Ailelerinden fidye istediler

Güncelleme Tarihi:

Ailelerinden fidye istediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 15:50

Ankara’da yaşayan bir kadını telefonla dolandırarak altınlarını alan Şanlıurfa’daki 7 kişilik çete birbirine düştü. Altınların bir bölümünü saklayan iki üyesini rehin alarak ailelerinden fidye isteyen çete mensupları polis operasyonuyla ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ankara’daki bir kadını telefonla dolandırarak evindeki altınlarını alan dolandırıcılar, aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle birbirlerini rehin aldı. Ailesinden 200 bin TL fidye istenin iki rehineyi, polis ekipleri kurtardı. Edinilien bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık çetesi, Ankara’da yaşayan bir kadını telefonla arayarak gönderecekleri 2 kişiye altınlarını vermelerini istedi. Kadını ikna eden çete, suç ortakları Yusuf K. ile İsa. G.’yi altınları teslim almaları için Ankara’ya gönderdi.

ÇETE ÜYELERİ FİDYE İSTEDİ

Kadından altınları poşet içerisinde alan K. ve G., Akçakale’ye döndüklerinde dolandırıcılık yoluyla elde ettiklerin ziynet eşyalarının bir kısmını saklayarak, kalanını çetenin diğer üyelerine teslim etti. Altınların eksik olduğunu anlayan çete, Yusuf K. ve İsa G.’yi kaçırarak ailelerinden 200 bin lira fidye istedi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, aile ile işbirliği yaparak nefes kesen bir rehine kurtarma operasyonuna imza attı. Seri numaraları alınmış banknotları aileye teslim eden polis, fidye ve rehine değişimi için belirlenen bölgede pusuya yattı. Çetenin fidyeci üyeleri parayı teslim aldıktan sonra harekete geçen ekipler, zanlıları gözaltına aldı. Rehineler Yusuf K. ile İsa G. ‘dolandırıcılık ve yağma’ suçlarından, çetenin diğer üyeleri Fevzi U., Salih U., Murat U., Tamer A. ile Yusuf A. ise ‘dolandırıcılık ve yağma, çocuğun zorla alıkonulması, şantaj ve tehdit’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!