GeriSeyahat Emirgan'da farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Emirgan'da farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar

Emirgan'da farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar

İstanbul'un en nezih semtlerinden biri olan Emirgan kafe ve restoranları ile herkesin beğenisini toplamaya devam ediyor. İşte Emirgan denince akla gelen en iyi 4 restoran...

Sarıyer ilçesinin en güzel semtlerinden olan Emirgan birbirinden şık cafeleri ve kaliteli restoran seçkisiyle sadece semt sakinlerinin değil şehir gezginlerinin de uğradığı noktalar arasında. Boğaza nazır konumu ve nezih yapısı ile harika bir akşam yemeği veya pazar brunchları için son derece uygun olan Emirgan, süksesini devam ettiren semtler arasında öne çıkıyor. İşte Emirgan'ın en iyi restoranları

1. Pizza Emirgan

Açıldığı ilk günden beri popülaritesini koruyan mekanın tabelası veya ismi yok. Küçük ve samimi bir pizzacı olarak semtteki yerini alan Pizza Emirgan, menüsündeki 25 çeşit pizza ile Napoli pizzalarının lezzetini İstanbul'a taşıyor. Kabak çekirdekli, enginar ve trüflü, avokadolu ve karidesli pizzalarıyla ünlenen mekan kahvaltılık pizzalarıyla da adından söz ettiriyor. Ayrıca nutellalı pizza ve pizza panna di zucca da mekanda tatlı ihtyacını gidermenin en lezzetli yollarından.

Emirganda farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar

2. La Boom

Pizza Emirgan'ın yanı başında yer alan bu lüks yeme içme ve gece kulübü konseptli mekan, iyi yemek ve güzel müzik arayanların tercihleri arasında yer alıyor. Hafif ve sağlıklı bir menüye sahip olan mekanda muhteşem boğaz manzarası eşliğinde sakin ve keyifli saatler geçirebilirsiniz. Burrata mozzarella, bkack cod ve kinoa salata mekanın spesiyalleri arasında.

Emirganda farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar

3. Müzedechanga

Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi terasında yer alan restoran gurme düşkünleri ve sanatseverlerin sık uğradığı yeler arasında. Harika boğaz manzarasının yanında ahşap dekorasyonu ve ferah ortamı ile ziyaretçilerine ideal bir atmosfer sunan Müzedechanga, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetli ve sağlıklı menülere sahip. Taratorlu börülce, karanfilli köfte ve zeytinyağlı sebzeler mekanın en beğenilenleri.

Emirganda farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar

4. Sarı Köşk Restaurant

Türk ve Osmanlı mutfağının şehirdeki en iyi temsilcilerinden biri olan Sarı Köşk, birbirinden lezzetl zeytinyağlı yemekleri, salataları ve ızgara çeşitleri ile son derece beğeniliyor. Ailelerin ve şehre ziyarete gelen yabancıların gözde restoranları arasına girmeyi başaran mekanda, hafta sonları 09:00 ile 13:00 arasında açık büfe brunch servisi de var. Mekan Osmanlı esintileri taşıyan dekorasyonu ve içerisinde yer aldığı tarihi köşk ile geçmişe yönelik lezzet arayışında olanlar için harika bir seçim.

Emirganda farklı bir gün geçirmenizi sağlayacak restoranlar

False