi veren bankalar hangileri? İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri!

Haberin Devamı

Emlak Konut 20 yıl vadeli ev sahibi olma konusunda vatandaşların merakı devam ediyor. Konutta seferberlik kapsamında gündeme getirilen 20 yıl vadeli konut kredisi ev sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekti. Ankara, İstanbul ve Bursa gibi illerde vakit kaybetmeden başlanan kampanya ile 240 ay vadeli konut sahibi olmanın yolu açılıyor. Peki, 20 yıl vadeli ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hangi projeleri değerlendirebilecek? İşte, detaylı bilgiler

Konutta ilk kampanya seferberliğini 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapan gayrimenkul sektörü, ikinci seferberlik için düğmeye bastı. 1 Şubat'ta başlayan ve 2 ay sürecek kampanyada konutlar yüzde 5 peşinatla ilk kez 20 yıl vade ile satılacak. 60 ay vadede ise yüzde 0 faiz uygulanacak. 

EMLAK Konut GYO, konutta yeni bir kampanya başlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kampanya seferberliğini başlatan Emlak Konut, ikinci seferberlik için de düğmeye bastı. Ağustos 2016’da 120 ay vade, yüzde 0.70 faiz ile konut satışı yapılmıştı. Şimdi ise vade uzadı, faizler daha da düştü. Türkiye’de ilk kez 240 ay yani 20 yıl vadeli konut satışı yapılmasının önü açıldı.

Haberin Devamı

1 Şubat'ta başlayan ve 31 Mart’a kadar sürecek kampanda yüzde 20 olan peşinat ödemesi de yüzde 5’e çekildi. Kalan yüzde 15’lik kısmın ise konut teslimine kadar ödenmesi imkânı sağlandı. Emlak Konut projelerinden ev alanlar 60 ay vade için yüzde 0 faiz fırsatından yararlanırken, 10 yıl vadeli alımda yüzde 0.45, 20 yıl vadede ise yüzde 0.79 faiz ödeyecek. 

2.5 MİLYAR TL CİRO

15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzenledikleri kampanya ile ülke ekonomisine güvendiklerini gösterdiklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “İlk kampanyada 1 ayda 2 bin 500 konut sattık ve 2 milyar lira ciro elde ettik. Bu yıl da yüklenicilerle sürekli toplantılar yaptık ve yeni bir kampanya yapmamız gerektiğine karar verdik.

Avrupa’da mortgage kredileri 20-30 yılı buluyor. ‘Bu bizim ülkemizde neden yapılmıyor’ diyerek yola çıktık. Bankalar, yükleniciler ve Emlak Konut olarak fedakarlık yaparak ‘Güçlü Türkiye için birlik vakti’ kampanyasına başladık. Bu kampanyadan da 2-2.5 milyar lira ciro bekliyoruz. Ülke ekonomisi üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Ekonomik darlıktan çıkmak için şantiyelerin çalışması ve yeni yatırımlar yapılması gerekiyor” diye konuştu.

İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri ve kredi veren bankalar

 9 BANKADA GEÇERLİ

Haberin Devamı

Kampanyanın Emlak Konut GYO bünyesindeki 30 proje ve 15 bin bağımsız bölümü için geçerli olacağını belirten Kurum, 9 banka ile anlaştıklarını dile getirdi. Kurum, bunların Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olduğunu bildirdi. Konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunulduğunu belirten Kurum, kampanyaya dahil projelerin metrekare fiyatlarının 2 bin 700 liradan başladığını ifade etti.  Kurum, kampanyaya dahil projelerin İstanbul’un yanı sıra Ankara, Konya, Denizli, Nevşehir, Niğde gibi illerde de bulunduğunu kaydederek, şu anda projelerdeki bağımsız bölümlerin yüzde 20’sinin kampanyaya dahil olacağını dile getirdi. 240 ay vadenin finans sektörü için çok da cazip olmadığını belirten banka temsilcileri, ülke ekonomisine güvendikleri için kampanyaya dahil olduklarını söyledi.

İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri ve kredi veren bankalar
 

Haberin Devamı

Zam yapılmasına müsaade etmeyiz
KONUTTA yapılan kampanya tüketicilerde ‘acaba kampanya öncesi zam yapılır mı’ endişesi yarattı. Bu konuda açıklama yapan Murat Kurum; “Kampanyayı laf olsun diye yapmıyoruz. Kampanya açıklandıktan sonra kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Ancak yükleniciler vaat ettikleri yüzde 20 stokları satıp bitirdikten sonra bir fiyat artışı talep ederse bunu da oturup konuşuruz” dedi.

İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri ve kredi veren bankalar

Seferberlik büyüdü

EMLAK Konut’un önderlik yaptığı kampanyaya diğer dernekler ve şirketlerde de destek geldi. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de kampanyaya katılma kararı aldı. Derneğe üye firmalarla birlikte kampanyalı konut sayısının 40 bini aşması bekleniyor. Dernek üyesi gayrimenkul şirketlerinde ise faiz oranları bankalarla yapılan anlaşmaya göre değişecek. 20 yıl vade için aylık yüzde 0.75 ila 0.85 faiz bandında kredilendirme yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

GYODER, KONUTDER ve Emlak Konut işbirliğiyle başlatılan kampanyaya 33 GYODER üyesi 75 proje ile katılıyor

İSTANBUL (AA) - Markalı konut alıcıları için 240 ay vade, yüzde 0,75 ila 0,85 arasındaki faiz oranlarıyla düzenlenen ve bugün başlayan kampanyaya katılan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyeleri belli oldu.

Şimdilik 2 ay sürmesi öngörülen kampanyaya katılan GYODER üyeleri ve projeleri şu şekilde:

"Akkuş Gayrimenkul-Alya Penta, AND Gayrimenkul-AND Pastel, ANT Yapı-Anthill Residence, Antteras, Antasya Residence, ANT Plato, Arıkan Yapı-Toskana Orizzonte, Babacan Holding-Babacan Premium, Babacan Palace, Babacan Port Royal, Bak Yapı-Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum, İstanbul Prestij Park, Cathay Group-Nivo İstanbul, Nivo Ataköy, Dap Yapı-Adam Kule, Teras Kule, Dalga Kule, Vazo Kule, Taksim Petek Residence, Tango Kule, Burgu Kule, Demir İnşaat-Demir La Vida, DKY İnşaat-DKY Kartal, DKY On Kağıthane, Ege Yapı-Batışehir, Pega Kartal, Extensa İstanbul-Bomonti Modern Palas, EYG Grup-Evvel İstanbul, Adım İstanbul, Gedizler Yapı-EV'RE 2. 
Hasanoğlu İnşaat-Banu Evleri Ispartakule 2, Banu Evleri Ispartakule 3, İş GYO-Manzara Adalar, İnistanbul, Kiler GYO-Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu, Kuzu Grup-SeaPearl Ataköy, Kuzu Effect, Mar Yapı-G Marin managed by Divan, NEF-İnistanbul, Nef Ataköy Residence, Nef Bahçalievler, Nef Sancaktepe, Ortadoğu Grup-Resim İstanbul, Pana Yapı- Brooklyn Life, Piyalepaşa İstanbul-Piyalepaşa İstanbul, Sinpaş GYO-Aydos Country, Ege Yakası, Bursa Modern, Ege Vadisi, İncek Dünyası, Sinpaş Yapı-Altınoran, Marina Ankara, Sinpaş Palas, AquaCity Denizli.

Haberin Devamı

Sur Yapı-Lavender Sancaktepe, Bahçeyaka Ispartakule, Gölbahçe Evleri, Marka Rezidans ve AVM , Mirage Rezidans, İlkbahar, Şehir Konakları, Exen İstanbul, Yeni Kağıthane Projesi, Yeni Maltepe Projesi , Yeni Koşuyolu Projesi, Axis İstanbul Ofis ve AVM, Tahincioğlu Gayrimenkul-Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Tekfen Emlak-HEP İstanbul (Sıraevler Ünitesi), Torunlar GYO-5. Levent, Toya Yapı-Toya Moda, Toya Vista, Toya Next, Avcılar Park, Akzirve Gayrimenkul-Harbiye, Strada Bahçeşehir, Zeytinburnu Ambarlar, Çukurova Gayrimenkul-Çukurova Balkon, Fuzul İnşaat-Olimpa Park Plus, Vadiyaka Başakşehir."

İşte, 20 yıl vadeli konut projeleri ve kredi veren bankalar

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!