Alışveriş Cadısı
Alışveriş Cadısı
Alışveriş CadısıYazarın Tüm Yazıları

Eminönü’de fare var

Eminönü Faresi sayesinde Türkiye’nin bu en büyük pazar yerinde olan biteni kaçırmıyorsunuz. Ama giderek keşfetmenin tadı her zaman başka tabii.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eab2b6f018fbb8f8910185

 

Eminönü ve Tahtakale, İstanbul’un en eski, en büyük, en oyuncaklı pazar yeri. Tüm alışveriş cadılarının oyun alanı.
Ama burada alışveriş yapmaktan zevk almak için AVM tipi değil, çarşı-pazar tipi alışverişçi olmak gerekir. Şöyle Salı Pazarı’nın altını üstüne getiren tiplerden biri olmak...


 

 

Gezerken vaktin bol, ayakkabıların rahat olacak. Sana ürünleri hazır lop sunan vitrinler, raflar olmadığından ekmeğini taştan çıkaracaksın. Her sepeti, her kutuyu, her dükkanı karıştıracaksın, eşeleyeceksin. En kuytu köşelere, hanlara gidip en beklenmedik güzellikleri bulacaksın. İşte o zaman hakkını vermiş olursun.
Eminönü’nde alışveriş şenliği, benim artık kendime yılda ancak iki kere verebildiğim bir hediye.

 

Haberin Devamı

Eminönü’de fare varÂEminönü’de fare varÂEminönü’de fare var

Bakır Ehl-i Keyf                                                   4'lü kahve takımı                                                 Laledan fincan-eskitilmiş

 

Bir kere mutlaka yılbaşı öncesi; süsleme malzemelerinin en ucuzunu, en yenisini, en kitsch’ini ancak burada bulursun çünkü. Bir kere de bunaltıcı yaz sıcakları bastırmadan. Kapalıçarşı’ya Beyazıt Kapısı’ndan girer, tüm kapıları tek tek dolaşırım. Sonra Mahmutpaşa’dan çıkar aşağı inerim. Mercan Yokuşu’na ve Şark Han’a uğramak için arada rotadan çıkmak gerekir. Sahile paralel kağıtçı ve tahtacıları ziyaret edip, Mısır Çarşı’na dalıp Yeni Camii kapısında turu bitiririm. Yaklaşık 5 saat sürer. Elim kolum dolu vapura binip demli bir yorgunluk çayı söylemek de işin geleneklerinden biridir.

 

 

Haberin Devamı

Eminönü’de fare varÂEminönü’de fare var  Eminönü’de fare var

 

 İstanbul Desenli Döşemelik Kumaş                 Turkuaz Kuş Desenli Döşemelik Kumaş             Kırmızı Kuş Desenli Döşemelik Kumaş

 


Ama dediğim gibi, bu meşakkatli ritüel ha deyince yapılamadığından arada Eminönü Faresi’nden yardım alınabilir.
Eminönü Faresi, yeni keşfettiğim bir internet sitesi. Sizin yerinize Şark Han’ı, Kapalıçarşı’yı, Mısır Çarşısı’nı, tahtacıları, mefruşatçıları, kağıtçıları dolaşıp seçtiği ürünleri satıyor. Üstelik fiyatlara dudak uçuklatan eklemeler yapmadan. Ürünlerin hepsinin fotoğrafı var ancak ürün bilgileri biraz zayıf. Ancak alışveriş yapan diğer müşterilerin yorumlarını okuyabiliyorsunuz.

 

Eminönü’de fare var      Eminönü’de fare var     ÂEminönü’de fare var


Hint Kınası Şablonları

Haberin Devamı


Kategorilendirme hem Şark Han, Mısır Çarşısı gibi mekanlara göre, hem de ürüne göre yapılmış. Kutlama malzemeleri, iç çamaşırı, plaj malzemeleri gibi kategoriler de var yani. Hamam kategorisi en zengin olanlardan biri mesela.
Benim 5 saatlik tur yerine, masa başından Eminönü’nde alışveriÅŸe çıkmaya ne dersiniz?Â

 


http://twitter.com/alısveriscadisi


Yazarın son yazıları

#24 Mayıs 2013 Alışveriş bağımlısı mısınız?
#20 Mayıs 2013 Muhteşem Gatsby etkisi: 20 maddelik alışveriş listesi
#17 Mayıs 2013 Fark yaratmak için kaç ölü gerekir
#13 Mayıs 2013 Kadıköy çarşı AVM’ye karşı
#6 Mayıs 2013   Kaostan modaya: Punk geri döndü
#29 Nisan 2013 10 maddede BB ve CC kremler


Haberin Devamı

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları